Napisano 21 August 2010 - 13:27
Napisano 21 August 2010 - 13:30
he he ja nie na diecie 6dzien xp arg wczoraj dostalam piwo ktore moge wypic za 99dni a i na zlocie nie kazcie mi pic xD
Napisano 21 August 2010 - 13:40
Napisano 21 August 2010 - 14:09
Napisano 21 August 2010 - 15:07
Napisano 21 August 2010 - 15:15
xaxa a co medycyne studioujesz?Edit: Albo nic nie będę się kłócił z kimś kto nie ma praktycznie pojęcia o czym mówi.
Napisano 21 August 2010 - 15:22
Napisano 21 August 2010 - 15:34
Napisano 21 August 2010 - 15:37
Wiem że przytyję prędzej wpierdzielając węglowodany niż tłuszcze bo to naturalna kolej rzeczy, To nie jest praca magistra żadnego. Infomacje te posiadam gdyż chodzę do SZKOŁY i w niej uważam na lekcjach. Chodzi mi tu tylko o część informacji, niektóre z nich były w TV ale z kolei TV kłamie tak więc część z nich jest na pewno wątpliwa. Oczywiście zgadzam się z Tobą w 100% że te diety z tych stronek które podałeś są OK. Owszem posiadam minimalną wiedzę na temat diet tych "dla pakerów" bo raz z kumplem zaczęliśmy na siłkę chodzić i on miał taka pomarańczową książeczkę i tam wszystko było napisane (jak znajdę w necie to dam linka). I spokojnie nie spinaj się tak , ja cały czas jadę na luzie.Już napisałem, że nie będę z tobą dyskutować ponieważ nie posiadasz jakiejkolwiek wiedzy na temat diety i jedzenia, a swoją wiedzę opierasz na pracy jednego magistra z wygwizdowa dolnego, a nie tysięcy ludzi którzy są zadowoleni z efektów diet układanych na takich forach jak sfd/kfd.
Proszę o link do ów pracy mgr.
A dla twojej informacji prędzej przytyjesz wpierniczając węglowodany niż tłuszcze.
EOT
Napisano 21 August 2010 - 16:01
Najlepsza to taka w której się wyeliminuje tłuszcze zwierzęce i ów cukry.Najlepsze z możliwych diet to taka która nie zawiera cukrów prostych.
Jakie chlebki odchudzające waza, wafle ryżowe jakie? Są jak najbardziej ok aczkolwiek najlepsze jest pieczywo pełnoziarniste czy chcemy przytyć czy schudnąć.Czyli tych wszystkich chlebków odchudzających ,cukierków,lodów itd.
Większej bzdury w życiu nie słyszałem tłuszcze roślinne są zdrowsze niż tłuszcze zwierzęce i to jest fakt potwierdzony medycznie.Z kolei nie powinno się jeść żadnych "zdrowych" tłuszczy roślinnych bo to jest g**** prawda że są zdrowe i maja te kwasy omega-3 i omega-6. Kwasy te są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mózg ale ich zbyt duże przyswojenie jest niezdrowe.
Najlepsza jest oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy itp. każdy który nie jest wysoko przetworzonym produktem, a gmo nie ma tu nic do rzeczy.Oleje roślinne np. z kukurydzy są najgorsze w swoim rodzaju. Otóż taka kukurydza jest modyfikowana genetycznie a że by uzyskać z niej olej najpierw dodaje się do niej jakiś związek chemiczny który "wyciąga" z niej ten olej.
Bzdura jak w punkcie 3'cim tłuszczom zwierzęcym mówimy nie.McDonald od początku swego istnienia smażył na tłuszczach zwierzęcych i wszytko było OK. Potem komuś się obzdurało że maja smażyć na roślinnym . I co? Zaczęły się choroby,tycie itd.
Grubo się mylisz oleje roślinne są zdrowsze[pkt. 3]. Oczywiście, że vitaslimy, herbatki gówniane reklamowane w tv to shit dla ludzi którzy myślą, że jak wypiją opakowanie takiej herbaty to schudną 10kg, ale prawdziwe spalacze tłuszczu działają jedne lepiej, drugie gorzej ale są po nich widoczne efekty.Tak samo wszystkie odchudzacze i oleje roślinne został po co wymyślone? DLA KASY.
