Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

Własne filmiki snowboardowe.

577 odpowiedzi w tym temacie

#381 praxx

praxx

loża szyderców #1

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2745 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 29 March 2013 - 14:23

świeży popcorn i zimna cola już jest... dajecie dalej... uwielbiam te telenowele, zwłaszcza pod koniec sezonu... :ok:
skręcamy w stronę białorusi... :ban: nie karmię trolla...

#382 shaman-snowboard

shaman-snowboard

Snołborder

• Team9
  • 221 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 29 March 2013 - 15:21

faktycznie hejtestwo masakryczne się tu szerzy... smutne to...

ale niech i wam na święta i w kolejnym sezonie krawędź trzyma!!!

pozdr i wesołych

#383 Misiek Bielsko

Misiek Bielsko

Zaawansowany snołborder

• ModTeam
  • 774 postów

Napisano 29 March 2013 - 16:48

Shaman, nie rozumiem... Gdzie w mojej wypowiedzi jest ta nienawiść? Próbuję zrozumieć Twój punkt widzenia, albo Marka, choć do niego chyba mi bliżej. Nigdzie nie jest powiedziane, że snb ma wyglądać tak, czy tak. Dlatego jest ileś stylów i odmian. Niemniej jednak myślę że może mi się nie podobać to, czy tamto? Podobnie, jak i Tobie. Namawiam jednak Was wszystkich, Aro Ciebie również, do wypicia czegoś na ochłodę, bo popuszczanie wodzy emocji w tym stylu nie służy niczemu, ani nikomu. Poza tym kesteśmy stare pryki, a młodzież czyta i wyciąga własne wnioski. Tylko nie wiem, czy im się podobają takie przepychanki. Live and let live.
www.maramuresz.com Wyprawy4x4, freeride - Rumunia, Bułgaria, Bałkany

#384 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 29 March 2013 - 17:34

Shaman, nie rozumiem... Gdzie w mojej wypowiedzi jest ta nienawiść? Próbuję zrozumieć Twój punkt widzenia, albo Marka, choć do niego chyba mi bliżej. Nigdzie nie jest powiedziane, że snb ma wyglądać tak, czy tak. Dlatego jest ileś stylów i odmian. Niemniej jednak myślę że może mi się nie podobać to, czy tamto? Podobnie, jak i Tobie. Namawiam jednak Was wszystkich, Aro Ciebie również, do wypicia czegoś na ochłodę, bo popuszczanie wodzy emocji w tym stylu nie służy niczemu, ani nikomu. Poza tym kesteśmy stare pryki, a młodzież czyta i wyciąga własne wnioski. Tylko nie wiem, czy im się podobają takie przepychanki. Live and let live.

emocję stłamsiłem już Misiek wczoraj :D, więc teraz będę grzeczny, chociaż bycie grzecznym nigdy nie popłacało ;) w każdym razie w końcu zaczynam sezon "ten właściwy" :D więc moje emocje będę kierował już gdzie indziej...Szkoda, że w tym roku mnie nie będzie z Wami w kwietniu, bo było by o czym porozmawiać :) Tak więc pozdrawiam i Wesołych...

#385 wuesel

wuesel

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 40 postów

Napisano 29 March 2013 - 19:43

K*rwa bo nie wytrzymie... mam szacunek do wszystkich wypowiadających się tu osób. Jednak na litość bośką.. i mam nadzieję, że wyrażę swoje zdanie wystarczająco dosadnie:

Snowboard to snowboard... czy miękki czy twardy. Nie potrafię skumać, że niby dlaczego w jednym (mimo tego, że wielu pisze, że to inna dyscyplina) w jednym środowisku mamy sobie skakać do oczu? Bo coś wygląda pokracznie? Dziżas.. tak się jeździ na tego typu sprzęcie, na plusach inaczej, na twardym inaczej, na miękkim inaczej, na kaczkę inaczej, w spodniach burtona inaczej się wygląda, a w spodniach z lumpeksu jeszcze inaczej. Ktoś tu wrzuca coś żeby pokazać... to go trzeba zjeść? To zjedzmy też pokracznie wyglądające skoki, podskoki i kujawiaki. Dajcie sobie na wstrzymanie- i piszecie potem, że nie ma agresji w poście- no i owszem. Ale żółć się wylewa bokami. Ja np. nie umiem robić wykładek na kaczkę i dla mnie to jest sztuka którą doceniam. Ktoś inny doceni mnie za popisy w parku... i już. Szanujmy się- tymbardziej w JEDNYM środowisku snowboard'owym.

