pytanie było o śmig hamujacy. temat zszedł na śmig cięty. A ja ciągle nie jestem w stanie ogarnąć tego... Zarówno wykonania jak i filozofii... tak samo z resztą meczyłem się kilka lat żeby obadać co to jest pozycja zamknięta i otwarta i w sumie dalej tego nie ogarnąłem...
Jestem w stanie opisac czym różni się technika jazdy zawodników z pucharu świata, jestem w stanie opisać czym się różni extremecarving od flegmatic i bomber, jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego nie robię rotacji w skręcie EC a czemu praca push-pull jest bardzo fajna, umiem tego też nauczyć, pokazać, wytłumaczyć, dać ćwiczenia inne dla desek miękkich, inne sportowych, inne carvingowych inne dla kaczkistów inne dla normalnych itd itd
Po prostu jestem ciekawy jak to wygląda... Nawet jakiś kunyszologiczny opis bym spróbował przyswoić (niestety kiążki nie posiadam, a oficjalnych materiałów SITS-PZS w necie nie ma)
Ale i tak nie wyobrażam sobie śmigu na desce na kórej jeżdżę czyli SG Full Race 185 o progresywnym srednim promieniu skrętu 20,4m. Z resztą na SLce o promieniu 8m też ani na SWAORDzie o promieniu 13m, mimo że te ostatnie deski wyginam na wykładce do promienia 3-4m... A wydaje mi się że przy pdobnym promieniu do freestyleówki twarde buty dają większą kontrolę nad deską więc powinno to być łatwiesze do wykonania.
a czy jestem instruktorem? już nie. Dali mi tu taki znaczek. Ja wrzuciłem sobie w poziomie zaawansowania "jakoś się ślizgam" bo do tego co chciałbym osiągnąć wiem że jeszcze długa, długa droga...
pozdr