Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Chusty bandamy kominy szaliki

248 odpowiedzi w tym temacie

#161 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 13 December 2013 - 21:16

dlatego ja wziąłem dwa:)

http://airholefacema...ortfolio/falke/

Marcin miał taki model w tym roku ?
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#162 kamilos

kamilos

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 111 postów
  • Poziom zaawansowania:wiem co to jest wn i kompensacyjny

Napisano 14 December 2013 - 10:08

Niestety nie. Kupilem z absolute-snow

#163 kubsssw

kubsssw

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 112 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 15 December 2013 - 20:15

http://supersklep.pl...y-trinity-black

Miał ktoś do czynienia?

#164 bartekk

bartekk

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 17 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor Rekreacji MENiS

Napisano 16 December 2013 - 14:49

Od dzisiaj rusza Świąteczna Promocja na produkty Clast!!

Dołączona grafika

#165 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 20 December 2013 - 14:12

Dobra...
Mamy w promocyjnej cenie najbardziej techniczną kominiarkę Pioneer Black za 139 zł. Jeśli ktoś planuję teraz styczniowe wyjazdy w Alpy ale i nasze góry i jeździ w kasku, to nie znajdzie nic lepszego na rynku. W serii PIONEER dodatkowy system oddychania przez nos - gogle nie mają więc szans zaparować chyba że w saunie!
http://www.prosnow.p...be-giraffe.html

Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
:)

#166 msolczak

msolczak

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 321 postów

Napisano 20 December 2013 - 18:38

Dobra...
Mamy w promocyjnej cenie najbardziej techniczną kominiarkę Pioneer Black za 139 zł. Jeśli ktoś planuję teraz styczniowe wyjazdy w Alpy ale i nasze góry i jeździ w kasku, to nie znajdzie nic lepszego na rynku. W serii PIONEER dodatkowy system oddychania przez nos - gogle nie mają więc szans zaparować chyba że w saunie!
http://www.prosnow.p...be-giraffe.html

Marcin czy możesz mi podać nazwę materiału z jakiego jest ta balaklava zrobiona? Bo nie widzę na stronie.

#167 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 20 December 2013 - 22:00

Marcin czy możesz mi podać nazwę materiału z jakiego jest ta balaklava zrobiona? Bo nie widzę na stronie.

na stronie masz -
http://airholefacema.../pioneer-black/

może być fajna maska na mrozy :)
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#168 msolczak

msolczak

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 321 postów

Napisano 20 December 2013 - 22:13

Właśnie nic mi to nie mówi. Może inaczej, skład procentowy i zawartość materialu? Lub inaczej czy jest to Phasic lub jego odpowiednik? Tzn. 87% polyester, 13% polypropelene o grubości 145 g/m²? Takowej balaklavy szukam. Inne poległy w testach i rozdałem po ludziach.

#169 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów

Napisano 20 December 2013 - 23:23

Inaczej, a czemu Cie zawiodły? Skaład procentowy? czy funkcjonalność? Airhole wygrywa funkcjonalnością

Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl

#170 msolczak

msolczak

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 321 postów

Napisano 21 December 2013 - 00:14

Inaczej, a czemu Cie zawiodły? Skaład procentowy? czy funkcjonalność? Airhole wygrywa funkcjonalnością

Na desce rzadko używam, raczej w ekstremach w górskim wydaniu. Wszystkie co miałem do tej pory robiły się mokre, później lodowe. Za wolno oddawały, za szybko przyjmowały. Szukam czegoś z w/w materiału, podobno daje radę, kanadyjczycy chwalą. Airhole nie miałem nigdy. Muszę rzucić okiem na żywo.

#171 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów

Napisano 21 December 2013 - 10:46

Airhole nigdy dokładnie nie opisuje parametrów tkanin. Sami je wymyślają i testują w swoich lokalnych warunkach we Whistler. Seria Pioneer to inaczej wesja Technical zastosowana w Balaclavie - więc masz oprócz otworu na usta dodatkowy panel na nos - zatem proces obmarzania jeśli nastąpi nie będzie utrudniał oddychania.

Prosnow S.C.

