Ręczne smarowanie na gorąco - How TO - dyskusja
Napisano 12 February 2010 - 18:50
eee przyznam się że jeździłem kilka godzin na tym ...smarze w Białce, później już było normalne smarowanie, ale jeździło się dość fajnie... może powodem było że nie jestem jakimś mega riderem (ciagle idę na przód małymi krokami), lub to że był twardy i dobrze zmrożony stok, bo jeździłem w tych wielkich mrozach
Napisano 13 February 2010 - 11:00
A tak bez offtopu to wiadomo że zawsze pociągną jakimś uniwersalnym smarem i to maszynowo więc nie ma co oczekiwać cudów. Deska ma po prostu być gotowa do jazdy i taką też dostajesz. To że jest gotowa przez jeden dzień to już inna sprawa.
Napisano 19 February 2010 - 19:54
Ja też jeszcze sam nie smarowałem, ale się powstrzymam. Dostałem instrukcje od serwisanta tylko, że większość zapomniałem... przy piwie człowiek jakoś tak myśli o innych rzeczach
Napisano 19 February 2010 - 20:23
Właśnie zakończyłam ceremonię pierwszego samodzielnego smarowania na ciepło deski i powiem wam, że martwią mnie białe cienkie smugi które powstały
![]()
Jakoś mi to wszystko tak niewyraźnie wygląda...
Pewnie nie szczotkowałaś po ściągnięciu warstwy parafiny,stąd te białe smugi
witam wszystkich z forum,jestem nowy,ciesze się że do was dołączyłem,pozdrawiam
Napisano 19 February 2010 - 20:28
Pewnie nie szczotkowałaś po ściągnięciu warstwy parafiny,stąd te białe smugi
witam wszystkich z forum,jestem nowy,ciesze się że do was dołączyłem,pozdrawiam
smaru, parafiny nie uzywamy
niekoniecznie szczotkowanie ma znaczenie. Jestes w stanie zrobic jakies zdjęcie tych smug? ale raczej nic złego sie nie stało tylko kwestia tego co zrobiło sie
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team ![]()
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 19 February 2010 - 22:10
Napisano 19 February 2010 - 22:16
Na pewno ślizgu nie spaliłam i na pewno nie użyłam parafiny ani smaru tylko TOKO. Nie miałam cykliny, więc użyłam czegoś innego w zamian:) No na moje oko to po prostu jakoś nieidealnie wyskrobałam deskę, bo pojawiły się po szczotkowaniu, i się tak zastanawiam czy jutro pojadę czy będę się męczyćhttp://adechade.com/public/style_emoticons/default/smile.gif
a lepszego zdjęcia nie będzie?
aDECHAde.com Team ![]()
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 19 February 2010 - 22:24
No generalnie jest taka jak po zakupie, jeśli chodzi o błyszczenie tylko te takie drobne smugi. Może skoczę jeszcze po cyklinę do sąsiada. nasmarowałam na od 0 do minus 20 i taką temperaturę życzę sobie jutro na stoku! http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/smile.gif I przeschła ponad pół godziny.
A wydziwiam chyba już
A mogę prosić jakiś link do filmu "jak to się robi", bo ten wcześniej podany nie działa.
Napisano 19 February 2010 - 22:28
Shreku, no nie będzie lepszego, nie da rady:P próbowałam.
No generalnie jest taka jak po zakupie, jeśli chodzi o błyszczenie tylko te takie drobne smugi. Może skoczę jeszcze po cyklinę do sąsiada. nasmarowałam na od 0 do minus 20 i taką temperaturę życzę sobie jutro na stoku! http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/smile.gif I przeschła ponad pół godziny.
A wydziwiam chyba już![]()
A mogę prosić jakiś link do filmu "jak to się robi", bo ten wcześniej podany nie działa.
olej, i wyspij sie na stok ;] dobra rada ;] ja juz nawet czasem nie cykinuje bo mi sie nie chce ...
aDECHAde.com Team ![]()