no wiem ale to tak fajnie wygląda i daje do myślenia :>
a nad, czym tutaj rozmyślać...są policjanci, którzy biorą, urzędasy którzy kantują, to dlaczego takie szkoły nie mogą ?!

pozdro
Napisano 23 March 2013 - 23:31
Napisano 25 March 2013 - 23:11
Napisano 25 March 2013 - 23:34
Witam szanownych fachowców !
...panie Arec, siwex, shaman, kortas, Jaceksp, ... macie zbyt wysoki poziom, nie godzien mierzenia się z uczestnikami MPI czy zabrakło odwagi, której nie brak na forum ?
dlaczego nie weźmiecie przykładu z innych użytkowników forum adechade ( z Janciem włącznie), którzy zamiast "jechanki" słownej stanęli na starcie ??
szlag mnie trafia, jak ludzie nie mający doświadczeń ze szkołami SITS, którzy nie byli na kursach, piszą wiedząc o tych kursach "wszystko" a w rzeczywistości nie odnotowali nawet faktu odcięcia pępowiny od PZS !
pozdrawiam
Napisano 25 March 2013 - 23:49
Użytkownik praxx edytował ten post 25 March 2013 - 23:51
Napisano 26 March 2013 - 09:26
Napisano 26 March 2013 - 09:41
Witam szanownych fachowców !
czytam ten wątek i mam ochotę już nie zglądać na to forum ! straszne polaczkowo z Was wychodzi - wątek o skręcie ciętym przerodził się w coś, co nawet trudno nazwać ! przepraszam za mocne słowa, ale błazenada jakich mało ! gdybym wiedział, w jakim celu kolega Mareksbx przyjeżdża do Zieleńca na MPI to zrobiłbym mu przedstawienie na oczach prawie 200 startujących ! żenadą jest wciskanie się na czyjeś zawody, żeby chwilę potem kręcić marne filmy telefonem. dramat ! chciałbym zapytać, dlaczego nie kręciłeś pierwszej 50-tki albo 100-tki, tylko tych, co wystartowali na gigancie w mega twardych warunkach na deskach, na których jeżdżą po parku ? dlaczego nie nagrałeś super jeżdżących dziewczyn ?? dlaczego nie ma filmu z jazdy technicznej, freestylu, gdzie instruktorzy dostawali noty 2 x 10 ?? może warto bedzie się z nich pośmiać ??
a może warto było zrobić kurs instruktora SITS i wystartować aby zmierzyć się w 3-boju ?? panie Arec, siwex, shaman, kortas, Jaceksp, ... macie zbyt wysoki poziom, nie godzien mierzenia się z uczestnikami MPI czy zabrakło odwagi, której nie brak na forum ?
dlaczego nie weźmiecie przykładu z innych użytkowników forum adechade ( z Janciem włącznie), którzy zamiast "jechanki" słownej stanęli na starcie ??
szlag mnie trafia, jak ludzie nie mający doświadczeń ze szkołami SITS, którzy nie byli na kursach, piszą wiedząc o tych kursach "wszystko" a w rzeczywistości nie odnotowali nawet faktu odcięcia pępowiny od PZS !
pozdrawiam
Użytkownik Mareksbx edytował ten post 26 March 2013 - 10:03
Napisano 26 March 2013 - 10:39
Napisano 26 March 2013 - 11:03
Przede wszystkim nie mam zamiaru z Wami polemizować ! napisałem to, co czuję i tak jak wspomniałem na wstępie, dopóki nie będzie konstruktywnej krytyki, merytorycznej dyskusji a jedynie wypisywanie bzdur bez weryfikacji swojej wiedzy i praktyki z tym co się dzieje aktualnie w snowboardzie - będę omijał to forum !
do SITS należy w tej chwili kilka tysięcy osób; trenerów, instruktorów, wykładowców, ... mamy w naszym gronie kilkuset; uczestniczymy w międzynarodowych kongresach, konferencjach; spotykamy się 2-3 razy w roku na kursokonferencjach; mamy w zarządzie 3 osoby po doktoratach, które prowadzą różnorodne badania, ... a Wy piszecie, że to wszystko lipa i kilka osób z forum stworzyło wątek na kilka stronok - szacun !ale proszę Was, czy możecie mi pokazać jakieś inne wasze dokonania ?
mordorr - sorry, ale mamy dystans do wielu rzeczy; natomiast trudno miec dystans i zastanawiać się nad zmianami pod wpływem np. wątku na forum, w którym ktoś pisze o zasadności śmigu hamującego ! wybaczcie !
bardzo proszę, przestańcie mnie umoralniać ! i przy okazji, panie Marku - nie jesteśmy ze sobą na TY a oceniając kogoś warto czasami zaczerpnąć języka.
piotr kunysz
Napisano 26 March 2013 - 11:10
Napisano 26 March 2013 - 12:55
Napisano 26 March 2013 - 15:05
dlaczego nie ma filmu z jazdy technicznej, freestylu, gdzie instruktorzy dostawali noty 2 x 10 ??
