zapisany
Użytkownik mateuszj edytował ten post 01 January 2015 - 20:32
Napisano 01 January 2015 - 20:32
zapisany
Użytkownik mateuszj edytował ten post 01 January 2015 - 20:32
Napisano 01 January 2015 - 20:39
zapisana
Napisano 01 January 2015 - 21:28
Napisano 01 January 2015 - 21:33
Użytkownik emer edytował ten post 01 January 2015 - 21:34
Napisano 01 January 2015 - 22:30
Chyba do reszty mi rozum odjeło po tych zlamaniach........zapisałem się ja i moj naleśnikB-)
tylne wiązanie na plusa jeszcze musisz zrobić
Napisano 01 January 2015 - 23:11
Ale tylko troszkę, o tak w sam raz
Napisano 01 January 2015 - 23:16
Napisano 01 January 2015 - 23:27
Zapisany, mam tylko nadzieje, że uda się wyleczyć do 10-tego moje poparzone nogi . 3majcie kciuki.
Napisano 01 January 2015 - 23:30
jak się zapiszę, a jednak się nie pojawię to zajmę komuś miejsce? ukrzyżujecie mnie?
Oczywiście. Publicznie na najbliższym słupie. Tylko to będzie trudne kiedy się nie zjawisz...
Organizujemy się tak, żeby w takim układzie pierwsza osoba z listy kolejkowej dostała Twoje miejsce. Ale dobrze by było jakbyś powiedział z dzień wcześniej jakby Cię miało nie być. Ale bądź.
Napisano 01 January 2015 - 23:43
Użytkownik SzymSzym edytował ten post 01 January 2015 - 23:47
Napisano 02 January 2015 - 01:53
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 02 January 2015 - 08:14
mnie również udało się jeszcze raz zapisać!
E. mam nadzieję że zmieszczę się na tej liście! Wczoraj nie wchodziłem na forum a tu taka niespodzianka z tymi zapisami..
Użytkownik Dabla edytował ten post 02 January 2015 - 08:23
Napisano 02 January 2015 - 15:06
Heheh będzie fun....Kiedyś brykalem na twardym jak Ty robiłeś w pieluche:-Phaha, emer, błagam, z dokumentacją filmową
Napisano 02 January 2015 - 16:47
Chyba do reszty mi rozum odjeło po tych zlamaniach........zapisałem się ja i moj naleśnikB-)
Nie bedziesz sam
Napisano 03 January 2015 - 00:21
Prodish:
Pytanie do ciebie. Aby wynieść jak najwięcej ze szkolenia lepiej chyba będzie tylna na małego plusika zrobić co ? 3 lub 6 ? Jak radzisz ?
Tak.
Chodzi o to, żeby na backside mieć na tyle duży kąt, żeby się tyłek schował nad deską. Ja mam z tyłu więcej niż 30 bo inaczej mi buty wystają, Bart 18 ... Na szkolenie zapnij jakieś +12 jak nie chcesz dużo. Nie bój nic, będzie dobrze
Napisano 06 January 2015 - 23:33
Na szkolenie zapnij jakieś +12 jak nie chcesz dużo. Nie bój nic, będzie dobrze
A jakie kąty na start proponujecie tym, co jeszcze na desce w życiu nie stali ?
W przypadku miękkich setów: +30 / +12 ?
Mam wrażenie, że na kierunkowych ustawieniach człowiek przy switchu za***prza jak lawina 5 stopnia: pod górę
Napisano 07 January 2015 - 07:29
Raczej kierunkowo switcha uzywasz baaardzo sporadycznie, chyba że Abrax was z frontside to frontside przećwiczy
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 07 January 2015 - 08:48
Hej,
Nie łudźmy się. Kierunkowe ustawienia nie spowodują, że będziesz jeździł szybciej.
Zresztą cała rzecz w tym, żeby jeździć wolniej (zakręcać więcej) i nie hamować (ciąć a nie ześliziwać)
Mogą natomiast spowodować, że będziesz mieć więcej możliwości i bardziej stabilną postawę w trakcie pokonywania nierówności terenowych (w porównaniu do kaczki).
Polecam dokładnie poczytać o tym jak to z tymi pozycjami jest tutaj: http://adechade.com/...ojechac-cietym/
A tu jest film obrazujący dlaczego pozycja otwarta jest bardziej stabilna:
Problem w tym, że nie będziesz mógł w zasadzie jeździć switcha - chyba, że tyłem. Ja nie lubię i nie bardzo umiem na przykład... Zdecydowanie wolę wówczas kaczkę...
Shrek:
Frontside to frontside jest planowany na przyszły rok... Wtedy na ustawieniach kaczkowych będziemy robić baaaardzo niskie skręty Cały czas jednak korci mnie, żeby przy prawidłowo wykonanej kaczce zrobić wykładkę BS... Teoretycznie jest możliwa ale jeszcze nie widziałem takiego śmiałka...
Napisano 07 January 2015 - 23:31
Oj ochraniacz na dupe, żółw, jask i jedziesz
ale wydaje mi sie ze pełna wykładka na kaczce jest o tyle nie mozliwa że musisz byc mega gibki i odizolować nogi od tłowia bo jak sie na kaczce na bs tak zrotować żeby tylnej nogi w powietrze w skręcie nie podnieść. I kolano przednie napewno zaboli...
więc generalizując, można - tylko po co
A i jedna rzecz, prostujac nogi na bs oprzesz sie heelcupem o stok i pojedziesz na d*pie więc spodenki z gąbką sie przydadzą.
aDECHAde.com Team
Napisano 08 January 2015 - 07:43
Chodziło o wykładkę bez rotacji... Jak kaczka to kaczka... W tym cała rzecz.
Heel tak, jest to pewien problem Chyba, że kaczucha -20/+20
Po co? Nie wiem, pomyślę
Dotychczasowe próby pokazały jednak, że chodzi bardziej o tyłek, który dotknie śniegu zanim nastąpi cokolwiek innego... Chyba, że jakiś najazd nie WN tylko na prostych nogach ale to jest masakra jeśli chodzi o stabilność.
Dlatego właśnie tak lubimy te rotacje na kątach, bo tyłek się wówczas chowa nad deskę ale o tym będzie na szkoleniu.
W każdym razie pracujemy i nad tym
Użytkownik Abrax edytował ten post 08 January 2015 - 07:43