Ale ludziom przeszkadzają, bo łopocą na wietrze ;p nie praktyczne
Śmig Hamujący
Napisano 08 March 2013 - 12:17
Ale ludziom przeszkadzają, bo łopocą na wietrze ;p nie praktyczne
Napisano 08 March 2013 - 12:21
Nie mówię że trzeba od razu sprzedawać swoje 1,2..3 miękkie deski (czy kto ile ich ma) i kupować twarde
Faktycznie jest ujęcie na filmiku jak gość hamuje prostopadle do stoku na twardzielu...mega sztywno ale jest
Użytkownik Muniek edytował ten post 08 March 2013 - 12:21
Napisano 08 March 2013 - 12:51
chyba ciekawie spróbować jak się jeździ na takiej twardej desce.
a po co się tak męczyć...
Ja mam szerokie
Ale ludziom przeszkadzają
że niby jakim?
Napisano 08 March 2013 - 12:54
Dlaczego męczyć, na twardej o wiele łatwiej, przyjemniej i skuteczniej robi się carving (tzn tak zakładam bo nie miałem okazji).
Fajnie byłoby z w miarę stromego stoku rzucić się na dosłownie na twarz ciętym i mieć pewność że ta deska spod nas nie ucieknie...do tego leżąc na zakrętach.
Napisano 08 March 2013 - 12:57
Ja sobie pluje w brodę, dlaczego tyle lat męczyłam się na miękkiej? ;> Po kilku sezonach udręki właściwie odzyskałam radość z jazdy. A to dopiero początek przygody, bo technika nie taka i czekają mnie jeszcze lata szlifu
A miękka jest i ma się dobrze
Przeszkadzają tym, co nakarwiają
Napisano 08 March 2013 - 13:14
Mike - kwestia tego, co chcesz na desce robić
... i kwestia gustu... niestety mnie taka jazda nie leży estetycznie i stąd też pewnie moje podzielanie zdania Aronsona
ale peace - każdy robi co lubi i z czym mu dobrze
Dlaczego męczyć
męki każdy rozumie inaczej... patrz wyżej
a potem na Elbrusa
a jednak coś wpólnego mamy
Użytkownik mike edytował ten post 08 March 2013 - 13:14
- Arec lubi to
Napisano 08 March 2013 - 13:23
Niedługo dojdzie do tego że ktoś napisze że kręci go deskorolka i zostanie zbojkotowany że lepszy jest miękki snowboard a deskorolka to męka....chętnie sproboje skoku ze spadochronem to też nie - lepsze miękki snowboard.
Jakbym miał okazję to bym chętnie pojeździł na deskach z lat 80tych gdzie trzymali sznurek w ręku do lepszego sterowania i mam wyjebane jak to ma się do dzisiejszych miękkich desek z górnej półki.
Użytkownik Muniek edytował ten post 08 March 2013 - 13:24
Napisano 08 March 2013 - 13:31
Mike - kwestia tego, co chcesz na desce robić
Ja sobie pluje w brodę, dlaczego tyle lat męczyłam się na miękkiej? ;> Po kilku sezonach udręki właściwie odzyskałam radość z jazdy. A to dopiero początek przygody, bo technika nie taka i czekają mnie jeszcze lata szlifuI oby to nie miało końca.
A miękka jest i ma się dobrzeMoże kiedyś będzie okazja skoczyć do lasu, a potem na Elbrusa bo to jedno z życiowych marzeń
Przeszkadzają tym, co nakarwiają
przez te treningi i dążenie do perfekcji może Ci zabraknąć czasu na tego Elbrusa
Napisano 08 March 2013 - 13:42
oczywiście wykraczamy tym samym daleko poza granice tematu, dlatego, sorry za off-top i peace!
- Muniek lubi to
Napisano 09 March 2013 - 11:44
Napisano 11 March 2013 - 21:16
@Arec - droczysz się ;p przecież nie o perfekcję tu chodzi a o fun. Lepsza technika - więcej krawędzi - większa prędkość - więcej funu
Na moje szczęście młoda jestem, oby Pan jeszcze dał dożyć długich dni
Pozdrawiam i miłej końcówki sezonu
Napisano 11 March 2013 - 21:21
Muniek, spokojnie, nikt tu nikogo nie nawraca, bo przecież o gustach estetycznych się nie dyskutuje ;p Jeden woli czarną koszulę, inny w hawajskie kwiatki.
@Arec - droczysz się ;p przecież nie o perfekcję tu chodzi a o fun. Lepsza technika - więcej krawędzi - większa prędkość - więcej funu
Na moje szczęście młoda jestem, oby Pan jeszcze dał dożyć długich dniA wiele krawędzi jest do spróbowania - skwal, telemarki... ;p
Pozdrawiam i miłej końcówki sezonu
Obejrzyj taki film jak "Pierwszy zjazd", zobaczysz, że nie tylko krawędzie się liczą
p.s ja sezon "ten właściwy" dopiero rozpoczynam, jeżdżąc śmigiem hamującym
Użytkownik Arec edytował ten post 11 March 2013 - 21:23
Napisano 11 March 2013 - 21:29
DLA MNIE - lepsza technika, więcej funu
Napisano 11 March 2013 - 21:37
Napisano 12 March 2013 - 15:56
od 4:35 śmig hamujący na ściance stromej
Można by tam ustawić tyczki i zrobić turnament:)
- Arec lubi to
Napisano 12 March 2013 - 19:05
Użytkownik shaman-snowboard edytował ten post 12 March 2013 - 19:06
teoria: http://www.snowboardacademy.pl i praktyka: http://www.shaman-snowboard.pl
Napisano 12 March 2013 - 19:20
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 12 March 2013 - 19:25
Jeżeli szukasz czegoś więcej, w najbliższy weekend masz MPI w Zieleńcu i pewnie jednym z przejazdów będzie śmig hamujący, będziesz mógł obejrzeć jak "szurają" śmigiem hamującym i jak są poszczególni instruktorzy oceniani "punktowani". Bo wydaje mi się, że nikt nie jest wstanie Cię tutaj zadowolić, nawet wsadzając chłopakowi kamerę między nogi i tak znajdziesz jakieś "ALE".
pozdro
Napisano 12 March 2013 - 19:48
ALE skręty na filmie z Blanca nie są zgodne z przytoczoną przez Ciebie definicją śmigu gdyż nie są symetryczne.
do tego gość straszny scyzor robi na backu i ma bardzo niestabilną górę ciała, co podobno niektórzy uważają za błąd.
mi tam się bardzo podoba jak gość jedzie na pionowej ścianie, mimo że tak jazda mnie ani trochę nie kręci, podziwiam, no ale ja się nie znam...
Arec: zrób coś dla ludzi i nagraj ten śmig na MPI. Skoro nasze wypociny są błędne, po prostu pokaż o co chodzi i temat się wyjaśni. Albo ktokolwiek z biorących udział w tej imprezie. Przecież musi się dać pojechać śmigiem na stoku w Zieleńcu, na Blanca trochę daleko, już bym do Zinal wolał dołożyć kawałek.
Ja tam się a MPI nie wybieram bo nie mogę i mam inną imprezę w weekend gdzie pojeżdżę tak jak lubię
teoria: http://www.snowboardacademy.pl i praktyka: http://www.shaman-snowboard.pl