Akurat KFC jako junk food nie jest samo w sobie złe ponieważ masz tam piersi z kurczaka i jest to smażone na oleju roślinnym czego nie można powiedzieć np. o mcdonaldzie, burger kingu /inne.Koleś ważył 120 kg. Jego dietą było żarcie z KFC. Miał to jeść ale z umiarem.I co? Schudł chyba 6 kg w tydzień jeśli dobrze pamiętam.
Napisano 21 August 2010 - 16:30
Napisano 21 August 2010 - 16:53
Napisano 21 August 2010 - 16:54
Pkt. 3 Tak? A mnie się wydaje że na odwrót bo tłuszcze zwierzęce człowiek jadł zawsze od początku swego istnienia i jego organizm jest do tego przystosowany, skoro tłuszcze roślinne są zdrowsze to dlaczego ich wtedy nie jedzono? Bo nie było takiej technologiii? Wszyscy uważają że tłuszcze roślinne są zdrowsze bo wszędzie o tym trąbią w tv, w reklamach i naukowcy którzy dostali w łapę bo gigantyczne koncerny typu Nestle chcą na tym zarobić. Tłuszcze zwierzęce są naturalne i to jest najwżniejsze a nie stworzone sztucznie przez człowieka takie jak ten z kukurydzy i soi. ( rzepak ,słonecznik oliwa lniany są OK.). Zaś część naukowców udowodniło to że zwierzęce są lepsze i teraz są dwie strony naukowców "roślinne vs. zwierzęce".W sumie mam trochę czasu to obalę i potwierdzę parę twoich zdań;
1. Najlepsza to taka w której się wyeliminuje tłuszcze zwierzęce i ów cukry.
2.Jakie chlebki odchudzające waza, wafle ryżowe jakie? Są jak najbardziej ok aczkolwiek najlepsze jest pieczywo pełnoziarniste czy chcemy przytyć czy schudnąć.
3.Większej bzdury w życiu nie słyszałem tłuszcze roślinne są zdrowsze niż tłuszcze zwierzęce i to jest fakt potwierdzony medycznie.
4. Najlepsza jest oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy itp. każdy który nie jest wysoko przetworzonym produktem, a gmo nie ma tu nic do rzeczy.
5. Bzdura jak w punkcie 3'cim tłuszczom zwierzęcym mówimy nie.
6. Nie chce mi się całego fragmentu kopiować z chlebkiem ale jemy go ponieważ taki chlebek ma niski indeks glikemiczny, dlatego np. robiąc masę poleca się produkty takie jak makarony, kasze, ryż które ów indeks mają niski przez co już po 2-3 godzinach masz ochotę coś zjeść.
7. Grubo się mylisz oleje roślinne są zdrowsze[pkt. 3]. Oczywiście, że vitaslimy, herbatki gówniane reklamowane w tv to shit dla ludzi którzy myślą, że jak wypiją opakowanie takiej herbaty to schudną 10kg, ale prawdziwe spalacze tłuszczu działają jedne lepiej, drugie gorzej ale są po nich widoczne efekty.
8. Akurat KFC jako junk food nie jest samo w sobie złe ponieważ masz tam piersi z kurczaka i jest to smażone na oleju roślinnym czego nie można powiedzieć np. o mcdonaldzie, burger kingu /inne.
http://www.kfd.pl/sm...enie-68471.html Zapoznaj się z tym.
Napisano 21 August 2010 - 17:39
A mi się wydaję, że słonie latają ich masa zawsze byłą do tego przystosowana, grube nogi ułatwiały miękkie lądowanie, jeżeli nie widziałeś słonia który lata wcale nie oznacza, że tak nie jest.Pkt. 3 Tak? A mnie się wydaje że na odwrót bo tłuszcze zwierzęce człowiek jadł zawsze od początku swego istnienia i jego organizm jest do tego przystosowany, skoro tłuszcze roślinne są zdrowsze to dlaczego ich wtedy nie jedzono? Bo nie było takiej technologiii? Wszyscy uważają że tłuszcze roślinne są zdrowsze bo wszędzie o tym trąbią w tv, w reklamach i naukowcy którzy dostali w łapę bo gigantyczne koncerny typu Nestle chcą na tym zarobić. Tłuszcze zwierzęce są naturalne i to jest najwżniejsze a nie stworzone sztucznie przez człowieka takie jak ten z kukurydzy i soi. ( rzepak ,słonecznik oliwa lniany są OK.). Zaś część naukowców udowodniło to że zwierzęce są lepsze i teraz są dwie strony naukowców "roślinne vs. zwierzęce".
