Szukam Deski Pierwszy Raz Na Forum
Napisano 02 November 2015 - 14:46
Napisano 02 November 2015 - 17:41
Los dell rio masz jakiś problem?? Możne nadużywasz alkoholu lub znęcasz się nad dziećmi że szukasz ujścia swoim emocją?? No ale w sumie czego można oczekiwać od niespełnionego 40 latka. Co do Voelkl Sleek to ciekawa propozycja:)
powinno być tak:
Los dell rio (przecinek) masz jakiś problem?? Możne nadużywasz alkoholu lub znęcasz się nad dziećmi (przecinek) że szukasz ujścia swoim emocją (emocjom)?? No (przecinek) ale w sumie czego można oczekiwać od niespełnionego 40 latka. Co do Voelkl Sleek to ciekawa propozycja:)
A teraz słowo komentarza.
Grzała, wszystkie moje problemy razem wzięte, mają się nijak do Twoich z językiem polskim.
Uważaj na takie wycieczki, bo kiedyś może się spotkamy i wtedy nie odmówię sobie przyjemności ...spełnienia się
Napisano 02 November 2015 - 18:50
Dzięki za te przemiłe słowa i lekcje pisowni:) poprawiaj dalej:) myślałem ze do spełnienia się wystarczy ci pokój ....
Napisano 02 November 2015 - 21:29
Nie wiem jak jeżdżą te narty na V, ale taki styl jechania mnie nie przekonuje do snowboardingu
- praxx lubi to
Napisano 02 November 2015 - 21:52
A Tu skąd Marcin masz takie info...? Po drugie nigdy nawet nie jeździłeś na tym voelklu. Co do samego Legend będę śmigał na tej desce już drugi sezon napewno będziesz z niej zadowolony bardzo uniwersalna deska. I jak praxx zauważył grafika wtmiata:) Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Z Nobile
Pozatym nie mogę wyjść z zachwytu - dłuższy Legend 164 W ma krótszą runningh lenght od krotszego modelu.
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 02 November 2015 - 21:55
No i cena jeśli chodzi o Voelkl przekracza moje zasoby:/
Użytkownik Grzala edytował ten post 02 November 2015 - 22:00
Napisano 02 November 2015 - 22:53
i tym oto textem Grzela zakończył jałową dyskusję...
edyta:
@marcin07 - my bad... faktycznie running to nie efective edge... więc ee pathrona będzie dłuższy niż na początku założyłem... sorki...
Użytkownik praxx edytował ten post 02 November 2015 - 23:15

Napisano 03 November 2015 - 09:20
Running length to od lat martwy i niepodawany parametr. Pochodzi z czasów camberowych i oznacza odległość skrajnych punktów kontaktowych. Zatem podawanie go w deskach rockerowych lub hybrydowych z camrockiem to radosna twórczośći wciskanie sam nie wiem czego nieświadomym klientom gdyż deska rockerowa ma zwykle jeden punkt kontaktu a camrock ma tą RL skrócony. Zatem Legend 165w przy RL ponad 120 cm musi mieć będąc Camrockiem ze dwa metry długości... Oj coś nie wierzę w te podawane przez producenta parametry
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 03 November 2015 - 10:30
podobnie martwym parametrem powinna być więc długość desek (ze względu na kształt i wygięcie nosa i taila) szerokość talii, nosa i taila (ze względu na łuki) i jeszcze parę innych cyferek... pewnie i ceny w wielu przypadkach są z dojpy wzięte...
Marcin wiesz ty, wiem ja, że to jest bicie piany... (mówię o kilku ostatnich postach)... tylko nie wiem w imię czego... (kogo...)...
peace... idźcie się poruszać... będzie większy pożytek i lepsze humory... wiecie - endorfiny te sprawy...

