Aruś - o czym Ty mówisz, jestem ostatni od lawirowania. Konkrety w takim razie gdzie popełniłem błąd.
Krawędź efektywna nie ma znaczenia w jeździe, parku itp?
Zatrzymujemy rotacje ślizgiem?
Hamowanie bezpieczniejsze jest na frontside?
Wystawanie poza deskę mocniejsze pięt niż palców jest OK?
Morgan postaram się odpisać Ci krótko i zwiężle, pewnie będę tego żałować ale cóż...
ad1. ma znaczenie ale powtórze bodajże słowa Motyla i napiszę deska nie składa się tylko z krawędzi efektywnej i nie można popadać ze skrajności w inną skrajność.
ad2. tutaj do końca nie wiem o co biega z tą rotacją, ale domyślam się, że chodzi o lądowanie i nie dokręconej lub przekręconej rotacji jak kto woli.. zawsze lądujemy na płaskiej desce i uginamy mocno nuzie po to aby jak najwięcej z amortyzować lądowanie, póżniej uruchamiamy lekko krawędź bs lub fs w zależnosci co chcemy dalej zrobić, czy przychamować po lądowaniu, czy ustawić się szybko na kolejny kiker w lajnie, jeżeli przekręcimy lądowanie to dokręcamy je na płaskiej desce przy użyciu lekko krawędzi bs lub fs bo można zakantować i rozbić sobie głowe. NIGDY nie lądujemy na krawędziach po to aby zatrzymać rotacjię bo w takiej sytuacji składasz się jak scyzorkyk i rozbijasz łeb, tak więc staramy się zawsze lądować i dokręcać rotacje na płaskiej desce przy lekkim stopniowym użyciu krawędzi fs i bs bez jakiś dynamicznych wejść na krawędź tak. Jeżeli coś się pomyliłem to sorka ale myślę, że Marek lub chłopaki mnie poprawią

ad3. dla osób początkujących hamowanie skuteczniejsze i bezpieczniejsze na stokach jest BS bo to przychodzi naturalnie, nawet wstawać uczymy się z krawędzi BS myślę, że te podstawy Morgan znasz i nie trzeba Ci ich 15 razy wyjaśniać, ale uważam także, że trzeba się uczyć hamować na obu krawędziach...tak samo uczymy się skrętów fs i bs, nw wn fs i bs, boardslidów fs i bs itd. więc też należało by się uczyć hamowania na fs i bs.
ad.4NIE! a tutaj wrzucam rysunek który zmodyfikowałem już wcześniej i który pokazuje dokładnie jakie są różnice, oczywiście Morgan uznał ten rysunek, że są za szerokie deski lub za małe wiązania...SZOK!
Morgan myśle, że odpowiedziałem na Twoje pytania, oczywiscie zdaje sobię też sprawę, że nie będą po Twojej myśli i wyczytasz gdzieś jakiś szfindel lub spisek przeciwko Tobie...ale cóż..
Pozdrawiam i miłego dzionka

p.s. dlaczego warto uczyć się hamowania na FS!

0:54
http://www.youtube.com/watch?v=NJqb6x2D7ys
Użytkownik Arec edytował ten post 19 October 2014 - 09:36