Jancio. no i wyjaśniłeś kolejna rzecz. Czyli da się weekendowo
jak chłopaki od nas chcieli robić kurs właśnie weekendowo to uderzali bezpośrednio do SITSu i powiedzieli że się nie da.
a filmik wiadomo. i to jest kolejny problem, jak ktoś ma odwagę, i chwała za to, to wrzuca swoje, licząc się z personalnymi konsekwencjami, ale jakiegoś "oficjalnego przykładu" niestety nie ma. SITN zrobił bardzo ładne pokazówki, SITS się nie popisał pod w tej materii.
marek trochę przegina ale to już jego sprawa co robi, ja też przegiąłem kilka razy niestety wiem o tym, czasem człowieka ponosi... Jakby się spotkać na stoku a potem przy piwku to na pewno by się dogadało bez zbędnych negatywnych emocji
My akurat pracujemy nad alternatywnym programem szkolenia który uwzględni wszystkie style i opisze co jest identyczne dla każdego, a w którym momencie pojawiają się spore rozbieżności i gdzie trzeba podjąć decyzję w którą stronę chce się dalej iść, bo nie da się wszystkiego na raz. typowy przykład race i extremecarving. diametralnie różne style gdzie wiele rzeczy się wyklucza, ale dużo jest też wspólnego. Do tego jak widać analizujemy wszystkie inne dostępne podobne rzeczy (filmy z posta powyżej) podglądamy i staramy się wyciągnąć z nich jakieś wnioski, dlaczego akurat tak a nie inaczej. Może na przyszły sezon już coś sklecimy a wtedy oczywiście udostępnimy.
z troszkę innej beczki, widzę że nie wszyscy tutaj kochają SITS i z nie wszystkim się zgadzają, więc zapraszamy do dołączenia w pracy nad inną metodyką. Im nas więcej i im różniej tym lepiejnie chodzi o to żeby trzepać kasę na szkoleniach tylko żeby zrobić coś "dla ludu", żeby każdy mógł przeczytać obejrzeć i wybrać świadomie to co go kreci najbardziej, z konsekwencjami że jak twarda to nie snowpark, jak kaczka to nie carving itd
Arec: ale jak ktoś nie zna szkół, nie ma znajomych instruktorów z wyższej półki, to jak ma znaleźć sensowną ofertę? mało to partaczy na rynku? i potem się taki zrazi. A Film pokazujący jak to wygląda jest chyba najlepszą opcją jakiejś tam weryfikacji, takiego ogólnego obrazu czego może się spodziewać
pozdr
shaman ja też nie miałem znajomych instruktorów, po prostu zacząłem wypytywać na stokach, na tyle jestem "trzeźwy", że potrafię wybrać sam co dla mnie będzie lepsze.
a co z osobą, która nie ma internetu ? zastanawiałeś się? wyślesz po książkę? w tedy można każdego wysyłać do księgarni i taki film nie ma sensu itd.

ale to już kolejne gdybanie więc ugryzę się w język...
pozdro