Peace and love... :)

edit:

Aaa i zapomniałem- wesołych świąt i śniegu po jajca :)

Użytkownik wuesel edytował ten post 29 March 2013 - 19:45

• kielon lubi to

#386 shaman-snowboard

shaman-snowboard

Snołborder

• Team9
  • 221 postów

Napisano 29 March 2013 - 21:04

ekumeniczne amen

#387 Misiek Bielsko

Misiek Bielsko

Zaawansowany snołborder

• ModTeam
  • 774 postów

Napisano 29 March 2013 - 22:17

Ej no... Serio najdalszy byłem od agresji, jeśli Cię, Shaman uraziłem, to sorry. Nie takie były intencje. Co do ekumenizmu i tolerancji, to zdaje się że wszyscy powinniśmy nad tym pracować ;)
www.maramuresz.com Wyprawy4x4, freeride - Rumunia, Bułgaria, Bałkany

#388 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 29 March 2013 - 23:18

@shaman,
Podejdz do tematu z dystansem i humorem :) ja na pewno nie celowalem w twoje umiejetnosci,

Pozdro i wesolych swiat

#389 Finlarod

Finlarod

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 141 postów
  • Poziom zaawansowania:mam II klasę SITS PZS

Napisano 29 March 2013 - 23:38

Przepraszam, aleosochodzi?
Ludzie kochani, przecież to jest typowy film z cyklu shaman-style, w wątku o własnych filmikach snowboardowych, a nie o technice!
Jest gleba jedna druga, próba wykładki jedna druga, wykładka. Przecież to nie jest film z serii "oto przezajebista i jedyna słuszna metoda jazdy" albo "o tak właśnie wygląda skręt x", tylko filmik o tym, jak twardziel dał się podpuścić i założył na nogi mięczaka a potem próbował na tym pojechać, jak chłopaki z Białki ;p Początki trudne, wystające buty, potem coraz lepiej, idzie "russian slalom", ale nikt przecież nie mówi, że to pokazowa i jedyna słuszna technika jazdy! To typowy film dla funu. Popadacie w jakąś paranoję. To mniej więcej tak, jakby mnie nagrać kiedy pierwszy raz założyłam twardą na nogi i nie potrafiłam skrętu zrobić i stwierdzić, że jazda na twardej jest be bo się na niej skręcać nie da, a cała technika na twardej też jest be, bo przecież i tak nie można skręcić...
Fajnie Shamanku, że masz dystans do siebie którego wielu osobom brakuje. Ciekawe, jakby ludzie pozakładali twarde na nogi - kto by wtedy wrzucił filmik? :D
A nobila piłuj piłuj, jeszcze trochę i będzie jak białczańska kadra ;p

EDIT: Kurde, no i wymień wiązania na takie, które mają paski!!! :D

Użytkownik Finlarod edytował ten post 29 March 2013 - 23:44

#390 shaman-snowboard

shaman-snowboard

Snołborder

• Team9
  • 221 postów

Napisano 30 March 2013 - 10:41

hej

spoko spoko :) tylko określenie pedlaiada troszkę było nie na miejscu, można się kłócić/dyskutować o wielu rzeczach ale be takich niemiłych słówek... No ale jest tu też sporo mojej winy że jestem odbierany tak a nie inaczej... zdaję sobie z tego sprawę... niestety tak wyszło, a całkiem nie o to mi chodziło...
A to że miałem problemy z wstaniem to nie ukrywam, bo to było po 2-2,5 jazdy na miekkim secie a 2 zjazd w kątach 30/45 bo przy 30/20 wystawały mi butki i musiałem przestawiać, kaczki nawet nie próbowałem... a myślałem że typowa miękka deska SBX będzie na tyle szeroka :)

"film" nagrany nie dla lansu czy jakiegokolwiek innego celu tylko ot tak se :) chciałem po prostu na jeden dzień ubrać miękką i zobaczyć jak to jest. tardziel był w bagażniku na wszelki wypadek. Chłopaki z Białki minie podpuścili na "tyczki" nie czułem się jeszcze na siłach ale co było zrobić... namówili... a nie namawiali długo :) Trzeba było jechać... :) heheh no i okazuje się że się da nawet bez paska z mega h... wiązaniach i jeszcze h.....szych kaloszach (bo z nowym butem nie ma to nic wspólnego).

