Dzięki chłopaki za szkolenie, było super ! Złapałem zajawkę na kolejne kilka lat i już zbieram drobne na Duala
ja juz coala wywalilem i jestem od wczoraj blizniakiem na dualu
Napisano 11 January 2015 - 23:25
Dzięki chłopaki za szkolenie, było super ! Złapałem zajawkę na kolejne kilka lat i już zbieram drobne na Duala
ja juz coala wywalilem i jestem od wczoraj blizniakiem na dualu
Napisano 12 January 2015 - 13:47
Szkolenie było w deche !!! A tak na serio, pełen profesjonalizm, no i wyleczyłam się z pomysłu jazdy na kaczke
Dzięki.
Napisano 13 January 2015 - 00:04
Hej,
Dzięki za tak liczne mimo fatalnej aury przybycie! Dziękujemy za Wasze opinie!
W szkoleniach wzięło udział ponad 30 osób Super było patrzeć jak pod koniec szkoleń na totalnej roztopie jechaliście prawidłowym skrętem ciętym, niskim, szybkim i stabilnym jak diabli!
Tak trzymać!
Użytkownik Abrax edytował ten post 13 January 2015 - 00:05
Napisano 15 January 2015 - 11:55
Hej,
Ja też dziękuję wszystkim.
Piękna fotka - "Canmanski ewangelizuje":
..w czerwonym stroju narciarza...
Użytkownik canmanski edytował ten post 15 January 2015 - 11:55
Napisano 15 January 2015 - 14:49
Nie pamiętam kiedy dostałem taki wycisk od samego jeżdżenia w dół.
Szkolenie było stosunkowo krótkie (2-3h nie wydaje się dużo) acz tak intensywne, że jeszcze całkowicie pewnie na nogach nie stoję.
Było super! Abrax i Canmanski świetnie potrafią wyłożyć teorię i podstawy, a potem korygować "złe" nawyki. Pełna profeska.
Widzieć naraz kilkanaście osób siłujących się na stoku z odzwyczajeniem od jazdy na kaczora - bezcenne i urocze !
Wielkie dzięki Dla Bartka i Rafała za całe to zamieszanie na kątach. Progres był nieunikniony u wszystkich uczestników.
Dla tego szkolenia Warto było się tłuc kilka godzin aby dojechać na kompletne zadupie by potem ... zacinać w deszczu.
Mocno wciągająca impreza. Tak mocno, że koniec końcem nie dosiadłem w ogóle żadnej testowej dechy z kilku upatrzonych...
Materiałów niestety niet, choć jedno radosne foto z "ewangelizacji" udało się utrzelić
canmanabrax.jpg 245.03 KB
9 Ilość pobrań
Napisano 16 January 2015 - 00:28
właśnie był dalszy ciąg ewangelizacji w Spytkowicach "czwartkowe wieczory na kątach" było lodowo, betonowo ale po 3 godz jazdy progress pojawił sie u wszystkich
Napisano 16 January 2015 - 20:37
a czy da się to przełożyć na kaczkę? Niestety spod namiotów nie było widać szkoleń
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 16 January 2015 - 20:48
Noł fakin' łej
Napisano 16 January 2015 - 21:22
Napisano 16 January 2015 - 21:38
i dużym flexie ciała
Napisano 16 January 2015 - 21:41
Nie no Panowie, nie da rady. To, co dla mnie było ideą szkolenia to d*pa na tylnym highbacku, d*pa nad deską i otwarta pozycja na backside. Nie da się tego zrobić naraz na kaczce
Napisano 16 January 2015 - 21:44
Na kaczce da rade wykorzystac 5-10% tego co chlopaki pokazywali i to tylko przy juz odpowiednio wysokim skillu
Nie no Panowie, nie da rady. To, co dla mnie było ideą szkolenia to d*pa na tylnym highbacku, d*pa nad deską i otwarta pozycja na backside. Nie da się tego zrobić naraz na kaczce
5% d*py, 5% pozycji otwartej da rade ogarnąć, ale tylko przy 99% flexa chińskiego dziecka akrobaty
Napisano 16 January 2015 - 21:56
5% d*py, 5% pozycji otwartej da rade ogarnąć, ale tylko przy 99% flexa chińskiego dziecka akrobaty
Czyli Bartek i Abrax do "Mam talent"
Napisano 16 January 2015 - 22:01
Nie 5-10% a może 25-30. Ale w moim przekonaniu ani procenta więcej. To jeśli chodzi o niskość czy stabilność Jeśli chodzi o flex to to po prostu jest zabronione. Nie wolno i już. Na kaczkę należy jechać w pozycji zamkniętej a ta ma swoje ograniczenia. Kto wysłuchał teorii Barta ten wie o co chodzi
Na szczęście wykonanie 100% tego na co kaczka pozwala na desce wide też jest prze kot. Ale to nigdy nie będzie miało tej stabilności ani powtarzalności w rozmaitych warunkach śniegowych tak jak to ma miejsce na kątach.
