Ręczne smarowanie na gorąco - How TO - dyskusja
Napisano 21 October 2012 - 21:57
Masz racje to raczej nie wysuszony ślizg bo jak przejadę paznokciem to nalot bez problemu schodzi. Załączam zdjęcie fragmentu ślizgu.Zobacz tylko co sie dzieje, gdy przejedziesz paznokciem po tych białych smugach, jesli znikaja, to nie masz sie co martwic. Używam tego samego smaru co ty, i mimo ze deski po zakonserwowaniu nie cyklinowałem to pojawiły białe smugi. Ale nie jest to wysuszony slizg a taki dziwny nalot powstający na wosku.
Napisano 04 January 2013 - 20:29
Jak kupiłem cyklinę plexi od toko przed użyciem muszę ją jakoś naostrzyć, czy mogę od razu używać. Jak trzeba ostrzyć to jak to zrobić?
Duke ostrzy na pilniku pod kątem 90 stopni. A robi to tak --> 07:30 min
http://www.youtube.com/watch?v=FB6-wmMclUg
Użytkownik majdan edytował ten post 04 January 2013 - 20:30
Napisano 04 January 2013 - 23:37
po takim ostrzeniu brzeg cykliny dalej nie jest ostry, zostanie taki jak teraz.czy na pewno o to chodzi?
Hmm, to może albo za malo spilowales albo tempy pilnik...?
Ewentualnie tu jest to dokładniej (i trochę inaczej) pokazane
http://www.youtube.com/watch?v=NLLQTBPXim4
po oglądnięciu tegoż to filmisza wiem, że przynajmniej ~15 moich smarowan byly zle xD
No widzisz, a jakoś się ślizgasz Technik jest tak dużo, że nie sposób wybrać tą najlepszą, na każdym filmie jest inaczej.
To kwestia bardzo indywidualna najwyraźniej,
Użytkownik majdan edytował ten post 05 January 2013 - 00:15
Napisano 08 January 2013 - 13:32
Spoko, jedna rzecz - na tym filmie pan zbiera wosk lewo prawo, a panuje przekonanie, że robi się to w jednym kierunku od nosa do ogona
Panuje takie przekonanie, że zbiera się od przodu deski do jej końca. Jednak dla nas nie ma to większej różnicy. Dlaczego? Po pierwsze jeździmy normal i switch. Po drugie strukturę zazwyczaj nadajemy i tak szczotkami później.
Napisano 08 January 2013 - 16:07
Niektórzy nie zbierają wosku po smarowaniu (na wyjeździe ja również tak robię) i zastanawiam się czy jest sens na czymś takim używania szczotek, korków i tego typu rzeczy (ja używam antystatycznej szczotki z włosia końskiego), które normalnie używa się po prawidłowym smarowaniu. Ma ktoś jakąś teorie na ten temat?