Użytkownik retro edytował ten post 15 January 2011 - 19:51
Napisano 15 January 2011 - 19:47
Użytkownik retro edytował ten post 15 January 2011 - 19:51
Napisano 15 January 2011 - 19:57
Pedał gazu nie może wystawać poza obrys deski. Palce buta mogą a nawet dobrze jest, gdy wystają bardziej niż pięty.
Napisano 15 January 2011 - 20:08
Czy to znaczy że tak po prostu lepiej by mi się jeździło? Teraz jak mam symetrycznie to łatwiej jest mi zostawić ładną równą kreche na śniegu na frontside. Natomiast na bs jest hmm.. odczuwalnie ciut trudniej. Czy lepiej będzie jak przesunę wiązania do przodu a nie będą symetrycznie?
Użytkownik Aro edytował ten post 15 January 2011 - 20:13
Napisano 15 January 2011 - 20:11
Tragedii nie ma, ale 43 w Burtonie trzeba sobie sprawdzać dopasowanie z konkretnym modelem wiązań.Custom w M mógłby być lepszy do tego buta. Cofnij paski żeby ten strap się trochę schował, zobacz czy to wogóle wtedy zapniesz, żeby pasek po bokach nie zahaczał o płytę wiązania. Tu się nie ma prawa nic dziać, paski są szersze niż być powinny i tyle. Trochę nie układa się but na pedale gazu, co w secie Burton+Burton z reguły wygląda lepiej.Tak, wiązania są L a buty 43. Niby z dolnej granicy wielkości wiązań ( wziąłem wiązania bo były przecenione o 60%
). Pedał gazu jest cofnięty do oporu a paski Cap strapa mają 2 ustawienia i w tej chwili są na wysuniętych. Generalnie but się w wiązaniu nie rusza, nic nie uwiera i nie zahacza o śnieg podczas jazdy. Cofnę te paski i zobaczymy.
Napisano 16 January 2011 - 10:14
To jest Burton + Burton (plus Burton (deska)
). Cofnę paski i w następny weekend jak pogoda się poprawi zobaczymy.
Użytkownik ProDish edytował ten post 16 January 2011 - 10:20
Napisano 16 January 2011 - 11:09
Napisano 16 January 2011 - 11:20
tu na deser masz fajny filmik wyjaśniający różnice w wiązkach M i L vs. buty Burtona z technologią Shrinkage i Bez dla rozmiaru 11 (EU 44)
stare kapcie burka w rozmiarze 43 jako tako jeszcze pasowały do wiązań L, ale nowe buty ..... już nie.
dla 43 trzeba brać M
http://www.youtube.c...h?v=qQlKUPrcw0Q
Napisano 25 January 2011 - 19:38
A czy można przykręcić wiązanie w ten sposób
w celu zmniejszenia stance ? Chodzi mi o to czy nie będzie to negatywnie wpływać na inserty albo na dyski ?
Napisano 25 January 2011 - 19:44
Napisano 25 January 2011 - 19:50
tak w dużym uproszczeniu właśnie o to chodzi...Może głupie pytanie ale "wycentrowany" to znaczy, że palce i pięta są w mniej więcej równej odległości od krawędzi ? Trochę już jeżdżę ale nigdy jeszcze nie musiałem się tak bawić z ustawieniem wiązań ( u mnie stance mieści się mniej więcej na środkowych insertach ) dlatego pytam.
Napisano 25 January 2011 - 19:51
Ja mocuje wiązania w taki sposób jak pokazałeś, aby sobie właśnie dopasować stance. I nie zauważyłem negatywnego wpływu na inserty i dyski. O ile but jest wycentrowany w wiązaniu jak napisał ProDish, to nie ma to według mnie znaczenia.A czy można przykręcić wiązanie w ten sposób
w celu zmniejszenia stance ? Chodzi mi o to czy nie będzie to negatywnie wpływać na inserty albo na dyski ?
Napisano 25 January 2011 - 19:52
Może głupie pytanie ale "wycentrowany" to znaczy, że palce i pięta są w mniej więcej równej odległości od krawędzi ? Trochę już jeżdżę ale nigdy jeszcze nie musiałem się tak bawić z ustawieniem wiązań ( u mnie stance mieści się mniej więcej na środkowych insertach ) dlatego pytam.
Napisano 25 January 2011 - 20:50
Napisano 26 January 2011 - 08:05
strasznie mały rozstaw... jesteś pewien, że to właściwe dla niej ustawienie?W moich ( burkach ) na szczęście siedzi mniej więcej równo bez przesuwania na dyskach. U dziewczyny ( te zdjęcia powyżej ) w sumie też nieźle. Palce wystają może centymetr bardziej niż pięta ale z kolei stance ma około 42 cm a regulując poprzecznie wiązania najmniejszy rozstaw na tej desce jaki się da uzyskać to 44 cm.
Napisano 26 January 2011 - 08:46
Użytkownik retro edytował ten post 26 January 2011 - 08:47
Napisano 26 January 2011 - 09:01
i tak uważam, że ciut za wąsko... moja pani jest tego samego wzrostu i ma stance 50cm conajmniej (nie mierzyłem i ustawiałem wg jej preferencji)... ale w sumie jak jej wygodnie...Na takim jeździła do tej pory. Do tego kaczka 12/ -12. Ma 165 cm wzrostu. Po namyśle przestawię jej chyba na 44 albo 46 cm za to przesunę wiązania poprzecznie o centymetr w kierunku pięty. W weekend się zobaczy czy będzie się jej dobrze jeździć
Użytkownik mike edytował ten post 26 January 2011 - 09:03
Napisano 28 January 2011 - 14:59
Użytkownik rotttor edytował ten post 28 January 2011 - 15:14