Mam pytanko o rade czy ktoś z was cwiczy regularnie i mógłby poinstruować innych w tym mnie?
Mianowicie myśle, że jestem standartem, mam w domu hantelki (po 3 kg ale trzymam w 1 rece czyli jeden 6 kg-wy), do tego ławeczke do brzuszków i chęć
Chcialbym utrzymywać formę przez cały rok i ćwiczenia maja być tylko uzupełnieniem ponieważ pewno jak większość z was gram w piłke w lato, jeżdżę nad wode i basen i uprawiam wszelkie sporty drużynowe jesli tylko mam z kim;p
Z góry mówie, że do dyspozycji jeden pokój i niemam zamiaru za każdym razem przemeblowywać całego domu w celu ćwiczeń, chciałbym to zrobić w kaciku cicho przed snem lub rano i tak:
-ćwiczyć co 2 dzień naprzemiennie pompki, brzyszki, i hantelki (oparte na kolanie między nogami jak przed studiami robiłęm wiele lat?)
-ćwiczyć seriami pierw pompki, potem brzuszki, potem hantelki z odpoczynkiem 4-5 minut pomiedzy seriami w ilosci 40-50% maksymalnej ilosci jaką mogę wykonac?
-robić rano i wieczorem codzień?
-robić codzien co pare godzin kiedy tylko mam czas wsyztsko na przemian lub seriami?
Jak to ugryźc żeby był efekty? Waże 69 kg i 175 cm wzrostu, brzucha niemam, jakiś zarys 6-paka, biceps sam nie wiem skad, ale mieszkam na wsi, pracowałem w lesie, budowlance, i róznych innych więc wiadomo tu zawsze był ruch (na 3.5 roku studiow mieszkalem z kolegami i przestałem cwiczyc regularnie przed zasnieciem a chce do tego wrócic bo wlasnie studia skonczyłem tylko jak to zrobić najefektowniej?). Czy ktoś mi móglby wytłumaczyć czy lepiej 100 pompek co dzien czy 200 co drugi jakimi seriami itp? Czekam na opinie i rozmowy;p
Użytkownik gula44 edytował ten post 28 March 2013 - 12:58