Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hey!!

19743 odpowiedzi w tym temacie

#13761 Kinguuusia

Kinguuusia

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 04 October 2010 - 21:31

Ty i tak sobie tym głowy nie zaprzątaj bo masz czas jeszcze ;)

Niby im szybciej tym lepiej... ale jak na razie to i tak stoję sobie pod wielkim znakiem zapytania i jakoś ciężko mi spod niego wyjść :P

Ok.Ok. Zasiedziałam się, a jeszcze czeka mnie słodziutka noc z gegrą -_-
Czymajcie się :-*

#13762 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 04 October 2010 - 22:29

Anyway nie chce mi się powtarzać jeżeli komuś odpowiada taki, a nie inny kierunek jego wybór. Jedni wolą pracować, inni studiować, a jeszcze inni pluć łapać i po d*pie się drapać.

Edit: Usunąłem 3/4 wypowiedzi, nie będę dolewał oliwy do ognia bo się tu pozarzynamy.

Chill
Dołączona grafika

#13763 John

John

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 27 postów

Napisano 04 October 2010 - 22:50

Ale szczerze irytuje mnie to jak ludzie [sry dscrev, że się akurat twojego kierunku uczepiłem :-* ] po takim TIR'e za przeproszeniem pier^&* jakie to oni koksy będą zarabiać

Czy naprawdę wydaje Ci się, że to co będziesz robił w przyszłości i ile z tego będziesz wyciągał kasy, zależy tylko i wyłącznie od kierunku studiów? Ja znam gościa co skończył TiR na Awf i jest dziś dyrektorem Kbf'u w Krakowie - myślę że na życie to mu nie brakuje.
Chyba wybór uczelni, albo kierunku był dla ciebie straszną traumą, skoro taki wielki ma on wpływ na twoje dalsze życie ;)

Robić trzeba to co się lubi, a to ile ktoś zarabia to już jego sprawa. Trzeba być optymistą i napierać do przodu.

Może pochwal się co Ty takiego "pewnego" studiujesz i jaka praca na ciebie czeka?

Edit: Za późno ;)

#13764 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 04 October 2010 - 23:13

Nie chce mi się kłócić.
W skrócie według mnie TIR/politologia/filologia/europeistyka/itp jest to 3-5 lat totalnego opierdalania się po którym dostajemy gówno warty papierek. Skoro Ty poszedłeś na studia [zakładam, że na nich jesteś] tylko po to aby się opierniczać i melanżować to gratuluję podejścia.

Psy szczekają karawana jedzie dalej. Jak ktoś to ładnie wcześniej napisał.
Dołączona grafika

#13765 John

John

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 27 postów

Napisano 05 October 2010 - 00:02

Nie chce mi się kłócić.

Nie dziwie się. Jaki sens ma kłótnia z kimś, kto przekłada wartość papierka ponad wartość człowieka?

#13766 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 05 October 2010 - 00:18

Tak masz rację. :)
Dołączona grafika

#13767 kaman

kaman

Pro snołborder

• Moderatorzy
  • 1123 postów

Napisano 05 October 2010 - 07:19

dostajemy gówno warty papierek

oho a ja z tym gówno wartym papierkiem będę widełki wyżej w pracy i będę dużo więcej zarabiać niż jako starszy referent :terefere:

ale faktycznie każdy ma racje bo i chce się uczyć czegoś co się lubi i wkurzają się wszyscy bo ciężko o prace, no jak nie stanąć d*pa z tyłu :lol:

a w ogóle to DZIEEEEEEEEEŃ DOOOOOOOBRRRRRRRY :wub:

Snołborderzy snołborderom

aDECHAde.com Team :)
jako moderator wypowiadam się również jako osoba prywatna bardzo proszę o uszanowanie tego faktu :)

#13768 Kinguuusia

Kinguuusia

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 05 October 2010 - 07:23

Hihihihihihuhuhihihhaha faceci :twisted: :ashamed:

Dobry dobry ;D
Kolejny zimny dzień przed nami :P

#13769 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 05 October 2010 - 08:51

OOOOO dawno nie było takiej rozkminy na tak powazny temat w tym topicku :)

To może i ja coś od siebie :) moim zdaniem ludzie z różnych przyczyn ida na studia i tak samo z róznych przyczyn wybieraja kierunki, głowne ktore ja zauważylem w życiu to:
- ida bo każdą im rodzice
- ida bo chcą sie kształcić i coś mieć z tego, dąząc do tego aby pracować w zawodzie
- ida bo wypada iść w tych czasach i mieć "papierek"
- ida bo życie studenckie jest za***iste (mówie w tym przypadku o studiach dziennych)