Widzieliście. Na szkoleniu podczas TD, warun śniegowy był myślę max 3/10 a 90% z Was dotykało łokciem ziemi podczas skrętów...
A poznaliśmy dopiero jeden rodzaj skrętów...
Czyli Bartek i Abrax do "Mam talent"
O nie nie nie. Byle dalej stamtąd...
Napisano 16 January 2015 - 23:05
Spróbuj głębokiego tail pressa
Widzieliście. Na szkoleniu podczas TD, warun śniegowy był myślę max 3/10 a 90% z Was dotykało łokciem ziemi podczas skrętów...
A poznaliśmy dopiero jeden rodzaj skrętów...
Taa, skręt rżnięty śniegowy
Zaryłem raz czy dwa w tej roztopie na samym dole.
Napisano 16 January 2015 - 23:11
Spróbuj głębokiego tail pressa
Pressy są dla gimbusów
Napisano 16 January 2015 - 23:19
a czy da się to przełożyć na kaczkę? Niestety spod namiotów nie było widać szkoleń
Myślę że śmigając z szalasu pod namiot w pozycji otwartej na backside z łokciem przy śniegu i tacą z napojami wzmocnionymi w garści to by było kozackie. ale do TD 6 jeszcze rok więc można poćwiczyć
Napisano 16 January 2015 - 23:26
Myślę że śmigając z szalasu pod namiot w pozycji otwartej na backside z łokciem przy śniegu i tacą z napojami wzmocnionymi w garści to by było kozackie. ale do TD 6 jeszcze rok więc można poćwiczyć
Ale obiecujesz pokazać ten triczek na TD6 ?
Napisano 16 January 2015 - 23:58
no ja będę ćwiczył ale to była propozycja dla Pana Marcina bo widziałem jak jechał z tacą z napojami na desce z szałasu do namiotu.. no i jakby ten styl zmienił na wyżej opisany to by było coś.
O! i mam pomysl: na następnym TD można zrobić taką zabawę zawody na przejazd na desce z szałasu do namiotów z tacą z napojami. trzeba znależc sponsora napojów, jury oczywiście jako specjalista w tym stylu Pan Marcin a nagroda może być statuetka Szpigiela ) reszta jury może wypijać nierozlane napoje ale wtedy myślę, że ne może startować zbyt wielu uczestników bo jury może nie dać rady ..
Napisano 17 January 2015 - 00:44
no ja będę ćwiczył ale to była propozycja dla Pana Marcina bo widziałem jak jechał z tacą z napojami na desce z szałasu do namiotu.. no i jakby ten styl zmienił na wyżej opisany to by było coś.
O! i mam pomysl: na następnym TD można zrobić taką zabawę zawody na przejazd na desce z szałasu do namiotów z tacą z napojami
Coś mnie jednak ominęło. Było wesoło jak tu ?
Propozycje są dwie. Albo wieziemy wodę, kto ile dowiezie taki dostanie wzmocniony ekwiwalent
Albo:
dobra, dosyć offtopa...