[Burton] Malavita
Napisano 24 February 2016 - 16:15
Napisano 24 February 2016 - 20:32
Odkopie trochę , jak duża jest różnica ogólnie rzecz biorąc między malavitami 15 a missionami 13 , głównie chodzi mi o wygodę strapow ,wagę i czy będą faktycznie duże lepsze do am/FS ? To jak porównać malucha do Maserati czy bardziej 206 do A6 ?
Mają te same Capstrapy i tyle wspólnego
Malavity 2015
- nowe pompki paski - wypas i wygoda w zaciąganiu
- łyżka wyłożona gumą. czy lepiej trzyma ? nie wiem
- na pewno pasek na kostkę jest dużo większy i lepszy. No i jest większy na zewnątrz wiązania. Lepiej trzyma nogę jak idzie na boki
Mission 2013
- klasyczne pompki - lata się sprawdzały
- łyżka minimalistyczna podobna jak w starych cartelach
- mizerny pasek na kostkę
wagi nie znam
porównanie pewnie jak Audi Q5 do Nissan Juke - i to i to pojedzie
- tuczerro lubi to
Napisano 24 February 2016 - 20:40
No właśnie mnie najbardziej ten pasek na kostkę denerwuje , uciska mnie trochę i po 3 latach chciałem coś zmienić .. Ujawnie się że po głowie mi malavity Mike'a chodzą , w S mi 42/275 powinno chyba wejść ?? Nie będzie wszystko na ostnia dziurkę ?
Użytkownik tuczerro edytował ten post 24 February 2016 - 20:43
Napisano 24 February 2016 - 20:51
Skąd jesteś Tuczerro,
mam 2015 M i buta 42/275, miejsce jeszcze jest na podstawie paski mają tym bardziej zapas, czy do S bym sie upakował nie wiem.
Możesz wpaść obadać jak w moich Twój but się układa (mieszkam w Bielsku-Białej).
Napisano 24 February 2016 - 21:02
Ja mam burtona 42,5 i rozmiar m jest git
Tuczerro chyba będzie miał daleko do Bielska
......don't eat yellow snow ......just ride....https://www.youtube....?v=bQmrb0_YY4U
Napisano 24 February 2016 - 21:10
Napisano 26 February 2016 - 10:12
w Burku nie można za wiele regulować w wiązaniach więc lepiej kupić rozmiar taki jak oni sugerują. 42-43 to M na 100%
Napisano 26 February 2016 - 10:27
ja mogę tylko dodać, że buta mam 41 i rozmiar M był na styk po maksymalnym zmniejszeniu wszystkiego co się dało.... teraz S-ka była idealna, tyle że wiązanie lekko za miękkie na moje upodobania
Napisano 26 February 2016 - 11:09
ja mogę tylko dodać, że buta mam 41 i rozmiar M był na styk po maksymalnym zmniejszeniu wszystkiego co się dało.... teraz S-ka była idealna, tyle że wiązanie lekko za miękkie na moje upodobania
no ja mam 43 i wiązania M. Paski mam mam na przedostatnich otworach. But Burka jest po prostu mały.
Napisano 26 February 2016 - 11:13
But Burka jest po prostu mały.
zgadza się.... jak miałem IONy to wiązania M były po prostu za duże, inne z większą skorupą wchodziły do M na styk
Napisano 26 February 2016 - 12:56
w Burku nie można za wiele regulować w wiązaniach więc lepiej kupić rozmiar taki jak oni sugerują. 42-43 to M na 100%
Niestety pewnie masz racje :/ ... No cóż , cieżko będzie znaleźć Malavity w takiej cenie jaka dawał Mike .... Biorę w takim układzie Union Factory ... Dzięki jeszcze raz za rozwianie watpliwości bo pózniej bym po nocach nie spał na zasadzie "mogłem wziąć te Malavity "
Użytkownik tuczerro edytował ten post 26 February 2016 - 13:00
Napisano 26 February 2016 - 15:45
Jedne co nie zostało jeszcze powiedziane o malavitach z 2014/2015 to fakt że burton nie pozwala w reflexach na regulacje szerokości stance na krążkach. Można tylko regulować pozycją względem krawędzi żeby wyeliminować wystawanie buciora. Jest to dosyć biedne bo każde inne krążki to umożliwiają a burtonowskie nie. Dzięki temu przy symetrycznym ustawieniu wiązań na deske minimalny skok rozstawu nóg wynosi ok 3cm.
