[gogle] Electric EG2
Napisano 09 February 2010 - 20:58
Jesli macie jakies info na temat tych gogli to chetnie poczytam bo powaznie zastanawiem sie nad kupnem tych gogli
Napisano 09 February 2010 - 22:07

Napisano 10 February 2010 - 03:16

Napisano 10 December 2010 - 14:38

Napisano 10 December 2010 - 15:35
Właśnie przyszły do mnie EG2 z tego sezonu, dokładnie model corpo camo-bronze/gold chrome! I są to chyba największe gogle na rynku!!! Mega duża lustrzana, wyglądają naprawdę sodziarsko
Według załączonej informacji na temat szkła idealnie nadaje się na słoneczne i lekko pochmurne dni, ale dają rade także gdy zachmurzenie jest docyć mocne.
Nie ma co marzyć. Na duże zachmurzenie nie dadzą rady - testowałem
Dlatego kupiłem Blue Chrome i jest bardzo dobrze. A tak to wygląda.
Testowane w zeszły weekend na Wierchomli i Białce - a słoneczko było zacne

Użytkownik ProDish edytował ten post 10 December 2010 - 15:36
Napisano 10 December 2010 - 15:59
Ja myślę do swoich eg2.5 dokupić szkiełka "yellow" lub "clear" na typowo polskie warunki... Albo zainwestować w drugą jakąś parę z takim szkiełkami.
Standardowe BRONZE/GOLD CHROME LENS dają z deczka po d*pie jak jest mocne zachmurzenie + opady gęstego śniegu.
Po prostu przy sporych prędkościach nie bardzo widać po czym się jedzie, podłoże się zlewa i można nie przyuważyć że wjeżdża się na małą muldę..
Myślę że najlepsze były by czyste szkiełka, ew. yellow.
Napisano 10 December 2010 - 16:30
Prodish byłeś w piątek na starcie sezonu w białce czy weekend ?
Ja myślę do swoich eg2.5 dokupić szkiełka "yellow" lub "clear" na typowo polskie warunki... Albo zainwestować w drugą jakąś parę z takim szkiełkami.
Standardowe BRONZE/GOLD CHROME LENS dają z deczka po d*pie jak jest mocne zachmurzenie + opady gęstego śniegu.
Po prostu przy sporych prędkościach nie bardzo widać po czym się jedzie, podłoże się zlewa i można nie przyuważyć że wjeżdża się na małą muldę..
Myślę że najlepsze były by czyste szkiełka, ew. yellow.
Byłem w Piątek
w Sobotę byłem na Wierchomli na rozpoczęcie WSW Team (patrz inny wątek)
w Niedzielę i Poniedziałek byłem w Białce
Szyba Yellow się przydaje. Szczególnie w mglistą pogodę i na wieczór. Ja mam akurat inne gogle z Clear (mam je zawsze w plecaku jak jestem w Alpach i z reguły służą mi do końcowego zjazdu z góry jak jest ciemno lub są słabe warunki)
ale obecnie EG2 i Blue Chrome to moja podstawowa szybka.Uniwersalna. Przepuszczalność jest większa niż Amberków.
Wadą tej szyby jest że na słońce w Alpach trochę za mało ale na nasze waruny w PL - najlepsza
Napisano 10 December 2010 - 17:04
Nie ma co marzyć. Na duże zachmurzenie nie dadzą rady - testowałem
Dlatego kupiłem Blue Chrome i jest bardzo dobrze. A tak to wygląda.
Testowane w zeszły weekend na Wierchomli i Białce - a słoneczko było zacne![]()
Domyślam się... Dlatego mam też IS z szybą rozjaśniającą na ta gorszą pogodę

