Czyli kompletnie nie trzeba umieć czegokolwiek uczyć. Trzeba tylko umieć jeżdzić. Hmm...trochę słabona tyle ile wyczytałem z ze stron szkół, to ukończone 18 lat i wykszt. min średnie.

Napisano 02 December 2013 - 17:38
Czyli kompletnie nie trzeba umieć czegokolwiek uczyć. Trzeba tylko umieć jeżdzić. Hmm...trochę słabona tyle ile wyczytałem z ze stron szkół, to ukończone 18 lat i wykszt. min średnie.
Napisano 02 December 2013 - 18:00
proste pytanie... który ze studentów będzie lepiej wyuczony? ten który ukończy studia dzienne, czy ten który ukończy studia zaoczne? w obu przypadkach otrzymują takie samo wykształcenie tylko różnymi drogami. Tutaj jest podobnie, zawsze znajdą się zwolennicy którzy lubią chodzić na skróty i znajdą się tacy, którzy wolą poświęcić więcej czasu i pieniędzy aby się lepiej wyuczyć.
Napisano 02 December 2013 - 18:50
Napisano 02 December 2013 - 19:44
Uzupełniam tabelkę:
plusy SITS
1. Żeby wystartować w szkoleniu na instruktora SITS musisz posiadać III stopień, co jest związane z tym że technike już masz opanowaną i na kursie uczysz się metodyki nauczania a nie pozycji podstawowej! Takie sceny można sobie oglądać na kursach "inne". Między innymi w Spytkowicach w okresie świąteczno-noworocznym organizowanym przez szkółke Green Way.
Problem tkwi w tym że na szkolenia instruktorskie "inne" może wpaść każdy z ulicy i wystarczy że jako tako opanuje technike i zostaje instruktorem po 7 dniach.
ps. uważacie że uprawnienia instruktorskie dożywotnio bez żadnych unifikacji i sprawdzenia poziomu jazdy instruktora to jest PLUS???
Użytkownik kielon edytował ten post 02 December 2013 - 19:49
Napisano 02 December 2013 - 20:35
Napisano 02 December 2013 - 20:41
Użytkownik Arec edytował ten post 02 December 2013 - 20:47
Napisano 02 December 2013 - 20:44
Użytkownik SzymSzym edytował ten post 02 December 2013 - 20:52
Napisano 02 December 2013 - 20:59
Napisano 02 December 2013 - 21:02
słaby przykład aro...proste pytanie... który ze studentów będzie lepiej wyuczony? ten który ukończy studia dzienne, czy ten który ukończy studia zaoczne?
Mam w tym temacie odmienne zdanie, bo prowadzę zajęcia ze studentami stacjonarnymi i zaocznymi. I na "dzień dobry" jest różnica, bo zaoczni to nie tylko inna droga ale i inny (czyt. uboższy) program. Przykład z życia: prowadzę zajęcia ze stacjonarnymi na które mam 30 godz a te same zajęcia z zaocznymi trwają 16 godz. Czy nie ma różnicy ?? Jest.
Napisano 02 December 2013 - 22:22
Napisano 02 December 2013 - 22:47
słaby przykład aro...
równie słaby przykład...
mam w temacie odmienne zdanie... to ja ustalam zasady i wymagania... to, że teoretycznie siatka godzin obejmuje mniejszą ilość godzin, nie jest równoznaczne z mniejszymi wymaganiami... rzesze, powtarzam, rzesze średnio, słabo lub bardzo słabo wyedukowanych studentów co roku kończy wszelakiego rodzaju uczelnie lepsze czy gorsze, ale dzienne i jest sporo pracowitych i rzetelnych studentów "zaocznych", którzy z pasją i oddaniem pogłębiają swoją wiedzę... koledzy troszkę pokory... wrzucanie wszystkich do jednego worka i generalizowanie w ten sposób problematyki jest przynajmniej nieuczciwe...
Napisano 02 December 2013 - 23:21
Napisano 03 December 2013 - 00:05
Użytkownik kortek edytował ten post 03 December 2013 - 00:47
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 03 December 2013 - 09:49
Użytkownik snowmoni edytował ten post 03 December 2013 - 09:52
Napisano 03 December 2013 - 11:38
Napisano 03 December 2013 - 11:54
słaby przykład aro...
równie słaby przykład...
mam w temacie odmienne zdanie... to ja ustalam zasady i wymagania... to, że teoretycznie siatka godzin obejmuje mniejszą ilość godzin, nie jest równoznaczne z mniejszymi wymaganiami... rzesze, powtarzam, rzesze średnio, słabo lub bardzo słabo wyedukowanych studentów co roku kończy wszelakiego rodzaju uczelnie lepsze czy gorsze, ale dzienne i jest sporo pracowitych i rzetelnych studentów "zaocznych", którzy z pasją i oddaniem pogłębiają swoją wiedzę... koledzy troszkę pokory... wrzucanie wszystkich do jednego worka i generalizowanie w ten sposób problematyki jest przynajmniej nieuczciwe...
Napisano 03 December 2013 - 11:56
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 03 December 2013 - 16:32
Willa Modrysówka - Noclegi w Zawoi
Napisano 03 December 2013 - 17:34
teoria: http://www.snowboardacademy.pl i praktyka: http://www.shaman-snowboard.pl
Napisano 03 December 2013 - 19:05