Napisano 26 February 2016 - 21:53
Jedne co nie zostało jeszcze powiedziane o malavitach z 2014/2015 to fakt że burton nie pozwala w reflexach na regulacje szerokości stance na krążkach. Można tylko regulować pozycją względem krawędzi żeby wyeliminować wystawanie buciora. Jest to dosyć biedne bo każde inne krążki to umożliwiają a burtonowskie nie. Dzięki temu przy symetrycznym ustawieniu wiązań na deske minimalny skok rozstawu nóg wynosi ok 3cm.
I tu kolega się myli. Są 2 rodzaje "krążków" do ReFlexa. Te do regulacji wzdłużnej lub poprzecznej
Użytkownik ProDish edytował ten post 26 February 2016 - 21:53
Napisano 26 February 2016 - 22:25
I tu kolega się myli. Są 2 rodzaje "krążków" do ReFlexa. Te do regulacji wzdłużnej lub poprzecznej
łoo tego nie wiedziałem, aby mieć odpowiedni stance musiałem zrobić sobie "setback" - zaraz kupuję
......don't eat yellow snow ......just ride....https://www.youtube....?v=bQmrb0_YY4U
Napisano 27 February 2016 - 00:32
Te drugie to od butrona? Wyglada na aliexpress
Użytkownik EriksonE edytował ten post 27 February 2016 - 00:33
Napisano 27 February 2016 - 08:28
Tylko debilny burton ma osobne krazki w momencie gdy mozna miec to w ramach jednego zestawu.
Te drugie to od butrona? Wyglada na aliexpress
Oj tam zaraz debilny Burton.
Jak widzisz przy reflexie muszą być 2 rodzaje krążków by mieć możliwość posiadania ReFlexa czyli uginania się wiązania pod stopą.
Przy klasycznych wiązaniach wystarczy jeden krążek. To fakt.
Ten drugi od Burtona. Można u nich dostać w dobrych sklepach lub zamówić.
U burka ostatnio dużo inowacji w wiązaniach.
Mi szczegółnie podoba się
- nowe paski i pompki
- no i nowy pasek na kostkę, który już Flux również ma u siebie (nie wiem czy skopiował czy wprowadził w tym samym czasie)
Użytkownik ProDish edytował ten post 27 February 2016 - 08:28
- Marcin07 lubi to
Napisano 28 February 2016 - 23:49
Oj tam zaraz debilny Burton.
Jak widzisz przy reflexie muszą być 2 rodzaje krążków by mieć możliwość posiadania ReFlexa czyli uginania się wiązania pod stopą.
Przy klasycznych wiązaniach wystarczy jeden krążek. To fakt.
Ten drugi od Burtona. Można u nich dostać w dobrych sklepach lub zamówić.
U burka ostatnio dużo inowacji w wiązaniach.
Mi szczegółnie podoba się
- nowe paski i pompki
- no i nowy pasek na kostkę, który już Flux również ma u siebie (nie wiem czy skopiował czy wprowadził w tym samym czasie)
Wprowadzili w tym sezonie - super jest. Plus mają (Przpraszam Prodish że to pisę - wiem może to boleć ) ... mają LEPSZE POMPKI
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 29 February 2016 - 09:14
Wprowadzili w tym sezonie - super jest. Plus mają (Przpraszam Prodish że to pisę - wiem może to boleć ) ... mają LEPSZE POMPKI
Mnie tam nic nie boli
A w czym są lepsze pompki Fluxa ?
Napisano 29 February 2016 - 21:12
Przy nowych paskach burtona juz 2 razy mialem snieg pod dolnym klinem, otwarcie wtedy zapietego paska wymaga sporej sily i nie wiadomo jak wplywa na zywotnosc calego "zamka" w pompce
Napisano 29 February 2016 - 22:23
To prawda, mam nowe strapy od malavity i juz w pierwszym dniu na stoku raz porządnie mi się zawiesiły. Ja, po ostatniej reakcji burka w sprawie reklamacji, jednak jestem spokojny i nie przejmuje sie tym, bo jesli juz cos walnie to na pewno na lodzie nie zostane.