EDIT: no może nie do końca, właśnie widziałem gleby
Użytkownik sedzia edytował ten post 21 November 2014 - 20:29
Napisano 21 November 2014 - 20:27
Użytkownik sedzia edytował ten post 21 November 2014 - 20:29
Napisano 21 November 2014 - 20:34
długość deski a dokładnie jej rdzenia ma wpływ na pop deski.
nie grałeś nigdy w cymbergaja..? albo linijką na krawędzi ławki szkolnej..? http://www.youtube.com/watch?v=Q2Zpwv3ksdMPlastik nie kumuluje energii więc jej nie oddaje.
hmmm... tak... --> zdjęcie...Czy łatwo wygiąć je do pressa?
moim zdaniem - tak... --> brak zdjęcia... naoczni świadkowie...Czy łatwo oderwać od śniegu deski Mervina?
Użytkownik praxx edytował ten post 21 November 2014 - 20:35
Napisano 21 November 2014 - 20:35
Użytkownik EriksonE edytował ten post 21 November 2014 - 20:40
Napisano 21 November 2014 - 20:36
Napisano 21 November 2014 - 20:45
@sedzia to tutaj masz flex test
http://www.youtube.com/watch?v=rTeXJGIFDao
Morgan po prostu pisze totalne BZDURY! czym dłuższa deska tym lepszy pop??? wtf? jak to się ma do deski np. 155cm a 152??? ta 155 będzie miała lepszy pop??? przecież to czysta herezja i s-f:)
Napisano 21 November 2014 - 20:45
*Arec ten filmik to esencja gownianej papki dla dzieciakow zapatrzonych w ajmeryke. Raczej nic nie wnosi do dyskusji oprocz tego o czym wspomnialem. Pieniactwo i klakierowanie
edit: albo mi sie wysypala przegladarka albo zlinkowalo mnie do innego filmiku, był jakiś marketingowy bełkot o produkcji libów i ekologii.
Napisano 21 November 2014 - 20:46
Wiesz Morgan że zawsze byłem na pierwszej linii w prockach z Tobą na różne tematy, zawsze było w tym mniej lub więcej merytoryki ale przynajmniej było Ale kurcze stwierdzam że ostatnio jakby dyskusje z Tobą są inne. Raczej jest to monolog niż czytanie postów i odpowiadanie na nie. Nie wiem to moje zdanie, może inaczej to widzisz, ja jednak tak to widzę Generalnie mimo procek na forach była okejka w realu. Do jednego telefonu. Nie, proste że nie napiszę ocb bo gawiedź tylko na to czeka (niby nikt nie może tego czytać, ale mam wrażenie że to jeden z bardziej poczytnych wątków). Nie ukrywam że Maro też grubo przesadził z privami. Takich rzeczy się po prostu nie robi. Smutne jest to że mimo tłustych dyskusji ciągnących się jak najdłuższy papier do d*py potrafiliśmy jednak zachować jakiś tam szacunek do siebie. Teraz to wszystko zniknęło. Muszę to przemyśleć sobie. W czasach kiedy sklepy typu Makro, Ski Team i inne wydzierają nam rynek my tu się kłócimy zamiast przynajmniej sobie nie wchodzić w paradę. O współpracy to możemy sobie popisać, realnie to nie jest możliwe. Najgorsze że to ogólnie świadczy o branży. Już mają nas za dożartych sklepikarzy bez skrupułów i aż strach pomysleć co będzie dalej. Mam jeszcze jedną nadzieję że ten wąt jednak zostanie przeniesiony do działu fight.Motyl, wszystko można zrozumieć, zawsze dobierało się ludziom sprzęt na forach. Były dyskusje, był poziom bo sprzedawcy znali się na tym co robią. Mniej lub bardziej ale się starali. W tej chwili nie wolno ani trochę prawdy napisać, gdyż następuje zorganizowany atak. Są tacy, którzy nic nie piszą ale do ataku w razie potrzeby są w pierwszym szeregu. Wyrastają jak spod ziemi, udając fajnych kumpli przyłączają się do ataku.