Do tej pory mnie bolą mieście o których nie wiedziałem że istnieją :)

Ludzie chill :) święta!!! a po świętach może jeszcze lekki minus w górach się utrzyma i pośmigamy jeszcze :)
może jeszcze się na "niby Freeride" wybiorę w tym roku, pewnie Kasprowy, ale nie na NOBILU bo szkoda go na krzaki i kamienie, tylko żużlówkę wezmę :)

pozdr i wesołych

#391 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 30 March 2013 - 15:19

hej

A to że miałem problemy z wstaniem to nie ukrywam, bo to było po 2-2,5 jazdy na miekkim secie a 2 zjazd w kątach 30/45 bo przy 30/20 wystawały mi butki i musiałem przestawiać, kaczki nawet nie próbowałem... a myślałem że typowa miękka deska SBX będzie na tyle szeroka :)

@Shaman,
jak ja bym wrzucił swoje popisy po paru godzinach, to dopiero byłaby szydera i pedailada :jump: .

pozdro

#392 amok

amok

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu

Napisano 30 March 2013 - 20:15

Nowa Osada takie tam :ashamed:

niGdy nie mów niGdy !

#393 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:04

Nowa Osada takie tam :ashamed:

http://www.youtube.com/watch?v=tZ-x9apmnlw

@Amok,
zatrzymaj sobie film na 0:22 sek i 0:26 sek, coś mi nie pasuje z ustawieniem wiązań (za wąsko?), albo po prostu deska długa? i lewą nogę bym dał ciut do przodu, no chyba że frirajdujesz :) ale do skakania szerzej byłoby chyba stabilniej :twisted: .
Ale expertem nie jestem, więc zasięgnij opinii innych.

pozdro :)

#394 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:09

@Amok,
zatrzymaj sobie film na 0:22 sek i 0:26 sek, coś mi nie pasuje z ustawieniem wiązań (za wąsko?), albo po prostu deska długa? i lewą nogę bym dał ciut do przodu, no chyba że frirajdujesz :) ale do skakania szerzej byłoby chyba stabilniej :twisted: .
Ale expertem nie jestem, więc zasięgnij opinii innych.

co do stance...może się tak wydawać bo kolega amok nie należy chyba do wysokich, oczywiście mogę się mylić:D ale Kielon ma rację...w dodatku widzę robisz na flacie rotacje 360 stopni, spróbuj to samo tylko ugnij tylną nogę będzie lepsza stylówa :D

#395 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:27

co do stance...może się tak wydawać bo kolega amok nie należy chyba do wysokich

@Aro,
będę się upierał, że jednak deska za długa...a nie rider za niski :jump:.

Użytkownik kielon edytował ten post 30 March 2013 - 21:29

#396 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:33

@Aro,
będę się upierał, że jednak deska za długa...a nie rider za niski :jump:.

no nie zbyt to dobrze zabrzmiało z mojej strony hehe

#397 amok

amok

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:33

deske mam 164 cm :P przy wzroście 186 cm i wadze 90 kg wiec co mi radzicie :> lewa noga do przodu czy po prostu deska za długa?
niGdy nie mów niGdy !

#398 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 30 March 2013 - 21:38

deske mam 164 cm :P przy wzroście 186 cm i wadze 90 kg wiec co mi radzicie :> lewa noga do przodu czy po prostu deska za długa?

wiedziałem, że filmy kłamią ;) do zabawy masz zdecydowanie za długą, stance ustaw 60-62 centy, jeżeli deska ma setbacka to wycentruj wiązki

#399 kielon

kielon

Starszy snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPip
  • 310 postów

Napisano 30 March 2013 - 22:01

jeżeli deska ma setbacka to wycentruj wiązki

tak czy siak, lewa do przodu, ustaw po prostu wiązki w takiej samej odległości w stosunku do nosa i taila; a jak masz możliwości to zapodaj sobie do zabawy jakąś tanią deskę tak pomiędzy (ok) 156-158cm i dopiero poczujesz fun :)

#400 amok

amok

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów

Napisano 30 March 2013 - 22:12

Dzieki za porady :) na pewno pobawię się z ustawieniami a co do deski to myślę, że z 2 sezony się jeszcze nią pobawię a potem zmienię na jakąś konkretną to jest moja pierwsza deska (AM) więc próbuje wszystkiego po trochu od Fr po Fs .. jeszcze nie mam konkretnego celu... nie wiem co bedzię mnie bardziej kręcić zabawy na stoku czy jazda miedzy drzewami :P
niGdy nie mów niGdy !