Burton I Ich Gwarancja Na Niby.
Napisano 23 November 2013 - 12:28
http://www.energyspo...True-Black.html
Zaczynając od tego, że nie zachowywały sie wogóle jak spodnie snowbaordowe od poczatku (śnieg sie lepił i mimo membran troche przemakały), to od połowy sezonu zaczęły sie przecierać masakrycznie w każdym możliwym miejscu, przez co membrany znikły całkowicie.
Przed tym sezonem oddałem je na gwarancje z powodem wlasnie nie trzymania membran. W końcu troche zapłacić musiałem mimo wszystko a wystarczyły ledwo na miesiąc. Dziś sie dowiedziałem, że odrzucono gwarancje gdyż spodnie były źle prane 0_o
Co ciekawe kurtke, bielizne termo i spodnie prałem razem w letniej wodzie i szarym mydle a ci mi takie coś.
Po to kupuje sprzęt podobno firmowy by był na dłużej, wiec jakakolwiek argumentacja, że się w miesiac zużyły też do mnie nie przemawia.
Także czy ktoś wie co teraz mam zrobić? Jakiś sąd konsumencki czy coś? spodnie musze kupic nowe i tak, o zgrozo znów jedynie Burek na mnie pasuje ale jesli nic nie wywalcze to wole w jakichkolwiek innych za dużych jeździć i mieć w tyłek ciepło.
A może jest na forum jakiś dystrybutor który może coś poradzic?
Napisano 23 November 2013 - 13:26
Napisano 23 November 2013 - 13:38
Ja miałem walkę o głupia sprzączkę do sznurówek butów snowboardowych. Robili mi takie problemy o kawałek plastiku wartości 5 zł ze poprzysiągłem sobie nigdy więcej się tam nie zbliżać. Element rozwala się co drugiemu użytkownikowi... ( nie dziwne ? ) jakoś pewnie dałoby się bez tego żyć, ale czemu w buty za niemałe pieniądze mam mieć niesprawne w dodatku z powodu winy producenta.
Ciekawe podejście i jakże krótka ślepa uliczka. No chyba, że ma się takie obroty, że nie szanuję się już klientów i działa na zasadzie - Kupiłeś - fajnie, Masz problem - wyp....
Precz z zimnym sklepem sportowym !
Sorry za offa, ale musiałem to z siebie wyrzucić

Napisano 23 November 2013 - 13:48

Ja bym naciskał. Opisz szczegółowo co i jak prałeś i może rzeczywiście napisz maila bezpośrednio do snowunitu.
Czasem trzeba powalczyć i poświęcić trochę nerwów. Jak pomyślę ile się nawk&%@*ałem przy reklamacji w Milo to mnie krew zalewa

Napisano 23 November 2013 - 14:05
PS:
Dobra widze, że u morgana spodnie xs na mnie sie znajda:D Tylkokiedy ja do Krk podjade;/
Użytkownik gula44 edytował ten post 23 November 2013 - 14:12
Napisano 23 November 2013 - 15:20
EDIT:
Czyli twierdzicie ze sklep sobie ze mna pogrywa? Jak to sprawdzic? Czyli bezposrednio do snowunit od razu?
Użytkownik gula44 edytował ten post 23 November 2013 - 15:34
Napisano 23 November 2013 - 16:53
Sklep z Tobą nie pogrywa, to porządna firma. Co bardzo ważne, w ich interesie jest by Twoją reklamację w Burtona uznali, są po Twojej stronie barykady. Z wielu powodów.
Mogą być inne powody by nie uznali tej reklamacji, ale nie chcę nic pisać dopóki tego nie zobaczę.
Najłatwiej jest napisać że kurtka, spodnie, źle były prane. Mieliśmy kiedyś reklamację białej kurtki B. z naszytymi skórzanym łatkami, taki gadżet przy guzika. Ta skóra odbarwiła kurtkę, wyglądało to tragicznie, efekt dziurawego hot-doga

Napisano 23 November 2013 - 18:08
W kazdym razie w nastepna sobote jade do krk do 3style;p
Napisano 23 November 2013 - 19:51
http://www.lulagoga....denim-pant_6219
by nie wprowadzac w błąd niektórych (co do tego gdzie je nabyłem, i kto mi gwarancje załatwia)
Napisano 27 November 2013 - 22:28
W kazdym razie gwarancje uznano, tylko, że zaproponowano mi wymiane na te same spodnie czego nie chce, poniewaz nie wierze, że beda inaczej sie zachowywać. Wiec zaproponowano mi wybranie innych spodni z ich kolekcji z listy ktora mi podali tylko, że inny kroj (tamte były slim fit) przez co i rozmiar jest zupelnie inny (slim fit mam M a normalny XS lub S). Jak ja kuzwa mam na odleglosc wybrac ciuchy bez przymiarki? Czy ktos wie czy dalej moge walczyc by w koncu oddanomi kase by kupic sobie jakies spodnie samemu? Normalnie po przymierzeniu w sklepie?XD
W kazdymrzie z listy co mi podali nawet niema XS;/ No sa jedne, nie pasujace ani kolorem i parametrami odstajace od tych ktore kupilem.
Napisano 30 November 2013 - 17:17
Co do rozmiaru innych spodni, to jak pisałem wyżej takiej opcji mogłeś w ogóle nie otrzymać. Nie ukrywam, że mimo wszystko jest to dość problematyczne - też jestem na kupnie nowych gatek i nie wyobrażam sobie ich kupić bez przymierzenia;)
Jeszcze jedna sprawa odnośnie czyszczenia ciuchów. Jeśli będziecie chcieli coś reklamować, to nie przyznawajcie się że praliście ubranie w szarym mydle, płatkach mydlanych, nie mówiąc już o zwykłych detergentach używanych do zwykłej odzieży. To zapewne zależy też od producenta ale wielu z nich zastrzega, że pranie może się odbywać tylko przy pomocy odpowiednich środków, które nie niszczą np. membran. Środki te można np. w TOKO dostać, mają spory wybór. Wydaje mi się jednak, że pewnie nikt w Polsce w ten sposób ciuchów nie czyści, bo po kieszeni by to poleciało bardzo i jest z tym sporo zabawy;p
- mrgn lubi to
Napisano 30 November 2013 - 17:31
Środki te można np. w TOKO dostać, mają spory wybór. Wydaje mi się jednak, że pewnie nikt w Polsce w ten sposób ciuchów nie czyści, bo po kieszeni by to poleciało bardzo i jest z tym sporo zabawy;p
wrzuciłeś sarkazm czy ...... ja tam piorę właśnie w Toko o momentu kiedy wprowadzili swoje środki do prania. Wolę niż Nikwax
gorzej niż proszej na spodnie i membranę działa zmiekczacz.
Warto przed praniem ciuchów prać coś bez zmiekczacza tak aby wypłukać odpowiednie korytko w pralce.
ja w tym roku zniszczyłem moją kurtkę żeglarską HH. Membrana popękała i zamieniła się w małe białe kawałeczki i trzeba było kurtkę wyrzucić.
Użytkownik ProDish edytował ten post 30 November 2013 - 17:33
Dodaj odpowiedź