Dziwicie się że nikomu nie chce się nic pisać? Bo ja nie, nikt nie chce zostać zwyzywany, poniżony, publicznie obrażany i wyśmiewany.
Napisano 21 November 2014 - 20:48
Napisano 21 November 2014 - 20:53
Użytkownik mrgn edytował ten post 21 November 2014 - 20:56
Napisano 21 November 2014 - 20:56
Tutaj się nie do końca zgodzę z Twoją opinią Arec. Fizyka jest jednak nie ubłagana, nie bez powodu kiedyś budując samochody robiło się resory piórowe które były budowane z pakietów blach. Od krótszych do dłuższych aby uzyskać właściwości zarówno jeżeli chodzi o elastyczność w sensie zakresu ruchu w osi poprzecznej jak i tłumienia drgań.
Moim zdaniem nie ma liniowej zależności od dł deski i jej pop ale przy stałym współczynniku sprężystości dłuższy materiał wygeneruje większą siłę przeciwdziałająca odkształceniu patrz sprężyna guma itp.
Użytkownik Arec edytował ten post 21 November 2014 - 20:58
Napisano 21 November 2014 - 21:01
Nie Motyl, ja rozumiem że brałeś udział w sprzedaży desek ze zmienionymi opisami, jest to więc w Twoim interesie, ale jestem zdania że nie wolno tego tematu wyrzucać.
Sorry, trzeba brać odpowiedzialność za to co się robi. Jeśli ktoś będzie chciał oddać deskę, zwróci ją na podstawie działającego w Polsce prawa. Tuszowanie sprawy byłoby nie fair.
Odnośnie monologów, jest mi strasznie przykro że sprzedawcy nie mają pojęcia w wielu tematach, niektóre rzeczy trzeba tłumaczyć schodząc do poziomu najmniej ogarniętych. Stąd te łuki.
Napisano 21 November 2014 - 21:05
Napisano 21 November 2014 - 21:07
Napisano 21 November 2014 - 21:08
Użytkownik Arec edytował ten post 21 November 2014 - 21:11
Napisano 21 November 2014 - 21:29
prawda Arec ale to jest przypadek szczególny nie mogący nazywać się porównawczym. Jeżeli chcemy zrobić rzetelny test to zmianie może podlegać tylko jeden z parametrów, bo to jego wpływ na właściwości chcemy zbadać. Jeżeli będziemy zestawiać deski o odbiegających technologiach to całą nasza dyskusja o dł rdzenia traci sens. W swoich opiniach odnoszę się do zbliżonych jeżeli chodzi o zaawansowanie technologiczne sprzęty.no nie dokońca morgan...bo zrobię dokładnie z dwóch takich samych gałęzi o takiej samej długośći ale w jednym łuku mocniej naciągnę cięciwe a w drugim poluzuję i też będzie różnica
Napisano 21 November 2014 - 21:31
Napisano 21 November 2014 - 21:35
Napisano 21 November 2014 - 21:38
qr**... stoję z boku... nie wpierdalam się... ale odpowiedziałem na parę najświeższych pytań... i co..? no wiem, nie znam się, nie rozumiem, nie umiem... działania amortyzatorów sprężynowych i piórowych nie rozrysuję... chyba dołączę do motyla...
ps. jako naród na wszystkim się znamy... najlepiej... jak zwykle...
Napisano 21 November 2014 - 21:40
Użytkownik Arec edytował ten post 21 November 2014 - 21:43
Napisano 21 November 2014 - 21:44
qr**... stoję z boku... nie wpierdalam się... ale odpowiedziałem na parę najświeższych pytań... i co..? no wiem, nie znam się, nie rozumiem, nie umiem... działania amortyzatorów sprężynowych i piórowych nie rozrysuję... chyba dołączę do motyla...
ps. jako naród na wszystkim się znamy... najlepiej... jak zwykle...
Użytkownik EriksonE edytował ten post 21 November 2014 - 21:49