Żar jest super górą na popołudniowe wypady

Mieszkam w Oświęcimiu więc czasem po pracy wskakujemy do autka 30 minut i jesteśmy w Międzybrodziu. Można pojeździć do 20.00

Wieczorami nie ma za dużo ludzi i zawsze ścigamy się z kolejką i z powrotem na górę.
Freeride dla upartego

dlaczego nie? Jak wyjeżdżasz kolejką to z prawej strony za siatką jest trochę miejsca. Obawiam się że słowo trochę było wypowiedziane nad wyrost. Czasami bywa naprawdę ciasno, ale później się poszerza trasa. Warunek jeden - musi być dużo śniegu!
Freestyle, dużo płaskiego więc można popróbować coś z buttering'u. Podobno był tam snowpark w zeszłym sezonie, kumpel przysięgał, że go tam widział

Ale nawet PKL nic o tym nie wiedział

Kiedyś to nawet do nich napisałem czy mają w planach coś takiego na Górze Żar - zaprzeczyli.
Może ktoś widział z Was, jakieś elementy snowparku na Żarze?
Jakby było dużo ludzi to po drugiej stronie jeziora znajduje się jeszcze jeden wyciąg - orczykowy. Nie byłem tam chyba z 10 lat więc nic Wam na jego temat nie powiem.
W każdym bądź razie jakby ktoś był z moich rejonów to już chętnie zapraszam na wspólne wypady. Samochód mam duży, bagażnik na dachu, im więcej osób tym taniej.