Napisano 03 November 2015 - 13:15
zamiatasz pod dywan?
Prosnow S.C.
Napisano 03 November 2015 - 13:21
- Don Dżonson lubi to
Napisano 03 November 2015 - 14:27
Użytkownik retro edytował ten post 03 November 2015 - 14:32
- Don Dżonson i EriksonE lubią to
Napisano 03 November 2015 - 16:46
Za dużo dużych liter dałeś
Napisano 04 November 2015 - 08:01
podobnie martwym parametrem powinna być więc długość desek (ze względu na kształt i wygięcie nosa i taila) szerokość talii, nosa i taila (ze względu na łuki) i jeszcze parę innych cyferek... pewnie i ceny w wielu przypadkach są z dojpy wzięte...
Marcin wiesz ty, wiem ja, że to jest bicie piany... (mówię o kilku ostatnich postach)... tylko nie wiem w imię czego... (kogo...)...
peace... idźcie się poruszać... będzie większy pożytek i lepsze humory... wiecie - endorfiny te sprawy...
A co tutaj Marcin zamiatać? Running lenght jest po prostu mierzona po prostej a effective edge jest po krzywyznie finał jest taki, że effective zawsze wyjdzie dłuższa od running. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
No nie... to odległość pomiędzy skrajnymi punktami kontaktowymi
Tak więc długość deski to parametr który deska po prostu ma... a runningh lenght to parametr który dawno zniknął - był o tym fajny artykuł... jak go wykopię to wkleję - na naukę nigdy za puźno
Prosnow S.C.
Napisano 04 November 2015 - 08:34
No nie... to odległość pomiędzy skrajnymi punktami kontaktowymi
ale co..? co to jest ta odległość pomiędzy skrajnymi punktami kontaktowymi..? bo nie qmam...
Tak więc długość deski to parametr który deska po prostu ma... a runningh lenght to parametr który dawno zniknął
jak zniknął jak przez producenta marki pathron jest używany... poza tym: kto i na jakiej zasadzie ustala, który parametr jest istotny w opisie deski, a który nie..? nie chce mi się wykopywać postów z przed trzech lat, kiedy z tajemniczą miną wszystkowiedźmin oznajmiał, że długość deski nie jest istotna przy doborze deski, ale co innego... i on wie i nie powie... a każdy kto jako tako ogarnia geometrię budowy desek, wie, że długość ma takie znaczenie jak i w innych, przyjemniejszych dziedzinach życia, niż krucjaty przeciwko wszystkim na forach internetowych... ale od czegoś trzeba zacząć i najłatwiej od orientacyjnej długości...
na naukę nigdy za puźno
skoro tak mówisz...
- kortek lubi to

Napisano 04 November 2015 - 09:27
Running length to odległość pomiedzy dwoma punktami którymi deska camberowa dotyka podłoża.... wiec pokaż mi kolego running lenght rockera... oraz running lenght camrocka? a teraz odnieś to do podawanych parametrów
Prosnow S.C.
Napisano 04 November 2015 - 09:41
przypuszczam że Marcinowi chodzi, że jak deskę położysz na głebie bez obciążenia, to odległość miejsc w których styka się ona z podłożem. Dlatego mówi że martwy, bo w przypadku rockerów i hybryd może być tyko jeden. Ale może też źle rozumiemale co..? co to jest ta odległość pomiędzy skrajnymi punktami kontaktowymi..? bo nie qmam...
![]()
Marcin już szybszy.
W rockerach można ten patametr określić na zasadzie przechylenia deski na tip i tail bez przyciskania jej. Czyli tak jakby sumy dwóch odcinków tip środek, srodek tail.
- Marcin07 lubi to
Napisano 04 November 2015 - 09:45
czy to znaczy, że tylko i wyłącznie deska w camber'owym shape ma styczność z jednym punktem podłoża..?
ktoś jeszcze pamięta o czym jest ten temat..?

Napisano 04 November 2015 - 09:52
Użytkownik Arec edytował ten post 04 November 2015 - 09:53
- Don Dżonson lubi to
Napisano 04 November 2015 - 10:23
Lobster to camber, endeavor przestał to podawać - właśnie z tego względu (zapraszam na stronę) , bataleon to camber
Prosnow S.C.