Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hey!!

19743 odpowiedzi w tym temacie

#11601 Vanessa

Vanessa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 450 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 21 August 2010 - 13:27

haha :D teraz??http://adechade.com/public/style_emoticons/default/cry.gif:F O nie :hahaha: Moze pozniej :D ale wyobraz sobie moje meczarnie ;DDD od 18 zero nic jedzenia :D
Pacze i pacze.. I czas najwyzszy zrobic kolejna dziare

#11602 Joszu

Joszu

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1257 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 21 August 2010 - 13:30

he he ja nie na diecie 6dzien xp arg wczoraj dostalam piwo ktore moge wypic za 99dni a i na zlocie nie kazcie mi pic xD

Lepiej przełóż tę dietę na październik :D
Szkoda się katować w lato.

ps. nie będzie żadnych kazań, co najwyżej sugestywne sugestie :hahaha:
There's a natural mystic blowing through the air ...

#11603 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 21 August 2010 - 13:40

Pokaż, pokaż bo jak to jakaś dieta kwaśniewskiego, kopenhaska czy inne gówno to szkoda twojego zdrowia. Lepiej ułożyć indywidualna dietę pod siebie z ujemnym bilansem kalorycznym przy okazji nie katując się.
Dołączona grafika

#11604 Snow Ryder

Snow Ryder

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 72 postów

Napisano 21 August 2010 - 14:09

Najlepsze z możliwych diet to taka która nie zawiera cukrów prostych. Czyli tych wszystkich chlebków odchudzających ,cukierków,lodów itd. Człowiek od zarania dziejów jadło czerwone mięso gdyż jego organizm został do tego przystosowany,oczywiście jedzono warzywa itd. ale w mniejszych ilościach podczas dostatku mięsa, podczas jego nie dostatków więcej warzyw. Z kolei nie powinno się jeść żadnych "zdrowych" tłuszczy roślinnych bo to jest g**** prawda że są zdrowe i maja te kwasy omega-3 i omega-6. Kwasy te są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mózg ale ich zbyt duże przyswojenie jest niezdrowe. Oleje roślinne np. z kukurydzy są najgorsze w swoim rodzaju. Otóż taka kukurydza jest modyfikowana genetycznie a że by uzyskać z niej olej najpierw dodaje się do niej jakiś związek chemiczny który "wyciąga" z niej ten olej.McDonald od początku swego istnienia smażył na tłuszczach zwierzęcych i wszytko było OK. Potem komuś się obzdurało że maja smażyć na roślinnym . I co? Zaczęły się choroby,tycie itd.
Np. Jemy czerwone mięso który z którego energia odkłada się się w naszym organizmie aby potem w razie potrzeby ja wykorzystać. Ale zjedliśmy trochę za dużo i "troszkę" się "odłożyło", więc zaczynam jeść chlebki odchudzające które zawierają cukry proste. Cukry proste przenikają do krwi gdzie zaczyna je neutralizować insulina, insulina jednak neutralizując cukry "uniemożliwia" karmienie "głodnych komórek", więc energia z uprzednio zjedzonego tłuszczu nie możę się do nich przedostać w efekcie czego komórki są coraz bardziej "głodne" więc i my jesteśmy głodni i jemy znów tłuste rzeczy i znowu potem jemy ten chlebek . I tak w kółko.Najlepszą dieta jest jedzenie naturalnego mięsa ale z UMIAREM. Piramida zdrowego żywienia leży i robi pod siebie. Tak samo wszystkie odchudzacze i oleje roślinne został po co wymyślone? DLA KASY. Koleś ważył 120 kg. Jego dietą było żarcie z KFC. Miał to jeść ale z umiarem.I co? Schudł chyba 6 kg w tydzień jeśli dobrze pamiętam. Ja tylko to tak napisałem bo mi się nudziło. Proszę bez złośliwych komentarz y że kogoś nawracam albo głupoty pisze bo to jest zbędne ja nie chcę się z nikim kłócić. Pzdro dla wszystkich ADECHADOWICZÓW. :hahaha:
Jeździć w zimie na desce to by każdy chciał...a robić to nie ma komu!

