Ręczne smarowanie na gorąco - How TO - dyskusja
Napisano 12 February 2010 - 18:50
eee przyznam się że jeździłem kilka godzin na tym ...smarze w Białce, później już było normalne smarowanie, ale jeździło się dość fajnie... może powodem było że nie jestem jakimś mega riderem (ciagle idę na przód małymi krokami), lub to że był twardy i dobrze zmrożony stok, bo jeździłem w tych wielkich mrozach
Napisano 13 February 2010 - 11:00
A tak bez offtopu to wiadomo że zawsze pociągną jakimś uniwersalnym smarem i to maszynowo więc nie ma co oczekiwać cudów. Deska ma po prostu być gotowa do jazdy i taką też dostajesz. To że jest gotowa przez jeden dzień to już inna sprawa.
Napisano 19 February 2010 - 19:54
Ja też jeszcze sam nie smarowałem, ale się powstrzymam. Dostałem instrukcje od serwisanta tylko, że większość zapomniałem... przy piwie człowiek jakoś tak myśli o innych rzeczach
Napisano 19 February 2010 - 20:23
Właśnie zakończyłam ceremonię pierwszego samodzielnego smarowania na ciepło deski i powiem wam, że martwią mnie białe cienkie smugi które powstały
Jakoś mi to wszystko tak niewyraźnie wygląda...
Pewnie nie szczotkowałaś po ściągnięciu warstwy parafiny,stąd te białe smugi
witam wszystkich z forum,jestem nowy,ciesze się że do was dołączyłem,pozdrawiam
Napisano 19 February 2010 - 20:28
Pewnie nie szczotkowałaś po ściągnięciu warstwy parafiny,stąd te białe smugi
witam wszystkich z forum,jestem nowy,ciesze się że do was dołączyłem,pozdrawiam
smaru, parafiny nie uzywamy
niekoniecznie szczotkowanie ma znaczenie. Jestes w stanie zrobic jakies zdjęcie tych smug? ale raczej nic złego sie nie stało tylko kwestia tego co zrobiło sie
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 19 February 2010 - 22:10
Napisano 19 February 2010 - 22:16
Na pewno ślizgu nie spaliłam i na pewno nie użyłam parafiny ani smaru tylko TOKO. Nie miałam cykliny, więc użyłam czegoś innego w zamian:) No na moje oko to po prostu jakoś nieidealnie wyskrobałam deskę, bo pojawiły się po szczotkowaniu, i się tak zastanawiam czy jutro pojadę czy będę się męczyćhttp://adechade.com/public/style_emoticons/default/smile.gif
a lepszego zdjęcia nie będzie? mozliwe ze nie rowno scyklinowana jest. Jesli sa "elementy" błyszczące sie to niescynkinowany smar, bo deska bedzie bardziej matowa po wycyklinowaniu. Jesli przeschła ponad poł godiny to pojezdzisz chyba ze nasmarowałas smarem na ujemne temperatury to bedziesz sie meczyc /;p
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 19 February 2010 - 22:24
No generalnie jest taka jak po zakupie, jeśli chodzi o błyszczenie tylko te takie drobne smugi. Może skoczę jeszcze po cyklinę do sąsiada. nasmarowałam na od 0 do minus 20 i taką temperaturę życzę sobie jutro na stoku! http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/smile.gif I przeschła ponad pół godziny.
A wydziwiam chyba już
A mogę prosić jakiś link do filmu "jak to się robi", bo ten wcześniej podany nie działa.
Napisano 19 February 2010 - 22:28
Shreku, no nie będzie lepszego, nie da rady:P próbowałam.
No generalnie jest taka jak po zakupie, jeśli chodzi o błyszczenie tylko te takie drobne smugi. Może skoczę jeszcze po cyklinę do sąsiada. nasmarowałam na od 0 do minus 20 i taką temperaturę życzę sobie jutro na stoku! http://adechade.com/...tyle_emoticons/default/smile.gif I przeschła ponad pół godziny.
A wydziwiam chyba już
A mogę prosić jakiś link do filmu "jak to się robi", bo ten wcześniej podany nie działa.
olej, i wyspij sie na stok ;] dobra rada ;] ja juz nawet czasem nie cykinuje bo mi sie nie chce ...
aDECHAde.com Team