teoria: http://www.snowboardacademy.pl i praktyka: http://www.shaman-snowboard.pl
Napisano 26 March 2013 - 15:49
Użytkownik wuesel edytował ten post 26 March 2013 - 15:53
Napisano 26 March 2013 - 18:03
Ależ nas zaszczyt spotkał... i bardzo się cieszę- żeby nie było- totalnie bez szydery. Mam nadzieję, że będzie więc okazja by za pośrednictwem forum dowiedzieć się np. (jeśli chcemy merytorycznej dyskusji) jaka jest prawidłowa odpowiedź na pytanie postawione w pierwszym poście. Skoro mamy szansę zasięgnąć opinii fachowca to trzeba z niej skorzystać.
Tak się według Pana Marek uczepił tego SITSu filmikami... ale powiem szczerze panie Piotrze- nie interesuje mnie 30-40-50 czy 100 wczesniejszych. Jeżeli choćby kilka osób posiadających 3 klasę prezentowało TAKI poziom jak ten przedstawiony na filmikach (a raczej nie jest to videomontaż) to jest to po prostu wstyd. Inna sprawa, że pisze Pan o dyplomach, doktoratach.. no i macie te dyplomy i doktoraty, ale pomysłów na propagowanie snowboardu i podnoszenie poziomu kształcenia, jeżdżenia na polskich stokach chyba jednak wam brakuje. Już wtóry raz pytam- czemu nie można wypuścić do sieci ZA DARMO filmów instruktażowych- materiałów instruktażowych z oficjalnym stanowiskiem SITS- Nawet małe zagraniczne szkoły potrafią udostepnić takie materiały za darmo. Polski SITS, któremu rzekomo nie zależy tylko na pieniądzach, ale też na propagowaniu snowboardu NA DOBRYM poziomie nie potrafi tego zrobić, bo niby dlaczego?
No, chyba że chcecie być elitarną grupą osób cieszących się zasobnym portfelem- niestety nie każdego stać by wydać na szkolenia kilka tysięcy złotych, a potem się dowiedzieć, że ta szkoła w której płacił jednak stawiała nie na poziom, ale na ilość kursantów= pieniądze.
Raz jeszcze podkreślę- nie mam żadnych personalnych wycieczek, szanuję ideę SITS, rozumiem nawet jej metodykę. Tylko pytam- gdzie jest egzekwowanie tych wszystkich pięknych założeń i idei? I nie plujcie sobie do ogródka.. jeśli "wasi" ludzie zwracają wam na coś uwagę to zamiast się unosić snowboard'owym honorem warto spojrzeć na to na chłodno. Bo nie wykorzystanie celnych podpowiedzi, albo chociaż nie rozpatrzenie pewnych uwag to jest właśnie polaczkowo, a nie nasze wpisy na forum.
Kłaniam się w pas i szczerze pozdrawiam
Napisano 26 March 2013 - 19:44
Napisano 27 March 2013 - 01:20
Napisano 27 March 2013 - 15:55
Napisano 27 March 2013 - 22:52
Najlepiej się obrazić obrócić na pięcie i uciec od problemu. Wypiąć się na swoich zawodników i robić szum że ktoś miał czelność wrzucić. Ja szkole mniejszą ilość osób w sezonie ale nigdy ale to nigdy nie wypieram się swoich zawodników i jeśli ktoś zwraca mi uwagę że H*** jeździ to staram się to naprawić, i myśleć jak mu pomóc, a nie usprawiedliwiać, bo krawędź nie naostrzona bo deska nie posmarowana co to za instruktorzy!? Co do kosztów obiecuję że na przyszły sezon namówię wam kamerzystę, obrobimy filmy i będzie! przejazd każdego zawodnika! i będą one pro a nie z telefonu:)
Przy okazji im dłużej ciągnie się ten wątek widzę że prawda boli? hmmm... Przy okazji nasz klub na terenie śląska organizuje 2 dniowe darmowe szkolenie, w tym roku w dsd w przyszłym sezonie w szczyrku rozstawiamy tyczki uczymy ludzi jeździć. Również za darmo!
Panie Piotrze czemu nie którzy zdają prawo jazdy 10 razy? bo im jest potrzebne a III klasy jak nie zda znajomy to się obrazi no tak to już chyba jest takie jakieś uwarunkowanie....
Przykre jest to że nie widzicie swoich błędów tylko szukacie ich u mnie... trudno nie musicie mnie lubić wy macie Stowarzyszenie SITS a ja mam technikę która pokazuje ludziom że można jak się chce
Napisano 28 March 2013 - 07:38
Napisano 28 March 2013 - 08:42
chciałbym zapytać, dlaczego nie kręciłeś pierwszej 50-tki albo 100-tki, tylko tych, co wystartowali na gigancie w mega twardych warunkach na deskach, na których jeżdżą po parku ?
Użytkownik tassOne edytował ten post 28 March 2013 - 08:47
Napisano 28 March 2013 - 09:59