#11605 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 15:07

Edit: Albo nic nie będę się kłócił z kimś kto nie ma praktycznie pojęcia o czym mówi.
Dołączona grafika

#11606 Snow Ryder

Snow Ryder

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 72 postów

Napisano 21 August 2010 - 15:15

Edit: Albo nic nie będę się kłócił z kimś kto nie ma praktycznie pojęcia o czym mówi.

xaxa a co medycyne studioujesz?
A to napisałem wyżej to nie moje wymyślone widzimisie tylko jak to się mówi..aha "coś co zostało udowodnione przez jednego magistra" :P

#11607 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 15:22

Już napisałem nie chce mi się dyskutować na ten temat tym bardziej z tobą po tym jak przeczytałem wątek z goglami. Wiedzę opierasz na pracy jednego magistra z wygwizdowa dolnego, a nie tysięcy ludzi którzy są zadowoleni z efektów diet układanych na takich forach jak sfd/kfd.

Proszę o link do ów pracy mgr.

A dla twojej informacji prędzej przytyjesz wpierniczając węglowodany niż tłuszcze.

EOT
Dołączona grafika

#11608 Vanessa

Vanessa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 450 postów

Napisano 21 August 2010 - 15:34

Mięso jem tylko z kurczaka innego nie dotkne:) a moja dieta składa się na 5posiłkach podstawą diety jest jedzenie warzyw i owoców. Oraz w mniejszej ilości białko tj śniadanie- Musli mleko albo jogurt naturalny

Małe ilości jedzenia co 3h 2litry wody

No i obowiązkowo sport:)
Pacze i pacze.. I czas najwyzszy zrobic kolejna dziare

#11609 Snow Ryder

Snow Ryder

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 72 postów

Napisano 21 August 2010 - 15:37

Już napisałem, że nie będę z tobą dyskutować ponieważ nie posiadasz jakiejkolwiek wiedzy na temat diety i jedzenia, a swoją wiedzę opierasz na pracy jednego magistra z wygwizdowa dolnego, a nie tysięcy ludzi którzy są zadowoleni z efektów diet układanych na takich forach jak sfd/kfd.

Proszę o link do ów pracy mgr.

A dla twojej informacji prędzej przytyjesz wpierniczając węglowodany niż tłuszcze.

EOT

Wiem że przytyję prędzej wpierdzielając węglowodany niż tłuszcze bo to naturalna kolej rzeczy, To nie jest praca magistra żadnego. Infomacje te posiadam gdyż chodzę do SZKOŁY i w niej uważam na lekcjach. Chodzi mi tu tylko o część informacji, niektóre z nich były w TV ale z kolei TV kłamie tak więc część z nich jest na pewno wątpliwa. Oczywiście zgadzam się z Tobą w 100% że te diety z tych stronek które podałeś są OK. Owszem posiadam minimalną wiedzę na temat diet tych "dla pakerów" bo raz z kumplem zaczęliśmy na siłkę chodzić i on miał taka pomarańczową książeczkę i tam wszystko było napisane (jak znajdę w necie to dam linka). I spokojnie nie spinaj się tak , ja cały czas jadę na luzie. :P A coś co zostało udowodnione przez jednego magistra to znacz że ... no jest udowodnione.
Od 18 zero jedzenia ?! Ja bym tak długo nie pociągnął ,fakt że jestem najchudszy z Was wszystkich na pewno ,ale na czczo to ja nie zasnę.
Mi to by się przydała porządna dieta na przytycie. Xaxa nei masz jakieś http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/cry.gif

#11610 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 16:01

W sumie mam trochę czasu to obalę i potwierdzę parę twoich zdań;

1.

Najlepsze z możliwych diet to taka która nie zawiera cukrów prostych.

Najlepsza to taka w której się wyeliminuje tłuszcze zwierzęce i ów cukry.
2.

Czyli tych wszystkich chlebków odchudzających ,cukierków,lodów itd.

Jakie chlebki odchudzające waza, wafle ryżowe jakie? Są jak najbardziej ok aczkolwiek najlepsze jest pieczywo pełnoziarniste czy chcemy przytyć czy schudnąć.
3.

Z kolei nie powinno się jeść żadnych "zdrowych" tłuszczy roślinnych bo to jest g**** prawda że są zdrowe i maja te kwasy omega-3 i omega-6. Kwasy te są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mózg ale ich zbyt duże przyswojenie jest niezdrowe.

Większej bzdury w życiu nie słyszałem tłuszcze roślinne są zdrowsze niż tłuszcze zwierzęce i to jest fakt potwierdzony medycznie.
4.

