Malowanie Deski
Napisano 14 December 2014 - 14:25
Siemka, Mam pytanie a w tych tematach jestem kompletnie zielony, czym i w jaki sposób najlepiej pomalować deskę. Czy jakieś spraye wystarczą czy trzeba robić jakieś specjalne zabiegi? Proszę o pomoc i pozdrawiam
malowanie to chyba słaby pomysł.
lepiej pomyśle o jakiejś naklejce na deskę - można na allegro znaleść
Napisano 14 December 2014 - 14:57
Podczepie się pod temat a co powiecie o odmalowaniu starego kasku ?? Jakiś spray polecacie do tego ++++ lakier bezbarwy w spray-ju na baze podkład ?? Bądź jakieś naklejki, jest troche porysowany i nie wygląda najlepiej, chciałbym go troche ozywić.
Napisano 14 December 2014 - 16:49
Lepiej naklej sobie kilka nalepek to efekt będzie lepszy. Żeby ładnie się ułożyły na kasku podgrzej nalepki suszarką, wtedy będą bardziej elastyczne.
Napisano 14 December 2014 - 17:26
Napisano 14 December 2014 - 19:39
jeśli chodzi i kask to i owszem można
zobacz koniec filmu. Niestety tanio nie jest 200-250 PLN za kask.
Za tyle można kupić nowy kask pzreceniony ale ..... raczej ze słabą grafiką a tam można mieć niepowtarzalny

Wzory
http://hydrotransfer.pl/rozne/
https://www.youtube....uXyeAGzEU#t=791
Użytkownik ProDish edytował ten post 14 December 2014 - 19:41
Napisano 14 December 2014 - 22:30
To za droga zabawa, w takim razaie zostanie ten co jest. Aż w takim złym stanie nie jest albo poczekam na przeceny i sprawie sobie nowy hełm.
a ja wam w sumie dziekuje za przypomnienie tematu z hydrografiką.
właśnie rozebrałem do cna mój stary RED HiFI i jutro podjadę do Hydrotransferu by zrobić ze starego kasku coś fajnego.

Użytkownik ProDish edytował ten post 14 December 2014 - 22:31
Napisano 14 December 2014 - 22:33
Napisano 14 December 2014 - 22:37
Napisano 15 December 2014 - 01:18

Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 15 December 2014 - 08:10

Kaski można malować do woli, to że plastik jest osłabiany przez lakiery można między bajki włożyć.
Mam kolegę który bawi się w Airbrush (sam jestem lakiernikiem) i chciałem swój kask pomalować, ale brakło mi pomysłu na motyw. Może coś od Valentino Rossi.
Kaski motocyklowe, snb/narciarskie, rowerowe itd. wszystko juz idzie kupić lakierowane. Nawet czarne to nie goły plastik, tylko farba czarny mat, przynajmniej w moim przypadku (giro revolver), wystarczy jakimś papierkiem np. 2000 przejechać gdzieś z boku i zobaczyć, czy się zrobi czarny z farby.
Niezależnie, czy lakiery "konwencjonalne", czy wodorozcieńczalne, tworzywa sztuczne normalnie się lakieruje... dosłownie wszystko.
Jedynie co proponuję, to nie bawić się w żadne spraye, tylko robić to lakierem.
Kilka przykładów z sieci, bo strona kolegi chwilowo nie istnieje https://www.google.p...kierowanie kask
Pozdrawiam
edit:
Sam Giro Revolver https://www.google.p...q=giro revolver
Użytkownik Ypsi edytował ten post 15 December 2014 - 08:40
Napisano 15 December 2014 - 09:19
To że w sieci można znaleźć kogoś kto maluje kaski nie oznacza że można to bezpiecznie robić. W sieci można znaleźć całe mnóstwo ludzi, którzy chcą zarobić a twoje zdrowie i życie lata im wokoło ch*&a. Żeby daleko nie szukać jest w sieci parę giełd sprzętu wspinaczkowego. Sprzedają tam różne rzeczy. Od uprzęży, ekspresów po liny. Wszystko 2 dni używane i nigdy nie latane. Albo w ogóle w szafie leżało. Kukuczka kiedyś kupił taką linę. Spytaj go co o tym sądzi.Sorry Panowie...
Kaski można malować do woli, to że plastik jest osłabiany przez lakiery można między bajki włożyć.
Akurat siedzę trochę w tematach wspinaczkowych i leśnych. Miałem kilka szkoleń dotyczących kasków. WIEM a nie wydaje mi się że kasków ochronnych nie wolno rozpuszczalnikowymi farbami malować. Po to między innymi Petzl sprzedaje specjalne naklejki na których można pisać i to dopiero przykleja się na kask.
Koniec końców każdy ma swoją głowę, każdy używa jej jak chce i każdy chroni ją jak lubi. Ewentualnie jak lans pozwala.
Użytkownik retro edytował ten post 15 December 2014 - 09:19
Napisano 15 December 2014 - 09:48
I dalej będę się upierał, że rozpuszczalnikowa farba czy nie, malować można. Rozpuszczalnik (zwykły lub wodny) jest w lakierze tylko i wyłącznie po to, żeby go ładnie rozprowadzić... później odparowuje i go nie ma.
Kaski w fabrykach są malowane od zawsze, myślisz że od zawsze robili to "wodnymi"? Kto wie czym to teraz robią.
edit:
Pewnie sam Petzl robił Ci te szkolenia?

Pozdrawiam

Użytkownik Ypsi edytował ten post 15 December 2014 - 10:20
Napisano 15 December 2014 - 10:57
Malowanie kasku aerografem (w warsztacie gdzie malowałem swój bak do motocykla) to 500-600 PLN więc drożej niż kask.
Bak mi ładnie pomalowali

Napisano 15 December 2014 - 11:17
Dodaj odpowiedź