lepszy do takich zabaw jest cstm x ma lepszego kopa jak sie go przyciśnie a też pieknie trzyma krawędz i jest stabilny przy większych prędkosciach

a kaczuszka lekka +21/-6

pzdr
JW
Napisano 05 April 2013 - 20:52
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..
Napisano 05 April 2013 - 22:11
Napisano 05 April 2013 - 22:25
Napisano 05 April 2013 - 22:40
Napisano 05 April 2013 - 22:40
Napisano 05 April 2013 - 22:50
Napisano 05 April 2013 - 22:50
Napisano 05 April 2013 - 23:06
przeczytaj definicje trenera , potem instruktora.....
potem przeczytaj ze zrozumieniem to co napisałem w kwestii różnic między szkoleniem amatorskim, rekreacyjnym a treningiem zawodniczym....
Jezeli dalej nie bedziesz łapał o co chodzi to ja Ci w tym nie pomoge.... bo sie nie da
pzdr
JW
Napisano 05 April 2013 - 23:23
Napisano 05 April 2013 - 23:43
Użytkownik kielon edytował ten post 05 April 2013 - 23:48
Napisano 06 April 2013 - 10:13
Napisano 06 April 2013 - 12:09
Napisano 06 April 2013 - 13:03
Post mój można śmiało zignorować, bo nic się na dzień dzisiejszy konstruktywnego w temacie nie napiszę. Ale, jako, że to ja podnoszę tą "idiotyczną i populistyczną retorykę" to coś wtrącę.Porównanie ilości i jakości jeżdzących po stokach snbrdrów do narciarzy wpisuje się w tą idiotyczną i populistyczną retorykę....
Ty widzisz ( nie wiem który z was to podnosil) że wiecej narciarzy jeździ dobrze....ale pomijasz fakt od ilu lat ludzie jezdza na nartach a od ilu na deskach !! identycznie jak na tych filmikach wyrwanych z kontekstu bez informacji że było lodowisko...
Ja natomiast widzę że w ostatnich 5 latach ilośc ludzi jezdzących dobrze albo BARDZO dobrze wzrosła kikukrotnie tak jak ilość samych snowboarderów.
Użytkownik Finlarod edytował ten post 06 April 2013 - 13:03
Napisano 06 April 2013 - 13:27
Post mój można śmiało zignorować, bo nic się na dzień dzisiejszy konstruktywnego w temacie nie napiszę. Ale, jako, że to ja podnoszę tą "idiotyczną i populistyczną retorykę" to coś wtrącę.
Z moich obserwacji (jako dzieciaka, który w 6 roku życia był wsadzony na narty), kiedy w Polsce zaczął gościć snowboard, narciarstwo przechodziło prawdziwą rewolucję - nowy typ nart, kiełkująca nowa metodologia, praktycznie inna dyscyplina jazdy! Wszystko działo się mniej więcej w tym samym czasie. Tyle tylko, że wtedy narciarski carving to była taka "padaka", że bez mrugnięcia okiem rzuciłam narty w kąt i wybrałam deskę. Zaryzykowałabym nawet nie potwierdzone żadnymi badaniami stwierdzenie, że snowboardziści pierwsi lepiej znali krawędź niż narciarzeA jak to wygląda teraz - IMO narciarze wybiegli lata świetlne do przodu. Że to retoryka - pewnie tak
Ale moim zdaniem, nie taka idiotyczna.
Pozdrawiam!
Napisano 06 April 2013 - 14:21
Napisano 06 April 2013 - 14:50
Napisano 06 April 2013 - 16:04
Napisano 06 April 2013 - 18:44
Jazda której uczy się w SITSIE - jest strikte ustawiona pod freestyle, ok rozumiem ... ale typowo zielona osoba która przychodzi na deskę chce nauczyć się zjeżdżać pewnie po stoku, jedynie do czego ja się odnoszę to jest to że zamiast ludzi nauczyć dobrze jeździć żeby potrafili kontrolować sprzęt to na klasy uczy się ich freestyle ... no okej ja już zostawiam to, ale widzę że jest więcej osób który mają podobne zdanie do mojego.
Napisano 06 April 2013 - 19:31
Jeżeli nie podoba komuś się ta technika, taki system, sposób nauczania, który reprezentuję SITS, idzie uczyć się do instruktora MENIS, za których aktualnie odpowiada AWF i między innymi AWF Katowice! do którego Ty uczęszczasz...
pozdro
Napisano 06 April 2013 - 19:35
Aro,
jedno sprostowanie, nie AWF'y tylko Ministerstwo Edukacji Narodowej i Sportu (czyli MENIS) nadaje uprawnienia instruktorskie. AWF daje taką możliwość tylko swoim studentom, natomiast ludzie nie związani z AWF szkolą się szkółkach nie związanych bezpośrednio z AWF.
Tak jak kolega Pedro nie szkoli pod szyldem AWF Wrocław tylko SIGN X o ile się nie mylę, czy inne szkoły obecne na forum.
A metodyka nauczania w MENIS chyba się i tak od tej sitsowskiej nie różni... tylko nie trzeba zaliczać łącznie 4 kursów (3 x stopnie sprawności + kurs instruktorski).
pozdr