Oleje roślinne np. z kukurydzy są najgorsze w swoim rodzaju. Otóż taka kukurydza jest modyfikowana genetycznie a że by uzyskać z niej olej najpierw dodaje się do niej jakiś związek chemiczny który "wyciąga" z niej ten olej.

Najlepsza jest oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy itp. każdy który nie jest wysoko przetworzonym produktem, a gmo nie ma tu nic do rzeczy.
5.

McDonald od początku swego istnienia smażył na tłuszczach zwierzęcych i wszytko było OK. Potem komuś się obzdurało że maja smażyć na roślinnym . I co? Zaczęły się choroby,tycie itd.

Bzdura jak w punkcie 3'cim tłuszczom zwierzęcym mówimy nie.
6. Nie chce mi się całego fragmentu kopiować z chlebkiem ale jemy go ponieważ taki chlebek ma niski indeks glikemiczny, dlatego np. robiąc masę poleca się produkty takie jak makarony, kasze, ryż które ów indeks mają niski przez co już po 2-3 godzinach masz ochotę coś zjeść.
7.

Tak samo wszystkie odchudzacze i oleje roślinne został po co wymyślone? DLA KASY.

Grubo się mylisz oleje roślinne są zdrowsze[pkt. 3]. Oczywiście, że vitaslimy, herbatki gówniane reklamowane w tv to shit dla ludzi którzy myślą, że jak wypiją opakowanie takiej herbaty to schudną 10kg, ale prawdziwe spalacze tłuszczu działają jedne lepiej, drugie gorzej ale są po nich widoczne efekty.
8.

Koleś ważył 120 kg. Jego dietą było żarcie z KFC. Miał to jeść ale z umiarem.I co? Schudł chyba 6 kg w tydzień jeśli dobrze pamiętam.

Akurat KFC jako junk food nie jest samo w sobie złe ponieważ masz tam piersi z kurczaka i jest to smażone na oleju roślinnym czego nie można powiedzieć np. o mcdonaldzie, burger kingu /inne.

http://www.kfd.pl/sm...enie-68471.html Zapoznaj się z tym.
Dołączona grafika

#11611 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów

Napisano 21 August 2010 - 16:30

Wymiękam przy niektórych tematach tu napisanych :P

"Nie ważne ile razy upadniesz... ważne ile razy się podniesiesz"

#11612 Wald

Wald

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 195 postów

Napisano 21 August 2010 - 16:53

To i ja się wypowiem :P
a na poparcie moich tez mam 4 lekarzy w rodzinie :P

Tłuszcze zwierzęce są zdrowsze dla ludzi - niestety taki atawizm ,i tyle. Co do omega 3i 6 - te "dobre" są dobre, lecz nie występują tylko w roślinach lecz iw produktach pochodzenia zwierzęcego. A masło jest zdrowsze od smarowideł utwardzanych benzyną :P, zaś do smażenia roślinne są ok choć z tym rzepakowym to bym się kłucił :P
Ogólnie pod względem akroleiny to Kujawski jest najlepszy - dane z katedry toksy

ostatni posiłek o 18 - ok - ale jeśli chodzisz spać o 20, po prostu zasada 2h przed snem.

W chlebkach to chyba są złożone cukry - no chyba że dlatego miałem poprawkę z biochemii bo pomyliłem się z cyklem Krebsa

A co do mleka na śniadanie - osobiście nie jadam bo mi nei smakuje - czyli najprawdopodobniej nie trawię lakt.

Zaś co do diety to w domu miałem taką - nie łączenia mięsa z węglowodanami, warzywa/owoce do woli.

TO tyle moich "kontrowersyjnych " teorii na miarę HEJ!!