Ale EG2 kozak dlatego zaczynam się zastanawiać nad dodatkowa szybą do nich... Piszesz że blue daje rade?!
Napisano 10 December 2010 - 17:12
Domyślam się... Dlatego mam też IS z szybą rozjaśniającą na ta gorszą pogodę
![]()
Ale EG2 kozak dlatego zaczynam się zastanawiać nad dodatkowa szybą do nich... Piszesz że blue daje rade?!
daje daje - w cieniu oczy widać

podobną szybkę ma Dragon Blue ION.
naprawdę super szyby, lekko lustrzane z dużą przepuszczalnością światła. Moim zdaniem najlepsze szyby na nasze warunki. Najbardziej uniwersalna szyba.
Yellow (ewentualnie clear) i Mega Lustra (np. Fire Iridium) to szyby extremalne. Jedne na zero światła a te drugie na "lampę w Alpach"
Napisano 11 December 2010 - 11:26
Użytkownik bumblebee edytował ten post 11 December 2010 - 11:31
Napisano 11 December 2010 - 12:15
EG2Macie sklep który polecacie do kupna tych EG2 Blue? Gdzie można nabyć po fajnej cenie ?
EG2
Ciężko dostać te gogle z tą szybą!!! Ceny dalekie od fajnych...

Napisano 11 December 2010 - 12:22

Napisano 11 December 2010 - 12:44
DragonO cholera ... "dalekie" to mało powiedziane
A te Dragony są tańsze?
Dragon
Dragon
Dragon
No trochę tańsze...

Napisano 11 December 2010 - 12:55

Napisano 11 December 2010 - 13:48
Najbardziej mi się podobają te cholernie drogie EG2 Process i w sumie nie wiele tańsze Gogle Dragon Wi 11 Mace
Szkoda, że nie ma gdzieś promocji na takie cacka
Musiał bym jechać na ratach pewnie kupując je
Teraz promocji nie uświadczysz.
Może na początek ferii ale max 10-15%
tanio to można kupować w kwietniu aż do września
Napisano 11 December 2010 - 13:53

Napisano 11 December 2010 - 13:55
tanio czyli za ile ?
może warto wytrzymać bez gogli zime i kupić wówczas. Tym bardziej, że nie będę jeździł jakoś super dużo za pewne. Trochę śniegu w oczach nikomu nie zaszkodziło
hehe
350 PLN, najtaniej co widziałem
Napisano 11 December 2010 - 13:59
Napisano 11 December 2010 - 20:30
Byłem w Piątek
w Sobotę byłem na Wierchomli na rozpoczęcie WSW Team (patrz inny wątek)
w Niedzielę i Poniedziałek byłem w Białce
Szyba Yellow się przydaje. Szczególnie w mglistą pogodę i na wieczór. Ja mam akurat inne gogle z Clear (mam je zawsze w plecaku jak jestem w Alpach i z reguły służą mi do końcowego zjazdu z góry jak jest ciemno lub są słabe warunki)
ale obecnie EG2 i Blue Chrome to moja podstawowa szybka.Uniwersalna. Przepuszczalność jest większa niż Amberków.
Wadą tej szyby jest że na słońce w Alpach trochę za mało ale na nasze waruny w PL - najlepsza
w takim razie kojarzę pomarańczowego snowboardera w eg2. Trudno Cię nie zauważyć w tym wdzianku

Widzę że jesteś oblatany w tych szybach więc zapytam jaką byś polecił jaką drugą do electriców na nasze warunki ? Yellow, clear czy tą blue chrome, czy może samą blue ?
Napisano 12 December 2010 - 22:40
w takim razie kojarzę pomarańczowego snowboardera w eg2. Trudno Cię nie zauważyć w tym wdzianku
Widzę że jesteś oblatany w tych szybach więc zapytam jaką byś polecił jaką drugą do electriców na nasze warunki ? Yellow, clear czy tą blue chrome, czy może samą blue ?
Extremum to Lustro - na maga słońce i nasze słońce
jak zajdzie lekko słoneczko już jest słabo
ale nie dla Blue Chrome
na padanie śniegu lub noc żółte lub clear (bardziej na noc)
ja na alpy / słońce mam lustro
na warun PL uniwersalne Blue Chrome
a na koniec dnia lub noc mam żółte (akurat mam ramkę Anona)