Burton I Ich Gwarancja Na Niby.
Napisano 15 January 2014 - 23:53
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 16 January 2014 - 13:26
Napisano 16 January 2014 - 15:48
PS. Jakie polecacie rękawice? przerobiłem quiksilvery, DC, scotty, burki, i wszystko strasznie szybko się sypało, może z wyjąkiem scotta ale ten miał inne wady które mnie denerwowały.
Napisano 16 January 2014 - 16:37
PS. Jakie polecacie rękawice? przerobiłem quiksilvery, DC, scotty, burki, i wszystko strasznie szybko się sypało, może z wyjąkiem scotta ale ten miał inne wady które mnie denerwowały.
Wyższe modele Dakine. Z gore, primaloftem i skórą. Dla mnie rewelacja!
A jeżeli chodzi o Burtona, to mam 2 pary spodni (10/10). Jedną parę mam już 2 lata, piorę dość często (bo jasne i brudzą się strasznie) i złego słowa nie powiem.
Pzdr.
Użytkownik snowmoni edytował ten post 16 January 2014 - 16:43
Napisano 16 January 2014 - 17:44
od paru lat śmigam w Burkach AK.
AK Tech głównie a jak zimno do AK Cluth - polecam. Zupełnie inna jakość jak normalne burki.
na AK kurtki i spodnie tak jak ty nie narzekam. Może kiedyś upoluje kurtkę 3L. Na razie mam spodnie i widać różnicę z 2L
Napisano 17 January 2014 - 08:48
Wyższe modele Dakine. Z gore, primaloftem i skórą. Dla mnie rewelacja!
Mnie się moje ulubione, wygodne i ciepłe Dakine z Goretexem rozwaliły po 2 sezonie lajtowego użytkowania, ale za to nie było żadnego problemu z reklamacją - dostałam nowe z tego sezonu, niestety nie miałam okazji jeszcze ich użyć... Mam jeszcze dwupalczaste POW, ale taki podstawowy model - są ok, ale raczej na mniejsze mrozy;)
Napisano 17 January 2014 - 11:49
Napisano 20 January 2014 - 15:48
Użytkownik Maluuutka edytował ten post 20 January 2014 - 15:48
Napisano 20 January 2014 - 19:41
Użytkownik retro edytował ten post 20 January 2014 - 19:43
Napisano 20 January 2014 - 20:04
W sprawach reklamacji piszecie do polskego Snowunitu ? I ile trwa tak pi razy oko rozpatrzenie takiej gwarancji ?
zależy gdzie kupiłeś.
W wawie są sklepy co same piszą wysyłają do Insbrucka i trwa to mega szybko np. Burek na Wale (chłopaki robią dobrą robotę). I jeszcze rachunku nie trzeba mieć.
ale są takie sklepy że ....... i w tym przypadku sam wysyłam do Snow Unitu z dowodem zakupu i ..... chłopaki naprawdę robią super robotę i brawo im za to,
Napisano 20 January 2014 - 21:06
Chyba czeka mnie kolejny raz sprawdzanie funkcjonowania gwarancji u burka Po 3 dniach na stoku zauważyłem dziś, że zaczynają mi się pruć w miejscu wszycia zamka wentylacyjnego nowiutkie AK Freebirdy. Cholera, jeszcze nie ma prawdziwej zimy a mi się coraz więcej sprzętu rozpada. Najpierw plecak, teraz spodnie... Jak już spadnie ten śnieg to nie będę miał z czym i w czym jeździć W sprawach reklamacji piszecie do polskego Snowunitu ? I ile trwa tak pi razy oko rozpatrzenie takiej gwarancji ?
I to was zaskoczę ja oddałam swoje buty do reklamacji w sklepie gdzie zakupiłam xsport i reklamacje mam rozpatrzoną już.Składałam 8 stycznia.
Sklep twierdził, że sam wysyła do producenta jak to działa do końca nie wiem ale ważne, że mam nowe buty.
Natomiast chłopak oddał buty bezpośrednio do 7 stycznia Kosmosu -snowuniu i nadal nie ma odpowiedzi.
Także dziwnie to trochę działa..
Użytkownik Maluuutka edytował ten post 20 January 2014 - 21:08
Napisano 20 January 2014 - 22:25
Heh, cały problem rozbija się o to że nie mam paragonu...
no to może być słabo.
W insbrucku czasem chcą a czasem nie chcą dowodu zakupu.
U nas w PL. Zależy od sklepu
Napisano 22 January 2014 - 14:23
Użytkownik retro edytował ten post 22 January 2014 - 14:23
Napisano 22 January 2014 - 14:48
Snow Unit nie zawiódł. Dziś wysłałem do nich spodnie. Naprawa potrwa niestety co najmniej 2 tygodnie (wysyłka do nich, później do Innsbrucka, naprawa, wysyłka do nich i później do mnie). Właśnie zaczęło sypać, mam nadzieję że na najlepsze dni w sezonie nie zostanę bez spodni... Ale wygląda na to że gwarancja u Burka działa jak zwykle bardzo dobrze. Zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.
a daj jakies fotki ? na szwie puściło ?
na AK jest lifetime więc paragonu nie będziesz trzymał wiecznie.
Napisano 22 January 2014 - 19:09
Puściło na szwie. Jak mówiłem nie jest to duże rozdarcie ale z szansami na postęp Poza tym przy spodniach za taką kasę nic nie powinno się pruć a już zwłaszcza po 3 użyciach
chińskie rączki źle zszyły. eeee pikuś. Takie naprawy to ja daje do pani krawcowej za 10-20 PLN
no ale fajnie ze strony burka.
ja właśnie buty nowe odebrałem. potem pochwalę się całym przypadkiem ze zdjęciami.
Napisano 22 January 2014 - 19:46
Gdyby mi nie uznali gwarancji to pewnie sam bym to zszył po śladach nitki. To w końcu tylko 2-3 cm jak na razie. Ale skoro uznali to może będę miał pełnowartościowe spodnie.