#11613 Snow Ryder

Snow Ryder

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 72 postów

Napisano 21 August 2010 - 16:54

W sumie mam trochę czasu to obalę i potwierdzę parę twoich zdań;

1. Najlepsza to taka w której się wyeliminuje tłuszcze zwierzęce i ów cukry.
2.Jakie chlebki odchudzające waza, wafle ryżowe jakie? Są jak najbardziej ok aczkolwiek najlepsze jest pieczywo pełnoziarniste czy chcemy przytyć czy schudnąć.
3.Większej bzdury w życiu nie słyszałem tłuszcze roślinne są zdrowsze niż tłuszcze zwierzęce i to jest fakt potwierdzony medycznie.
4. Najlepsza jest oliwa z oliwek, olej lniany, rzepakowy itp. każdy który nie jest wysoko przetworzonym produktem, a gmo nie ma tu nic do rzeczy.
5. Bzdura jak w punkcie 3'cim tłuszczom zwierzęcym mówimy nie.
6. Nie chce mi się całego fragmentu kopiować z chlebkiem ale jemy go ponieważ taki chlebek ma niski indeks glikemiczny, dlatego np. robiąc masę poleca się produkty takie jak makarony, kasze, ryż które ów indeks mają niski przez co już po 2-3 godzinach masz ochotę coś zjeść.
7. Grubo się mylisz oleje roślinne są zdrowsze[pkt. 3]. Oczywiście, że vitaslimy, herbatki gówniane reklamowane w tv to shit dla ludzi którzy myślą, że jak wypiją opakowanie takiej herbaty to schudną 10kg, ale prawdziwe spalacze tłuszczu działają jedne lepiej, drugie gorzej ale są po nich widoczne efekty.
8. Akurat KFC jako junk food nie jest samo w sobie złe ponieważ masz tam piersi z kurczaka i jest to smażone na oleju roślinnym czego nie można powiedzieć np. o mcdonaldzie, burger kingu /inne.

http://www.kfd.pl/sm...enie-68471.html Zapoznaj się z tym.

Pkt. 3 Tak? A mnie się wydaje że na odwrót bo tłuszcze zwierzęce człowiek jadł zawsze od początku swego istnienia i jego organizm jest do tego przystosowany, skoro tłuszcze roślinne są zdrowsze to dlaczego ich wtedy nie jedzono? Bo nie było takiej technologiii? Wszyscy uważają że tłuszcze roślinne są zdrowsze bo wszędzie o tym trąbią w tv, w reklamach i naukowcy którzy dostali w łapę bo gigantyczne koncerny typu Nestle chcą na tym zarobić. Tłuszcze zwierzęce są naturalne i to jest najwżniejsze a nie stworzone sztucznie przez człowieka takie jak ten z kukurydzy i soi. ( rzepak ,słonecznik oliwa lniany są OK.). Zaś część naukowców udowodniło to że zwierzęce są lepsze i teraz są dwie strony naukowców "roślinne vs. zwierzęce".

" Czego większość nie wie to to, że tak naprawdę nie potrzebujesz węglowodanów - nie są potrzebne do przeżycia. Jeśli nie zjadasz węglowodanów, jak to się dzieje u Eskimosów, będziesz tak długo zdrowy jak długo dostarczysz sobie wysokiej jakości białka, tłuszczu, wody i minerałów. Chociaż zarówno warzywa i zboża są węglowodanami, to zbóż powinno się unikać, natomiast warzywa należy zjadać. Nie doradzam całkowicie bezwęglowodanowej diety, ponieważ jestem przekonany, że wszyscy potrzebujemy warzyw do osiągnięcia doskonałego zdrowia.

Twoje ciało woli węglowodany zawarte w warzywach ponieważ wolniej zmieniają się w cukier i obniżają poziom insuliny. Z drugiej strony węglowodany zawarte w zbożu podnoszą poziom insuliny i przeszkadzają w spalaniu tłuszczu. " ---->>http://www.dobrameto...weglowodany.htm
Wszystkie fastfoody teraz smażą na roślinnym żeby inni więcej zarabiali.

"Produkty spożywcze, które w znacznym stopniu działają destrukcyjnie na zdrowie człowieka to artykuły bogate w szkodliwe kwasy tłuszczowe.") Jak smażą na roślinnym to tak właśnie jest.

"„Śmieciowa żywność” jest bogata w nasycone tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, czyli typu trans cechujące się ciężkostrawnością, a w organizmie mogą prowadzić do postępowania procesów miażdżycowych, które zwiększają ryzyko wystąpienia zawału serca lub udaru. Tego rodzaju tłuszcze znajdują się między innymi w czerwonym mięsie, słodyczach, tłustej wieprzowinie, maśle, serach produkowanych metodami tradycyjnymi.
" Jak się żre tego bez umiaru jak świnia i się jeszcze cukierkami zagryza to nic dziwnego.

