Ręczne smarowanie na gorąco - How TO - dyskusja
Rozpoczęty przez
Shrek
, 09 Jan 2010 00:38
414 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 January 2010 - 23:49
Takie pytanie z innej beczki bo troche mnie to ciekawilo. Po co oczyszczamy deske ze starego smaru ? Przeciez skoro cyklinujemy slizg, szczotkujemy to i tak nie spowoduje to tego ze gdzies bedzie nadmiar smaru. Jak ktos napina na zawodach albo poprostu na maxa jara sie predkoscia to jeszcze to rozumiem bo napewno jakis delikatny wplyw na predkosc to ma, ale czy jest sens zeby 'szaraczek' sie bawil w takie rzeczy ? Zwlaszcza kiedy uzywa sie benzyny ekstrakcyjnej to wydaje mi sie, ze ma ona niekorzystny wplyw na slizg.
Napisano 09 January 2010 - 23:57
nie rozwodząc się powiem tylko ze ja nie uzwam ale ja nie jestem wyznacznikiem zadnym z tym czyszczeniem to ma wiekszy wplych chyba jak mamy deske ktora zadko smarujemy i jest opcja ze slizg wolno oddaje samr i sie bardzo zabrudzi w tym czasie... No a pozatym takie gruntowne czyszczenie to tylko na pierwsze albo ostatnie smarowanie w sezonie. Potem podkład itd... w sezonei nie widze sensu uzywac zmywaczy * chyba ze jedziesz na zawaocy )
Napisano 10 January 2010 - 09:17
jachimek
przedewszystkim oczyszczenie nie tyleze smaru ale drobin piachu, kamyczkoow i ziemi.
Raz pojechalem na leniucha i jak zaczalem leciec zelaskiem tak zgrzytalo jakbym posypal deske pieskiem /
skonczylo sie jednak na czyszczeniu i smarowaniu od nowa
pzdr
JW
przedewszystkim oczyszczenie nie tyleze smaru ale drobin piachu, kamyczkoow i ziemi.
Raz pojechalem na leniucha i jak zaczalem leciec zelaskiem tak zgrzytalo jakbym posypal deske pieskiem /
skonczylo sie jednak na czyszczeniu i smarowaniu od nowa
pzdr
JW
Napisano 07 February 2010 - 19:27
jesli nie posiadasz zmywacza ani beznynki ekstrakcyjnej której ja i tak nie radze to najlepiej szczotką miedzianą. Jesli takiej tez nie posiadasz to cykiną i zobacz czy nie masz w domu jakiejś szczotki z w miare sztywnym włosiem coby ja wyszczotkowac. Ale czyszczenie w sezonie jakos nie wydaje mi sie super potrzebną rzecza
Napisano 11 February 2010 - 10:02
sorki za ot, ale w zasadzie taki malutki, a może i nawet nie czy za konieczne uważacie smarowanie nowej deski, która posiada informację o fabrycznym smarowaniu, smarem dobrej marki (bez podania zakresu temperatur...)? oczywiście nie mam na myśli deski szykowanej na sg w vancouver