A teraz może co sie okazuje po tych studiach....o prace teraz w każdym zawodzie jest cieżko...pomysł na siebie jest ważny ale też trzeba do niego dażyć bo bez tego nic nie zdziałamy....same studia to też za malo....potrzebne sa odpowiednie kursy które nas przygotuja do pracy już na otwartym rynku z klientem. Zeby otworzyć cokolwiek swojego trzeba mieć fundusze (od 1zł do kilku milionów), i trzeba się jeszcze utrzymać na rynku!! Osoba która kończy np fizjoterapie i tylko na tym poprzestanie i będzie chciała otworzyć własna działalność to raczej nie wróże jej długiej kariery bo otworzyć to jedno a utrzymać się na nim gdy jest przesycony konkurencja, wieloma zagrożeniami z zewnątrz takimi jak konkurencja i przepisy państwowe to drugie. Szukając pracy sam "papierek" jak to cześć z Was nazywała to też nic....a praktyka z nią jest chyba najtrudniej, pracodawca chetnie zatrudni osobę nad która nie będzie musiała stać i wprowadzać ją w każdy szczegół pracy z którego ma przygotowanie teoretycznie a praktyki zero. Jesli ktoś znajdzie taka firme po studiach i bedzie otrzymywac za to jeszcze dobre wynagrodzenie to ma za***iście duzo szczęścia :)) O uwarunkowaniach fizycznych i psychicznych do wykonywania niektórych zawodów i zajęć już nie wspomnę...

Co do warunków finansowych to nie bede sie wypowiadał dla jednego 2 tys to ok dla inneg 4 to mało. w jednym mieście 1,5 tys to duzo a w krk to mało bo życie jest duzo droższe...najważniejsze żeby z naszej pensji starczyło na to co jest nam niezbędne + na to czego byśmy sobie życzyli extra (to również jest kwestia osobista) bo dla jednego extra to Passat z 2000r plus wakacje z rodzina i jeansy z BigStara a dla innego bedzie to Punto z 95r i książki dla dzieci.

wiec moim zdaniem ogólne stwierdzenia to za mało....każdy z nas jest indywidualista i każdy z nas widzi to inaczej....wspólne są tylko fundamenty naszych potrzeb które każdy ma prawie takie same....sądze ze wielu z nas może odzwierciedlić swoje potrzeby na przykładzie Maslowa a później po piramidzie dążyć do nich :) po przez prace i życie w społeczeństwie

ale sie rozpisałem....przepraszam za błedy orto :) jestem dyslektykiem :P

pzdr i bez spiny bo ona nie jest potrzebna ;)
  • xaxa lubi to

"Nie ważne ile razy upadniesz... ważne ile razy się podniesiesz"

#13770 kaman

kaman

Pro snołborder

• Moderatorzy
  • 1123 postów

Napisano 05 October 2010 - 09:01

simon nie obraź się ale tak dużo napisałeś że sobie darowałam w połowie :terefere:

jako moderator wypowiadam się również jako osoba prywatna bardzo proszę o uszanowanie tego faktu :)

#13771 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 05 October 2010 - 09:43

- ida bo każdą im rodzice
- ida bo chcą sie kształcić i coś mieć z tego, dąząc do tego aby pracować w zawodzie
- ida bo wypada iść w tych czasach i mieć "papierek"
- ida bo życie studenckie jest za***iste (mówie w tym przypadku o studiach dziennych)

Ja poszedłem na studia ze względu na pkt drugi, a osoba która np. jest na studiach ze względu na pkt 4 będzie mi mówić, że przedkładam wartość papierka nad wartość człowieka... litości.
Dołączona grafika

#13772 kaman

kaman

Pro snołborder

• Moderatorzy
  • 1123 postów

Napisano 05 October 2010 - 10:20

nooo co do TiR to Blood ma akurat prace pewną po takim "bezprzyszłościowym" kierunku, będzie pracował w moim przedszkolu :terefere:

no ludzi mających pasje studiowania z miłości do życia studenckiego z zawodu mogą zawsze być "wiecznym studentem" :hahaha2: trzeba by to opatentować :mrgreen:

#13773 dscrev

dscrev

Kaś król parkietu

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 148 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor Rekreacji MENiS

Napisano 05 October 2010 - 11:11

nie chodzi tu zeby sie kłucic...

chodzi o to ze w dzisiejszych czasach dobrze płatną pracę dostaje się najczesciej z dwóch powodów: 1. Koligacje rodzinne lub znajomosci i 2. szczescie.
Nie ma znaczenia jaki kto konczy kierunek. To nie te czasy kiedy MUSIAŁO sie isc na studia. Dzis wiele jest rozwiązan które pomagają utrzymać się na wystarczającej dla siebie stopie zyciowej.
Ale skoro juz na nie idziemy z takich czy innych powodów i cieszy nas to to czemu nie?
Nie oczekuje ze zostane miliarderem po TiRze.... ale to był jedyny kierunek na jaki składalam papiery bo są ciekawe i zawierają w sobie wszystko to co kocham.
prawdopodobienstwo ze bede pracowac w zawodzie takze jest niskie.. no chyba ze otworze cos swojego....
lubie to co robie.. czy to nie najwazniejsze? przyszłosc pokaze co bedzie dalej...