"Dowiedziono, iż żywność oczyszczona ma wpływ na pogorszenie stanu zdrowia grupy badanej, czego konsekwencją było zwiększenie zawartości tłuszczu w ciele i wzrost masy ciała." Jaka sypia nie wiadomo co do tych kaszy i makaronów to nic dziwnego.

"Do organizmu trafia cukier w postaci sacharozy, pozbawionej witamin i soli mineralnych. Aby taki składnik został wchłonięty przez organizm niezbędny jest szereg substancji. " Jeśli dobrze pamiętam z lekcji biologii to sacharozę trawi enzym zawarty w ślinie czyli amylaza. Rokłada ona również skrobię. Po co podajesz tekst z którym sam jest sprzeczny do tego o czym mówisz ? Rozejm,dobra? :P

#11614 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 17:39

Pkt. 3 Tak? A mnie się wydaje że na odwrót bo tłuszcze zwierzęce człowiek jadł zawsze od początku swego istnienia i jego organizm jest do tego przystosowany, skoro tłuszcze roślinne są zdrowsze to dlaczego ich wtedy nie jedzono? Bo nie było takiej technologiii? Wszyscy uważają że tłuszcze roślinne są zdrowsze bo wszędzie o tym trąbią w tv, w reklamach i naukowcy którzy dostali w łapę bo gigantyczne koncerny typu Nestle chcą na tym zarobić. Tłuszcze zwierzęce są naturalne i to jest najwżniejsze a nie stworzone sztucznie przez człowieka takie jak ten z kukurydzy i soi. ( rzepak ,słonecznik oliwa lniany są OK.). Zaś część naukowców udowodniło to że zwierzęce są lepsze i teraz są dwie strony naukowców "roślinne vs. zwierzęce".

A mi się wydaję, że słonie latają ich masa zawsze byłą do tego przystosowana, grube nogi ułatwiały miękkie lądowanie, jeżeli nie widziałeś słonia który lata wcale nie oznacza, że tak nie jest. :P Człowiek wróć na ziemie ze swoimi teoriami spiskowymi o dobrych tłuszczach zwierzęcych i złych roślinnych. Jakbyś nie wiedział oliwę z oliwek produkuję się już od tysięcy lat.

Co do twojego doktorka to niech się może zdecyduje ponieważ raz odradza diety nisko węglowodanowe, a dalej piszę, że należy z diety usunąć np. ryż, makarony, kasze, ziemniaki z których właśnie głównie pobieramy ów węglowodany.

" Jak się żre tego bez umiaru jak świnia i się jeszcze cukierkami zagryza to nic dziwnego.

Głupie gadanie, a olej roślinny to ja rano wstaje i wypijam 5l oliwy z oliwek, a później zjadam 20kg słonecznika i pestek dyni. Po co się głupi spierasz skoro wiadomo to on dawna, że tłuszcze roślinne są zdrowsze od zwierzęcych.

"Dowiedziono, iż żywność oczyszczona ma wpływ na pogorszenie stanu zdrowia grupy badanej, czego konsekwencją było zwiększenie zawartości tłuszczu w ciele i wzrost masy ciała." Jaka sypia nie wiadomo co do tych kaszy i makaronów to nic dziwnego.

Widzę kolejna jakaś teoria spiskowa... dla twojej informacje ponownie napiszę jedząc kaszę/ryż/makaron prędzej przytyjesz niż jedząc tłuszcz geniuszu i co Ci mogą dosypać do ryżu plutonu żebyś się stał mutantem?

@Wald Ale ja osobiście nie piszę żeby całkowicie nie spożywać tłuszczy zwierzęcych tylko, że można je ograniczyć kosztem tłuszczy roślinnych które są zdrowsze i nie yebią tak w np. wątrobę.

EOT ponieważ dyskusja z tobą SR do niczego nie prowadzi.
Dołączona grafika

#11615 Ryba

Ryba

Generał Melanżu

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 870 postów
  • Poziom zaawansowania:Instruktor SITS PZS

Napisano 21 August 2010 - 17:45

Od dłuższej chwili mam wrażenie że jestem na SFD... Ale to chyba nie to
Koko Jambo i do przodu! Bo świat jest piękny, a życie nie trwa wiecznie!

