eee tam, panowie, czepiliscie sie tego Marcina, a IMO co do zasady ma rację.
dobrze to podsumował Prodish...
Jak zbieracie katalog snowboardowy MDS to ewidentnie widać że ceny katalogowe desek, butów, wiązań etc. zmieniają się od kursu USD.
Pamietacie 2008 jak było tanio kiedy dolar był słaby - idealnie wtedy się kupowało. Najlepiej sobie wziąć 1 model buta, wiązań i zobaczyć jak się kształtuje cena.
Niestety Marcin ma rację. Dolar idzie w górę więc nie będzie tanio. Gospodarka USA się rozkręca więc na obniżki nie ma co liczyć.
Zima jest słaba więc już zaczęły się wyprzedaże.
Jak ktoś szuka okazji to na pewno warto się rozglądać. W zależności od siły naywczej naszego klienta pewne rozmiary mogę zostać i można coś ustrzelić ale .... może być całkiem inaczej.
jeśli dana firma przy wzroscie kursu waluty w której sie rozlicza o 20 % twierdzi,ze nic sie nie zmieni w cenach ( "weźmie to na siebie") to albo ściemnia ( i bedzie jak napisał Jańcio - sprzeda się to samo w innym malowaniu jako drozszy produkt z wyzszej pólki), albo oznacza,ze do tej pory miała sumaryczne marże tak wysokie, że moze sobie na to rzeczywiscie pozwolic ( i dla końcowego klienta nie ma wiekszego znaczenia, jak to sie podzieli miedzy producenta/dystrybutora/sklepikarza).
tym bardziej, jak twierdzi, ze mimo wzrostu kursu, ceny spadną... ja tam nie wiem czy to taka dobra informacja dla nabywców - dowiedzieć sie jak byli goleni do tej pory... i czy to tak super swiadczy o danym brandzie.
cudów oraz darmowych lunchy nie ma.
Użytkownik md.sign edytował ten post 02 February 2015 - 23:34