niestety z tego powodu recka nie uzyskała aprobaty jury...
Fajnie jest zobaczyć jak jeździ opisujący coś rider, szczególnie jeśli ma to być recenzja. Nabiera to wtedy ładu i składu, bo widać czego od deski wymaga rider a czego potrzebuje
Napisano 17 March 2014 - 14:26
niestety z tego powodu recka nie uzyskała aprobaty jury...
Napisano 17 March 2014 - 14:37
Napisano 17 March 2014 - 15:11
Napisano 17 March 2014 - 15:15
Napisano 17 March 2014 - 15:22
ale to już było... sam podobnie opisałem jazdę michała...Miśka Bielsko widziałem w Zawoi i ogarnia jazdę na stoku bardzo dobrze.
Napisano 17 March 2014 - 15:42
ale to już było... sam podobnie opisałem jazdę michała...
Miśka Bielsko widziałem w Zawoi i ogarnia jazdę na stoku bardzo dobrze. Myślę,że jeden wyjazd z ekipą freestylową gdzie nikt nie kojarzy co to jest SITS, skręt taki czy owaki i już by zaczął skakać. To widać po staniu na desce...
Użytkownik mike edytował ten post 17 March 2014 - 15:47
Napisano 17 March 2014 - 16:38
Napisano 17 March 2014 - 17:21
Napisano 17 March 2014 - 19:39
ale ciebie nikt nie traktuje poważnie....
Napisano 17 March 2014 - 21:01
Napisano 17 March 2014 - 21:21
Napisano 17 March 2014 - 21:38
Użytkownik retro edytował ten post 17 March 2014 - 21:49
Napisano 17 March 2014 - 21:48
Napisano 17 March 2014 - 21:49
coś tam ma z nami jechać... podobno...Gdzie i kiedy można potestować?
Napisano 17 March 2014 - 22:35
Eh Morgan, nie dziel tak snowboardzistów. Ja uważam,że naprawdę dobry rider to taki który skoczy na 20m skoczni, wejdzie do finałów BX, poleci gruby freeride, a na końcu poradzi sobie w pipie gdzie jazda na krawędzi jest podstawową umiejętności do kwadratu. W zasadzie rzeczywiście dobre stanie na desce daje Ci możliwość robienia wszystkich tych rzeczy. Wystarczy popatrzeć na samego Rice'a. Widziałem go już na pipie, railach, slopestyleu, teraz robi freestyle freeride,ale to nie znaczy,że jak jedzie Mt Baker Banked Slalom to nie daje rady. Tak samo dobry amator jest w stanie być wszechstronny. To mógłbym dać przykład Siwego,Motyla czy Fabiana. A Misiek zmierza w tym właśnie właściwym wszechstronnym kierunku. Dlatego jeśli ma się potencjał psycho-fizyczny to nie ma co się zamykać w jednym, bo właśnie wszechstronność powoduje,że w każdym terenie stajemy się lepsi.Można dobrze "jeździć" na różne sposoby.
Dobrze jeździ koleś w parku na hopkach i boxach, dobrze może jeździć carver/racer, dobrze może jeździć freeridowiec czy pajpista.
Każdy z nich jednak inaczej stoi na desce i ma inne oczekiwania wobec sprzętu. Dlatego fajnie myślę zobaczyć, jak "jeździ" recenzent, wtedy ktoś czytający recenzję może mieć punkt odniesienia. Tyle, jaki to problem wyciągnąć telefon z kieszeni i nagrać 5 skrętów? czy nawet w ostateczności wrzucić jakiegoś suchara... Przecież o tym była wielokrotnie dyskusja. A ci co wyśmiewają czy też negują sens wsadzania filmików, prawdopodobnie wstydzą się swoich umiejętności, ciężko mi dotrzeć do innych powodów takiej postawy
@Marek - na temat SITS to tak ostrożnie, można łatwo się pomylić jeśli oceniasz coś, czego nie znasz.
Nie rozwalajmy tematu, z mojej strony tyle.
Napisano 17 March 2014 - 23:13
I w sumie jak recenzujemy to taki miałem 3 dnowy wyjazd na Travisie 155. Kurde, ta deska mnie rozwaliła tak jak swego czasu Gni Riders Choice. Zaczynam na samej górze ośrodka, mogę polecieć na złamanie karku na krawędzi, polecieć z trasy w puch, zrobić ollie nad małym wąwozem, potem wjechać do parku i na 15m hopce zrobić bs7 mute, po lądowani pełne oparcie na frontsideowej krawędzi i wyjazd z lineu skoczni i wjazd na pipe gdzie robisz inverted fs7 do cab7 i 2 airy i na koniec mini funbox cab butter do bs 5. Nie ukrywam,że do Travisa musiałem dojrzeć. To jest deska dla zdecydowanych, szybko jeżdżących osób. Nie koniecznie skaczących, ale jeśli tak, to w tym skakaniu pokazuje następną wartość dodaną. Natomiast sama jazda jest na niej kozakiem i to jest jeden z nielicznych modeli gdzie rzeczywiście można wziąść deskę o 2-3 cm krótszą niż normalnie. Oczywiść z Liba TRS, Hot Knife Phoenix nie są gorsze, mają inny charakter. Ale nie ukrywam,że Travis robi się moją ulubioną allroundową deską.
Napisano 17 March 2014 - 23:31
Napisano 17 March 2014 - 23:39
myslę...Praxx, Tobie ogarnę deskę na wyjazd;)
widzieliśmy już twojego teścia...Mam znajomego ktory ma 57 lat i ktory zaczal sie bawic w parku,
Napisano 18 March 2014 - 16:22
Never Summer Snowboards Store i nie tylko
snowboard, longboard, wiązania, ciuchy, akcesoria
www.boardshop.pl
www.boardshop.pl - facebook site - like it!
Napisano 18 March 2014 - 19:51
Marek nie omamiaj proszę Praxx'a swoimi deskami. Chłop ma już docelową maszynę marzeń, na której musi jeździć do końca życia, więc jest pozamiatane