#11616 Kurbek

Kurbek

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 12 postów

Napisano 21 August 2010 - 17:52

Panowie i dziewczęta,dzisiaj otrzymałem skuter :P

#11617 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 18:28

A tam przynajmniej z młodym rozruszaliśmy hey :P

Ryba na inso też masz konto?
Dołączona grafika

#11618 kortek

kortek

Pro snołborder

• ModTeam
  • 1620 postów

Napisano 21 August 2010 - 18:31

A tam przynajmniej z młodym rozruszaliśmy hey :P

Ryba na inso też masz konto?

a ja sie chyba xaxa do ciebie ładnie uśmiechnę i zrobimy jakąś dietke na przybranie masy :P

:wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie:  :wallie: PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted:  :twisted: 

#11619 Yamsha

Yamsha

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 187 postów

Napisano 21 August 2010 - 18:38

Najlepsze z możliwych diet to taka która nie zawiera cukrów prostych. Czyli tych wszystkich chlebków odchudzających ,cukierków,lodów itd. Człowiek od zarania dziejów jadło czerwone mięso gdyż jego organizm został do tego przystosowany,oczywiście jedzono warzywa itd. ale w mniejszych ilościach podczas dostatku mięsa, podczas jego nie dostatków więcej warzyw. Z kolei nie powinno się jeść żadnych "zdrowych" tłuszczy roślinnych bo to jest g**** prawda że są zdrowe i maja te kwasy omega-3 i omega-6. Kwasy te są nam potrzebne do prawidłowego funkcjonowania mózg ale ich zbyt duże przyswojenie jest niezdrowe. Oleje roślinne np. z kukurydzy są najgorsze w swoim rodzaju. Otóż taka kukurydza jest modyfikowana genetycznie a że by uzyskać z niej olej najpierw dodaje się do niej jakiś związek chemiczny który "wyciąga" z niej ten olej.McDonald od początku swego istnienia smażył na tłuszczach zwierzęcych i wszytko było OK. Potem komuś się obzdurało że maja smażyć na roślinnym . I co? Zaczęły się choroby,tycie itd.
Np. Jemy czerwone mięso który z którego energia odkłada się się w naszym organizmie aby potem w razie potrzeby ja wykorzystać. Ale zjedliśmy trochę za dużo i "troszkę" się "odłożyło", więc zaczynam jeść chlebki odchudzające które zawierają cukry proste. Cukry proste przenikają do krwi gdzie zaczyna je neutralizować insulina, insulina jednak neutralizując cukry "uniemożliwia" karmienie "głodnych komórek", więc energia z uprzednio zjedzonego tłuszczu nie możę się do nich przedostać w efekcie czego komórki są coraz bardziej "głodne" więc i my jesteśmy głodni i jemy znów tłuste rzeczy i znowu potem jemy ten chlebek . I tak w kółko.Najlepszą dieta jest jedzenie naturalnego mięsa ale z UMIAREM. Piramida zdrowego żywienia leży i robi pod siebie. Tak samo wszystkie odchudzacze i oleje roślinne został po co wymyślone? DLA KASY. Koleś ważył 120 kg. Jego dietą było żarcie z KFC. Miał to jeść ale z umiarem.I co? Schudł chyba 6 kg w tydzień jeśli dobrze pamiętam. Ja tylko to tak napisałem bo mi się nudziło. Proszę bez złośliwych komentarz y że kogoś nawracam albo głupoty pisze bo to jest zbędne ja nie chcę się z nikim kłócić. Pzdro dla wszystkich ADECHADOWICZÓW. :P

Przeczytałem całe i nawet ciekawe ale z tego co pisze xaxa to widzę, że nie do końca prawdziwe. Nie mniej jestem zdania że jak ktoś jest zdrowy to po kij mu dieta.
W poście SR podoba mi się to że jasno wynika z niego że wegetarianizm jest głupi.
file:///C:/Users/medion/Desktop/36_1315939518.gifJeśli snowboard przeszkadza ci w pracy, to rzuć pracę

#11620 xaxa

xaxa

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 498 postów

Napisano 21 August 2010 - 18:58

ilnicki Jasne, że jak ktoś jest zdrowy to po kij mu dieta ale jak ktoś chce przybrać/schudnąć to dieta jest rozwiązaniem ale jak np. przybrać jak jakiś doktor pisze, że nie należy spożywać węglowodanów takich jak ryż, makarony, kasze? :P
Dołączona grafika