Tak mówię, bo przy "obecnej przepustowości" wyciągów czasami miałem wrażenie, że jednak jest tam tłoczno. Dlatego tez boję się tego, że jak będzie szybszy wyjazd to mogą rozdeptać tą miejscówkę.
Testdrive Vol.6 - 8-10 Stycznia 2016 Wierchomla -Zamieszanie Czas Zacząć ;)
Napisano 20 January 2016 - 20:52
Napisano 02 February 2016 - 08:39
Już wiadomo czemu nie było NITRO, CAPITY i K2 https://www.facebook...755008024632615
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 02 February 2016 - 09:13
Fordex to wiedziałem ze obstawiają jakąś inna imprezę, union sie nie wyjaił co knuje, K2 milczało.
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 02 February 2016 - 09:23
no cóz....
każdy wybiera impreze taką jaka mu pasuje
pzdr
JW
- ProDish lubi to
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..
Napisano 05 February 2016 - 14:36
Fordex to wiedziałem ze obstawiają jakąś inna imprezę, union sie nie wyjaił co knuje, K2 milczało.
Fordex kolego to od dlugiego czasu nie istnieje.
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 07 February 2016 - 21:29
Napisano 08 February 2016 - 13:43
Napisano 08 February 2016 - 19:48
Napisano 08 February 2016 - 20:54
Jeszcze GNU RC chce objechać to mam nadzieję się dowiedzieć i wtedy na pewno napiszę
Napisano 08 February 2016 - 22:04
ee zdecydowanie to nie o to chodzi mi oba nie siadły, ale może dlatego że trochę innej jazdy wymagają i nie przyzwyczaiłem się do nich... póki TRS i Travis pro były powiedzmy średnio postawione na krawędzi było super, ale przy mega mocnym postawieniu oba na całej długości mi puszczały... dziwne bardzo i sam nie wiem czy to kwestia 7mniu punktów kontaktowych czy mojego skila czy ocb... szkoda że stok na Wierchomli nie jest stromszy, wtedy łatwiej wychwycić co deska sobą prezentuje
Jeszcze GNU RC chce objechać to mam nadzieję się dowiedzieć i wtedy na pewno napiszę
to chyba skill…albo te 0,5 cm…pamiętasz
Napisano 09 February 2016 - 13:32
ee zdecydowanie to nie o to chodzi mi oba nie siadły, ale może dlatego że trochę innej jazdy wymagają i nie przyzwyczaiłem się do nich... póki TRS i Travis pro były powiedzmy średnio postawione na krawędzi było super, ale przy mega mocnym postawieniu oba na całej długości mi puszczały... dziwne bardzo i sam nie wiem czy to kwestia 7mniu punktów kontaktowych czy mojego skila czy ocb... szkoda że stok na Wierchomli nie jest stromszy, wtedy łatwiej wychwycić co deska sobą prezentuje
To jak się to co piszesz ma do carvingowych opisów?
Prosnow S.C.
Napisano 09 February 2016 - 18:48
Napisano 09 February 2016 - 22:58
To znaczy?
chodzi mi o "ale przy mega mocnym postawieniu oba na całej długości mi puszczały..." trochę się to kupy nie trzyma bo powinno być odwrotnie
Prosnow S.C.
Napisano 10 February 2016 - 15:16
e. żeby była jasność. Nie twierdze że te deski kiepsko trzymały krawędź ! Póki były średnio postawione (powiedzmy do 60-70 stopni) to trzymały świetnie.
Użytkownik SzymSzym edytował ten post 10 February 2016 - 15:24
Napisano 10 February 2016 - 17:17
Jeśli chodzi o mnie to Lib TRS i GNU Riders Choice trzymają dobrze krawędź. Napisałbym inaczej. Przyzwyczaiłem się ze deski na kórych śmigam trzymają krawędź tak jak ja im pozwolę. Obie deski Marwina robią to lepiej ale mi się wydaje że tracę nad tym kontrolę. TRS ciężko jest wybić z rytmu "Jadę na krawędzie". Mi się podobało ale ...... musiałbym wiecej pośmigać.
Napisano 10 February 2016 - 20:43
e. żeby była jasność. Nie twierdze że te deski kiepsko trzymały krawędź ! Póki były średnio postawione (powiedzmy do 60-70 stopni) to trzymały świetnie.
…dla zobrazowania, to te 70st wygląda tak
przy takim (lub większym) wychyleniu, zakładam SzymSzym, że mocno trzesz czubami buta, bo chyba kąty miałeś + ; - ?
Załączone pliki
Użytkownik Los_dell_rio edytował ten post 10 February 2016 - 20:53
Napisano 10 February 2016 - 21:38
Nie kojarzę opinii, że im Magne mocniej postawione na krawędzi tym lepiej trzyma także nie wiem czy powinno być na odwrót. Jak więcej na MT pojeżdżę to wyrobię sobie opinie i na pewno się nią podzielę. 3-4 zjazdy na Wierchomli to dla mnie trochę za mało.
Nie mówie o MT a ogólnie o deskach snowboardowych
Prosnow S.C.
Napisano 10 February 2016 - 23:15
…dla zobrazowania, to te 70st wygląda tak
przy takim (lub większym) wychyleniu, zakładam SzymSzym, że mocno trzesz czubami buta, bo chyba kąty miałeś + ; - ?
Owszem kąty +18, -12. Nie Trę o ile deska w talii ma ponad ~252mm. Buty mam Ride Lasso 8,5 czyli raczej małe, a najlepiej na deskach midwide około 255mm mi się jeździ. Właśnie dlatego, że nie jadę na butach
W załączniku masz prtscrn z pierwszego lepszego filmiku na miękkiej - tu akurat morrow za chyba 7 stow w detalu nie chce mi się Twojego kątomierza przykładać ale myślę, że co najmiej 60 stopni jest.
@ Marcin,
Właśnie ja bym powiedział, że ogólnie wśród desek snowboardowych nie ma reguły. Jedne im mocniej są postawione to lepiej trzymają inne gorzej.
Załączone pliki
- Marcin07 lubi to
Napisano 10 February 2016 - 23:31
Napisano 10 February 2016 - 23:40
Im trudniejsze warunki (twardo, nierówno, większe prędkości, stromsze stoki, ciaśniejsze skręty-czyli mocniej postawiona deska na krawędzi) tym bardziej wychodzi co deska sobą prezentuje no i co rider sobą prezentuje
Użytkownik SzymSzym edytował ten post 10 February 2016 - 23:41
- Marcin07 lubi to