Ustawieie Wiązań Na Desce.
Napisano 25 November 2012 - 22:02
https://picasaweb.go...gCMGP3fmZnvipBg
Napisano 26 November 2012 - 09:51
galeria jakby pierworodny się na świecie pojawił...
jak dla mnie, nie jest źle... nic bym nie rotował...

Może Twoja galeria pierworodnego (jeżeli masz) liczy tak mało fotek bo moja jest zdecydowanie większa

Użytkownik Bodek_ZG edytował ten post 26 November 2012 - 09:52
Napisano 26 November 2012 - 10:04

Doradzanie typu "rotuj, nie rotuj (sorki prax'ik

pozdro
Napisano 26 November 2012 - 10:09

Jeżeli chodzi o rotowanie highbacka....po prostu z rotuj pojeździj i zobaczysz różnice i zadecydujesz jak Ci lepiej...
Doradzanie typu "rotuj, nie rotuj (sorki prax'ik" mija się całkowicie z celem....rotacja highbacka to już bardzo indywidualna rzecz...jednemu będzie przeszkadzać i pogorszy sprawę a znów innemu pomoże i polepszy
Dlatego jest pewna zasada, którą się stosuje przy jakichkolwiek ustawieniach wiązań - śrubokręt w rękę i zapiepieprzamy na stok i testujemy... To jest jedyna i niepodważalna zasada.
pozdro
wiadomo aro, że to indywidalnie, ale biorąc pod uwagę ogólnie ustawienie tego seta to rotacja... nie ma sensu... ale zawsze toola można (trzeba) mieć i próbować... bo to nie zaszkodzi...

Napisano 27 November 2012 - 18:55

Wzrost: 187 cm
Waga: miało być 90 kilo ale jest 96 kilo bo moja dieta uwzględnia specyficzne płyny... zrzucę...tak zrzucę....
Deska: Lib TRS 2012 - 162 cm
Wiązania: Union Asadachi + but Imperial
Wiązania dałem +18 / -9, oba na środkowych insertach (rząd 3 i 4), stance wyszedł mi jakieś 57,5 cm (mierzone od środków dysków)...ta deska dopuszcza stance od 50 do 65 czyli jestem idealnie w środku tego rozstawu. Metoda typu "wzrost dzielony przez 3.55" wychodzi mi wąsko jak Wąski z "Killer'a". Nie wiem jak można się trzymać tej zasady

Jedynym zgrzytem jest to, że mierząc od wiązania w stronę dziobu deski z przodu mam 44 cm gołej deski, a z tyłu 44,5 cm gołej deski (mierzone od boków zewnętrznych wiązań na wysokości środka dysku)...powinno być odwrotnie - tylnie wiązanie cofnięte, więc z tyłu powinno być mniej centymetrów od wiązania do taila niż z przodu do fronia. Jak cofnę tylnie wiązanie na inserty rząd 4,5 to powiększy mi się również stance. Zobaczę na stoku co z tym zrobić.
Zgrzyt dwa to to że "pedały gazu" wychodzą już leko z przodu poza deskę...
Wszelkie komentarze mile widziane.
Użytkownik Muniek edytował ten post 27 November 2012 - 19:01
- Misiek Bielsko lubi to
Napisano 27 November 2012 - 22:32
Właśnie ustawiłem swoje wiązania. Opinie mile widziane. Są to ustawienia startowe (mam zamiar jeździć ze śrubokrętem - tak, składanym)
Wzrost: 187 cm
Waga: miało być 90 kilo ale jest 96 kilo bo moja dieta uwzględnia specyficzne płyny... zrzucę...tak zrzucę....
Deska: Lib TRS 2012 - 162 cm
Wiązania: Union Asadachi + but Imperial
Wiązania dałem +18 / -9, oba na środkowych insertach (rząd 3 i 4), stance wyszedł mi jakieś 57,5 cm (mierzone od środków dysków)...ta deska dopuszcza stance od 50 do 65 czyli jestem idealnie w środku tego rozstawu. Metoda typu "wzrost dzielony przez 3.55" wychodzi mi wąsko jak Wąski z "Killer'a". Nie wiem jak można się trzymać tej zasadyWiązania zajmują calutkią (w 100%) grubość deski, równo do tylej krawędzi i równo do przedniej, nie ma gdzie tam igły wcisnąć.
Jedynym zgrzytem jest to, że mierząc od wiązania w stronę dziobu deski z przodu mam 44 cm gołej deski, a z tyłu 44,5 cm gołej deski (mierzone od boków zewnętrznych wiązań na wysokości środka dysku)...powinno być odwrotnie - tylnie wiązanie cofnięte, więc z tyłu powinno być mniej centymetrów od wiązania do taila niż z przodu do fronia. Jak cofnę tylnie wiązanie na inserty rząd 4,5 to powiększy mi się również stance. Zobaczę na stoku co z tym zrobić.
Zgrzyt dwa to to że "pedały gazu" wychodzą już leko z przodu poza deskę...
Wszelkie komentarze mile widziane.
kurde dziwna sprawa..TRS to TT i bez setbacka...inserty masz pewnie co 2 centy, ustawiasz rzędy np .3/3 resztę korygujesz na dysku wiązania lub 4/4 itd... jeżeli robisz akcje typu 3/4 to próbujesz na desce TT wymusić setbacka....w dodatku odwrotnie heheh
Napisano 27 November 2012 - 23:21

rozumiem, że jedno 3 i 4 od nose i drugie 3 i 4 od nose

p.s nie możesz ustawić szerszego stance?
Użytkownik Aro edytował ten post 27 November 2012 - 23:30
Napisano 27 November 2012 - 23:25
EDIT: no tak, oba wiązania są na środkowych rzędach insertów (jest 6 rzędów po 2 inserty, oba wiązania są na nr 3 i 4). Mogę ustawić szerszy stance przestawiając np: wiązanie tylnie do tyłu (tak żeby załapało się jeszcze na ten rząd 3 i 4). Jutro będę chciał ustawić to symetrycznie - taki mam cel, wszędzie tyle samo centymetrów od wszystkiego z obu stron. Sama wartość stance nie jest problemem - stoi mi się dobrze.
Użytkownik Muniek edytował ten post 27 November 2012 - 23:36
Napisano 27 November 2012 - 23:43
ustawianie kątów nie ma znaczenia na odległość między nosem i tailem...zmierz od środka dysku nie inaczej
Użytkownik Aro edytował ten post 27 November 2012 - 23:50
Dodaj odpowiedź