Głupie gadanie, a olej roślinny to ja rano wstaje i wypijam 5l oliwy z oliwek, a później zjadam 20kg słonecznika i pestek dyni. Po co się głupi spierasz skoro wiadomo to on dawna, że tłuszcze roślinne są zdrowsze od zwierzęcych." Jak się żre tego bez umiaru jak świnia i się jeszcze cukierkami zagryza to nic dziwnego.
Widzę kolejna jakaś teoria spiskowa... dla twojej informacje ponownie napiszę jedząc kaszę/ryż/makaron prędzej przytyjesz niż jedząc tłuszcz geniuszu i co Ci mogą dosypać do ryżu plutonu żebyś się stał mutantem?"Dowiedziono, iż żywność oczyszczona ma wpływ na pogorszenie stanu zdrowia grupy badanej, czego konsekwencją było zwiększenie zawartości tłuszczu w ciele i wzrost masy ciała." Jaka sypia nie wiadomo co do tych kaszy i makaronów to nic dziwnego.
Napisano 21 August 2010 - 17:45
Napisano 21 August 2010 - 17:52
Napisano 21 August 2010 - 18:28
Napisano 21 August 2010 - 18:31
a ja sie chyba xaxa do ciebie ładnie uśmiechnę i zrobimy jakąś dietke na przybranie masyA tam przynajmniej z młodym rozruszaliśmy hey
![]()
Ryba na inso też masz konto?
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 21 August 2010 - 18:38
Najlepsze z możliwych diet to taka która nie zawiera cukrów prostych. Czyli tych wszystkich chlebków odchudzających ,cukierków,lodów itd. Człowiek od zarania dziejów jadło czerwone mięso gdyż jego organizm został do tego przystosowany,oczywiście jedzono warzywa itd. ale w mniejszych ilościach podczas dostatku mięsa, podczas jego nie dostatków więcej warzyw. Z kolei nie powinno się jeść żadnych "zdrowych" tłuszczy roślinnych bo to jest g**** prawda że są zdrowe i maja te kwasy omega-3 i omega-6. Kwasy te są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mózg ale ich zbyt duże przyswojenie jest niezdrowe. Oleje roślinne np. z kukurydzy są najgorsze w swoim rodzaju. Otóż taka kukurydza jest modyfikowana genetycznie a że by uzyskać z niej olej najpierw dodaje się do niej jakiś związek chemiczny który "wyciąga" z niej ten olej.McDonald od początku swego istnienia smażył na tłuszczach zwierzęcych i wszytko było OK. Potem komuś się obzdurało że maja smażyć na roślinnym . I co? Zaczęły się choroby,tycie itd.
Np. Jemy czerwone mięso który z którego energia odkłada się się w naszym organizmie aby potem w razie potrzeby ja wykorzystać. Ale zjedliśmy trochę za dużo i "troszkę" się "odłożyło", więc zaczynam jeść chlebki odchudzające które zawierają cukry proste. Cukry proste przenikają do krwi gdzie zaczyna je neutralizować insulina, insulina jednak neutralizując cukry "uniemożliwia" karmienie "głodnych komórek", więc energia z uprzednio zjedzonego tłuszczu nie możę się do nich przedostać w efekcie czego komórki są coraz bardziej "głodne" więc i my jesteśmy głodni i jemy znów tłuste rzeczy i znowu potem jemy ten chlebek . I tak w kółko.Najlepszą dieta jest jedzenie naturalnego mięsa ale z UMIAREM. Piramida zdrowego żywienia leży i robi pod siebie. Tak samo wszystkie odchudzacze i oleje roślinne został po co wymyślone? DLA KASY. Koleś ważył 120 kg. Jego dietą było żarcie z KFC. Miał to jeść ale z umiarem.I co? Schudł chyba 6 kg w tydzień jeśli dobrze pamiętam. Ja tylko to tak napisałem bo mi się nudziło. Proszę bez złośliwych komentarz y że kogoś nawracam albo głupoty pisze bo to jest zbędne ja nie chcę się z nikim kłócić. Pzdro dla wszystkich ADECHADOWICZÓW.
Napisano 21 August 2010 - 18:58