#172 Aszyn

Aszyn

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 01 February 2014 - 20:09

Dla wszystkich poszukiwaczy masek i kominow Airhole. Dzis natrafiłem na wyprzedaż produktów airhole na stronce Limango. Nie ma tego za wiele ale myśle że cena w okolicach 20 zł rekompensuje brak dużego wyboru. Dla wszystkich którzy chcą przetestować te maski to jest to świetna okazja. Oferta szybko się kończy więc polecam szybko tam zaglądać. Za cene 1 maski można kupić 4 :)

#173 humanity

humanity

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 134 postów

Napisano 01 February 2014 - 20:54

Ta oferta na Limango coś mi nie pasuje, co o tym myślicie? piszą, że po skonczeniu promocji oni te produkty dopiero zamawiają i przez to czeka się nawet do miesiąca. Aszyn, znasz ten sklep, można zaufać? pozdro.;D

#174 Aszyn

Aszyn

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 01 February 2014 - 21:10

Ta oferta na Limango coś mi nie pasuje, co o tym myślicie? piszą, że po skonczeniu promocji oni te produkty dopiero zamawiają i przez to czeka się nawet do miesiąca. Aszyn, znasz ten sklep, można zaufać? pozdro.;D

Kupowałem tam kiedyś torbę z Dakine. Sprawa takich sklepów jak limango czy bao.pl to inny system sprzedaży. Oni wykupują markowe rzeczy, który miały zwroty do magazynów, przez co towary tam sprzedawane są prawie zawsze z poprzednich sezonów i są dość dobrze przecenione. Np te maski są z sezonu 12/13.

Kiedy skończy się ta czasowa promocja, to oni wiedzą ile sztuk się sprzedało, wtedy to do nich przyjeżdża i dlatego wysyłka trwa nawet do miesiąca. Na torbę z dakine też tyle czekałem, ale przyszła dobrze zapakowana i nie miałem na co narzekać. Polecam. Nawet jeśli jesteś bardzo niezdecydowany to myślę, że za 20 zł warto zaryzykować. Najwyżej odsprzedasz :)

#175 humanity

humanity

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 134 postów

Napisano 01 February 2014 - 21:15

Zdążyłem troszkę poczytać o tym, teraz już rozumie ich politykę. Jedyny minus to to, że zamówienie musi przekroczyć 50 zł, ale to najwyżej zamówię ze znajomym, za pobraniem dla pewności. Dzięki wielkie, pozdrawiam.;)

#176 Funny_Moose

Funny_Moose

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 58 postów
  • Poziom zaawansowania:mam II klasę SITS PZS

Napisano 01 February 2014 - 23:42

Dzięki za info kominiara, bandana i komin zamówione :D mam już jedną i jestem mega zadowolony :D a za taką kasę aż żal nie skorzystać :D

#177 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów

Napisano 02 February 2014 - 02:11

ceny wyglądają jakby w sklepie pomyliły im się waluty i zamiast euro podano złotówki. Cena Airhole w Europie to ok. 39 ale Euro
Ciekawe jak zareagują gdy połapią się w błędzie ;)

Prosnow S.C.

#178 Aszyn

Aszyn

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 38 postów

Napisano 02 February 2014 - 10:29

ceny wyglądają jakby w sklepie pomyliły im się waluty i zamiast euro podano złotówki. Cena Airhole w Europie to ok. 39 ale Euro
Ciekawe jak zareagują gdy połapią się w błędzie ;)

Ja kiedyś wyrwałem tam torbę z Dakine za 60zł, która w sklepie normalnie kosztowała niecałe 200zł, więc te ceny na prawdę są tak niskie. :)

#179 amok

amok

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów

Napisano 02 February 2014 - 10:35

Dzięki Aszyn za info na pewno sie przyda :)
niGdy nie mów niGdy !

#180 Marcin07

Marcin07

Pro snołborder

• ProSnow
  • 2328 postów

Napisano 02 February 2014 - 11:22

A ja rozmawiałem z niemieckim dystrybutorem od którego oni kupują Airhole i wiem za ile to robią... Ale cóż wkrótce przekonacie się jak przesyłki nie dojdą a ceny się zmienią

Prosnow S.C.