moim zdaniem bez problemu
[Burton] Malavita
Napisano 18 March 2015 - 11:02
Napisano 18 March 2015 - 18:45
Napisano 18 March 2015 - 20:16
btw bodek, nie wiesz czy masz 43 czy 44..?
wiem jaki mam rozmiar buta... przymierzam się do kupna nowych butów i rozmiar np. burtona może być inny niż salomona więc zapytałem o taki przedział...
Napisano 21 March 2015 - 15:14
Jeśli komuś się przydarzy, że gwint od regulacji hibacka wypadnie to włożenie go na miejsce NIE ZAŁATWI sprawy. Przyjrzalem się temu systemowi dziś i tam jest od wewnątrz biały plastik zabezpieczający. Przy mojej awarii musiał zostać wystrzelony w kosmos co oznacza, że wiązania są niezdatne do użytku. 2 para wiązań musiała wejść do gry.
Napisano 21 March 2015 - 18:24
Napisano 21 March 2015 - 20:09
Napisano 22 March 2015 - 00:11
Napisano 22 March 2015 - 09:25
ponad 10 par wiązań z tym systemem użytkowałem od 2006 roku i nigdy mnie to nie trafiło więc ciekawość mnie zżera jak to możliwe a raczej czego nie robić by tak nie zepsuć.
Napisano 22 March 2015 - 10:30
A ja miałem i mam dokładnie jedną parę wiązań z tym systemem w mojej krótkiej przygodzie ze snowboardem i tak się poskładało, że akurat u mnie wystąpiło opisywane uszkodzenie. Nie wiem teraz czy poważnie Cie interesuje ta dość dziwna awaria czy może sugerujesz niewłaściwe użytkowanie ?
Napisano 22 March 2015 - 10:43
A ja miałem i mam dokładnie jedną parę wiązań z tym systemem w mojej krótkiej przygodzie ze snowboardem i tak się poskładało, że akurat u mnie wystąpiło opisywane uszkodzenie. Nie wiem teraz czy poważnie Cie interesuje ta dość dziwna awaria czy może sugerujesz niewłaściwe użytkowanie ?
Tak jak pisałem wyżej.
Interesuje mnie i zapewnie wielu użytkowików jak mogło to tego dojść do takiego uszkodzenia. Nie sugeruje nic a nic.Daleki jestem od tego.
Każdy kto ma podobne wiązania na pewno byłby zainteresowany co robić lub nie robić by uniknąć takiej "przygody"
Napisano 22 March 2015 - 11:26
W takim razie temat uszkodzenia wyczerpany. Już w pierwszym poście z wrzuconym zdjęciem pisałem, że się nic spektakularnego nie wydarzyło. Dzwona nie miałem na stoku, deską nie próbowałem też rozłupać kasku narciarzowi. Zjechałem do schroniska, usiadłem jeszcze na chwilkę wyczilować a z racji tego, że deska leżała nie dalej jak 2m ode mnie to dziwnie wyglądający gwint rzucił mi się w oczy i tak oto zauważyłem uszkodzenie.
Napisano 24 March 2015 - 09:12
jak ktoś chce swoje wiązania Burtona zmodernizować od Flex Slider to można w sklepach Burtona kupić te paski
tak to działą
Hej ! Czy można jeszcze internetowo dorwać te paski ? Szukam też " bananów" na kostkę do Ionów. pozdro
Napisano 24 March 2015 - 14:20
w dobry sklepach j-bary znajdziesz od reki
http://kosmossklep.p...bar_yellow.html
a jak nie to ci sprowadzą.
Flex Slidery pylą jako części więc w sklepach internetowych tego nie zobaczysz. Ale w dobrych sklepach mają np. w snowandsurf w Wawie.
Ja zamontowałem tylko do wiązań na tylna nogę. Na przednią raczej nie ma sensu moim zdaniem.
a teraz smaczek
link to katalogu części Burtona
http://parts.burton....arts/index.html
Użytkownik ProDish edytował ten post 24 March 2015 - 14:21
Napisano 24 March 2015 - 17:33
w dobry sklepach j-bary znajdziesz od reki
http://kosmossklep.p...bar_yellow.html
a jak nie to ci sprowadzą.
Flex Slidery pylą jako części więc w sklepach internetowych tego nie zobaczysz. Ale w dobrych sklepach mają np. w snowandsurf w Wawie.
Ja zamontowałem tylko do wiązań na tylna nogę. Na przednią raczej nie ma sensu moim zdaniem.
a teraz smaczek
link to katalogu części Burtona
Dzieki Wielkie !!!!
Napisano 07 April 2015 - 14:07
Takie przemyślenie w kwestii Malavit.
Śmigałem w tym sezonie na zmianę w Malavitach z 2013/14 i 2014/15.
o różnicach nawet filmik zrobiłem
Z głównych zmian to nowe paski.
Ciekawe jest odczucie przy zapinaniu i po zapięciu.
Stare paski chodzą jak klasyczne paski i jak się dopina do końca to czuć że but mocno ściśnięty i ma się wrażanie mocnego dopięcia buta.
Nowe paski - system jest efektywny więc zapina się naprawdę lekko. Może nawet za lekko w porównaniu do starego systemu. W każdym bądź razie można się dopiąć mocno ale nie czuć tego wcale.
Podczas samej jazdy wiązania sprawują się tak samo.
Bardzo solidne wiązania
Napisano 18 September 2015 - 16:14
Napisano 18 September 2015 - 17:26
Prodish Masz porownanie flexu i trzymania z fluxami? Wacham sie miedzy malavita a rl od fluxa
Nie latałem we fluxach. Nie pomogę.
Napisano 18 September 2015 - 20:44
Napisano 18 September 2015 - 22:04
Malavity nie są twarde. Raczej bym napisał responsywne do FS. Idealne do skoków i do smarowania. No i bardzo wygodne. Takie AM do wszytkiego. Nie bój się tej cyferki 7 co podaje Burek.
Wszytkie komponenty jak łyżka, pasek na kostkę czy cap jest sprawdzone i robi robotę.
Napisano 26 September 2015 - 18:00
Malavity nie są twarde. Raczej bym napisał responsywne do FS. Idealne do skoków i do smarowania. No i bardzo wygodne. Takie AM do wszytkiego. Nie bój się tej cyferki 7 co podaje Burek.
Wszytkie komponenty jak łyżka, pasek na kostkę czy cap jest sprawdzone i robi robotę.
miales na nogach wersje z poszerzoną łyżką?