Marku znowu kłamiesz, rdzeń deski tip to tail to rdzeń całej długości deski. Na nose i tail, tam gdzie nie ma krawędzi, jest rdzeń drewniany w Twoich deskach czy go nie ma?
Jeśli Mervin produkuje sam drzewa to znakomicie dla naszej przyrody! Fajnie, będziemy musieli co prawda poczekać wiele lat zanim urosną na tyle duże te drzewa aby zrobić z nich rdzeń. Nie kupuję tego marketingu
Testowanie, eksperymentowanie? Nowatorskie materiały? Sorry, w deskach po 2000 zł nie ma grama carbonu, najprostsza z możliwych budowa na poziomie desek za kilkaset złotych. Waga desek to dość bolesna kwestia, podobnie jak i flex. Wynalezienie MT to zasługa Mervina, ale nie słyszałem o innych pomysłach tej firmy. Magnie ma swoje zastosowanie, ale dziwne jest że nie zainteresowali się nim (!?) narciarze ani zawodnicy w konkurencjach szybkościowych. Za duże wibracje. Jeśli coś jest dobre to jest błyskawicznie "wciągane" w 15xkrotnie większy przemysł narciarski. Pewnie część z Was tego nie wie, ale zarówno narty carvingowe jak i rockery w nartach to są technologie żywcem zabrane ze snowboardingu !!! Tak narty carvingowe to jest węższa kopia twardych desek race, bardzo popularnych jakieś 20 lat temu. To deski race miały cholernie ważny wtedy parametr promień skrętu, sidecut. Narty wyglądały jak zapałki i dobierało się je na wyciągnięcie ręki albo do wzrostu. Można więc przyjąć że dobór nart do wagi to także coś, co zostało "zabrane" ze snowboardu
Klawiatura wszystko przyjmie, zerknij na film jak działa ten sidecut na stoku. Chętnie obejrzymy te mityczne wykładki na MT, wyjścia ze skrętu w poprzek stoku, wycinanie łuków. Myślę że byłby to hit netu, bo jeszcze nikt takiego filmu na MT nie wsadził.
Nie bardzo obchodzi mnie Twoje przechwalanie się, gdzie byłeś i co fikałeś. Ja najdalej byłem na Słowacji, ale kogo to obchodzi.
Jeśli twierdzisz że nie mam racji, mylę się, wskaż gdzie z czym i kiedy. Konkretnie. Zaprzeczanie całości, negowanie wszystkiego co tłumaczę argumentując jest poziomem nastolatka, który jeszcze nie wie jak działa deska snowboardowa... Konkrety, gdzie się mylę.
Dla ułatwienia, po raz kolejny powtórzę że piszę negatywnie na temat jakiejś konkretnej marki z pełną tego świadomością.
Uważam że używanie w opisie zwrotu "dzięki MT deski te deklasują konkurencję w trzymaniu na krawędzi" - nie jest prawdą. Zadanie odrobiłem, objeździłem kilka desek z MT, wiem co piszę. Znam angielski i na tyle niemiecki że ogarniam co piszą ludzie na innych forach. Wszędzie pisze się to samo. To nie są dobre deski do jazdy skrętami ciętymi, w tej materii są gorsze od wielu innych firm.
Wybacz ale mam sporo znajomych jeżdżących na różnych deskach, od zawsze. Dla mnie to nie jest przeszkodą żeby z nimi jeździć. Dla Ciebie jest (A.)
Ale skoro bawimy się na ostro, to koniecznie pogadaj z chłopakami z Podhala, szczególnie z Instruktorami, dlaczego nie chcą jeździć już na deskach od Ciebie.
Te dwie dziewczyny usiłowały nauczyć się ciętych na deskach z MT, bardzo ciężko to szło a jeździły sporo. Zobacz jak swobodnie i fajnie jeżdżą WSPÓŁCZESNĄ techniką na deskach Volkl (Xbreed, Disturbia) no i masz rację, przetestowanie deski daje błyskawiczną odpowiedź co jest fajne i do czego - a co mniej
Nie mam najmniejszych problemów by kogoś po krakowsku "przerzucić" z MT na inne deski. Just try
https://www.youtube....zUe9Fyz0dw_07WQJa się jaram jak oglądam fajną jazdę, młócka na krechę mnie nie jara.
Użytkownik mrgn edytował ten post 18 November 2014 - 18:47