:ph34r:  nadworny internetowy snowboardzista  :ph34r:

#13774 mike

mike

Pro snołborder

• ModTeam
  • 2144 postów

Napisano 05 October 2010 - 11:46

nie chodzi tu zeby sie kłucic...

chodzi o to ze w dzisiejszych czasach dobrze płatną pracę dostaje się najczesciej z dwóch powodów: 1. Koligacje rodzinne lub znajomosci i 2. szczescie.
Nie ma znaczenia jaki kto konczy kierunek. To nie te czasy kiedy MUSIAŁO sie isc na studia. Dzis wiele jest rozwiązan które pomagają utrzymać się na wystarczającej dla siebie stopie zyciowej.
Ale skoro juz na nie idziemy z takich czy innych powodów i cieszy nas to to czemu nie?
Nie oczekuje ze zostane miliarderem po TiRze.... ale to był jedyny kierunek na jaki składalam papiery bo są ciekawe i zawierają w sobie wszystko to co kocham.
prawdopodobienstwo ze bede pracowac w zawodzie takze jest niskie.. no chyba ze otworze cos swojego....
lubie to co robie.. czy to nie najwazniejsze? przyszłosc pokaze co bedzie dalej...

dokładnie! ja tam również studiowałem głównie dla przyjemności i może właśnie dlatego wiele ze studiów wyniosłem

bez spiny ladies and gentlemen!
no board no fun!

#13775 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów

Napisano 05 October 2010 - 11:54

Jak zobaczę jeszcze raz ze ktoś jedzie po kimś a później po przemyśleniu i przeczytaniu swojego postu go edytuje lub go kasuje to będzie miało to swoje konsekwencje. Dlatego czytamy co piszemy........

............i nie spinamy się niepotrzebnie a tym bardziej nie wprowadzamy tu wrogiej atmosfery!!

#13776 blumenmehl

blumenmehl

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 834 postów

Napisano 05 October 2010 - 12:41

ze tak powiem zlotowym tekscikiem

" CZILUJCIE LACZE BO COS SIE WAM POSLADY STARSZNIE SPIELY '
hdhdhuhu :D

#13777 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 05 October 2010 - 13:02

Nie ma znaczenia jaki kto konczy kierunek

Zapewne tylko szkoda, że kończąc rachunkowość i zarządzenie nie będziesz miała uprawnień aby pełnić zawód lekarza/prawnika/architekta itd.

To nie te czasy kiedy MUSIAŁO sie isc na studia

Właśnie kiedyś były czasy, że nie musiało się iść na studia.

ale to był jedyny kierunek na jaki składalam papiery bo są ciekawe i zawierają w sobie wszystko to co kocham.

W takim razie po co Ci te studia skoro bez nich również mogłaś robić to co lubisz, a gdy je skończysz i tak nic z nich nie będziesz miała?

Anyway już 10x wcześniej to pisałem, jeżeli ktoś tak lubi/woli jego sprawa.

" CZILUJCIE LACZE BO COS SIE WAM POSLADY STARSZNIE SPIELY '

Spięły się tym którzy myślą, że jak ukończą słaby, łatwy kierunek to będą zarabiać nie wiadomo ile.

Pytanie do osoby która studiuje TIR.
Po ukończeniu kierunku do czego on Cię uprawnia?
Dołączona grafika

#13778 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów

Napisano 05 October 2010 - 13:19

xaxa koniec. uczepiłeś sie dziewczyny jak rzep psiego ogona.

Par. 8 pkt 1.4.5. Regulaminu Forum. Warto go przeczytać dla osób które lubią robić zamęt....a później są obiekcje...

pzdr

#13779 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 05 October 2010 - 13:29

W skrócie jeżeli Ty byś studiował TIR to bym się Ciebie o to zapytał, a skoro ds to studiuje to jej się pytam ponieważ dodatkowo również podjęła ten temat.

Niektórzy przez 10 stron się o coś wypytują, a ja postawiłem ds jedno pytanie teraz i się czepiam...

A jako zamęt możemy potraktować każdą dyskusje na forum.
Dołączona grafika

#13780 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów

Napisano 05 October 2010 - 13:40

W skrócie jeżeli Ty byś studiował TIR to bym się Ciebie o to zapytał, a skoro ds to studiuje to jej się pytam ponieważ dodatkowo również podjęła ten temat.

Niektórzy przez 10 stron się o coś wypytują, a ja postawiłem ds jedno pytanie teraz i się czepiam...

A jako zamęt możemy potraktować każdą dyskusje na forum.

pominę fakt ze to juz kolejny post edytowany przez ciebie chwile po jego wysłaniu. Szkoda ze nie udało mi sie go zacytować!! W którym piszesz zupełnie inne rzeczy!! Nie mowie o pytaniu które jej zadałeś!! Pytać może każdy, chodzi mi o prowadzenie twojej rozmowy!!

A jako zamęt uważam posty i rozmowy które prowadza do ciśnienia na forum i do skłócenia i obrażania osób które w nich uczestniczą!! Gdybyś nie robił ciśnienia tą romowa to nie byłoby w co drugim poście na dole zdanie o wyluzowanie atmosfery!!