Średni Zestaw Do 2500Pln
Napisano 11 December 2014 - 20:50
Napisano 11 December 2014 - 20:51
Napisano 11 December 2014 - 21:13
proto hd już ci polecałem. w dziale o deskach jest dobra recenzja. proto jest twin tipem, a sl directionalem. proto ultra uniwersalne desiwo. ale poczytaj recenzje obydwu desek.A co sądzilibyście o deskach Rome Agent i Crossrock oraz NS Proto HD i SL?

Napisano 11 December 2014 - 21:58

- Arec, Marcin07, mike i 1 inna osoba lubią to
Napisano 11 December 2014 - 22:07

panowie idzie TD... będzie szansa na to by zamiast tłuc się na forum "bo ktoś kogoś personalnie nie lubi"ę pomacać pod nogami daną deskę i ocenić ją z punktu widzenia co sobą reprezentuje a nie pitolić jak baba...
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 11 December 2014 - 22:39

praxx - nie użyłeś słowa "polecam", faktycznie, nie zauważyłem. Ale napisałeś że Custom X lepiej jeździ od Barracudy.
Czy jest w tym coś złego, że proszę cię byś opisał dlaczego tak twierdzisz? Czy masz na tyle pojęcie o snowboardzie by nam to opisać?
Napisano 11 December 2014 - 22:45
piotor, myślę,że za tydzień będę na Dolnym Śląsku z testami Lib Tech i Gnu to się przejedziesz i wyrobisz opinie.Z racji tego iż na koniec poprzedniego sezonu dane mi było spróbować pojeździć na nowszym sprzęcie niż ten który obecnie posiadam (obecnie deska CSB?, wiązania Drake King i buty Ride Orion), po różnicy w jeździe stwierdziłem że pora przejść na wyższy poziom zaawansowania i zaopatrzyć się w nowszy i bardziej zaawansowany sprzęt (wówczas wypróbowałem m.in. deske Voelkl Cashew). Cenowo do ok 700 PLN wiązania, 1000 PLN deska (skupiam się na zeszłym roczniku).
Buty już w zasadzie mam wybrane i są to Northwave Legend (chyba jedyne z kilkanastu które dobrze leżą na mojej nodze). Teraz zostało dobrać deskę i wiązania i tu mam kilka typów którymi chciałbym się podzielić i wysłuchać waszych opini.
Waga, wzrost: 76kg/180cm, więc celuję w deskę 158 cm.
W sezonie spędzam ok 10-15 dni jazdy po przygotowanych stokach (tydzień za granicą Austria/Włochy, kilka pojedynczych dni w Czechach, 3-4 dniowy wypad w Polsce).
J.w. jazda w 90% po stokach, czasami jednak miałbym ochotę zjechać z trasy (freeride).
Co do zestawu to oczekiwałbym stabilności na wyższych prędkościach, dobrego trzymania krawędzi, łatwego przejścia z krawędzi na krawędź, jazda w wąskim torem na dużej prędkości (ale nie carving).
Moje typy co do desek (kolejność dowolna): Capita NAS, Rome Factory, DC TONE.
Co do wiązań: Burton Custom, Union Factory.
BTW. zależy mi na odbiorze sprzętu we Wrocławiu, więc chetnie wysłucham też opini sprzedawców/dystrybutorów co do innych opcji.
Napisano 11 December 2014 - 22:50
Moje argumenty są takie
a wiesz że burek ma jako jedyny DOZYWOTNIĄ gwarancje na base ??
3x juz to sprawdzałem

wysyłasz i dostajesz nowe

pzdr
JW
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..
Napisano 11 December 2014 - 23:02
Napisano 11 December 2014 - 23:08

i za cholere nie mam pojęcia z czego jest zbudowana i ile ma warstw

Mam ją od 7 lat i jest nie do zajebania

pzdr
JW
kropki !!! wracać mi tu !!! znowu sp***doliły ..
Napisano 11 December 2014 - 23:38

Napisano 11 December 2014 - 23:53
a wiesz że burek ma jako jedyny DOZYWOTNIĄ gwarancje na base ??
3x juz to sprawdzałem
wysyłasz i dostajesz noweraz w missionach nie mieli w tym kolorze co chciałem to mi dali od CO2
nie płakałem
JW
Wiem, wysłałem i dostałem nowe. A właściwie nową podstawę. Problem polega na tym, że w innym kolorze (a właściwie bez koloru

Napisano 12 December 2014 - 00:03
Darzysz ją ślepą matczyną miłością... Choćby dziecko Miało Downa i było masowym mordercą kochałbyś je niczym tego Custom Xja powiem tak - cstmx jezdzi za***iście - deska jest stabilna przy duzych prędkościach, solidnie wykonana, skrętna , pięknie reaguje na docisniecie w skręcie, do tego pięknie wybija np przy olie, 1-8 czy jak chcesz pokrecic na nose czy tailu
i za cholere nie mam pojęcia z czego jest zbudowana i ile ma warstw
Mam ją od 7 lat i jest nie do zajebania
pzdr
JW

- Don Dżonson lubi to
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 12 December 2014 - 07:33
- Marcin07 lubi to
Napisano 12 December 2014 - 23:17

I żeby znowu nikt nie zaczął tematu z krawędzią efektywną, to chciałbym wykreślić element - "prędkość jest najważniejsza". Ma się liczyć "przyjemność" z jazdy.
Moje typy:
Deski: Rome Reverb Rocker 157cm (1600pln) > NS Proto HD 157cm (1600 pln) > Gnu Carbon Credit BTX 159cm (1680pln)
Wiązania: Union Factory (2014) (700pln) > Rome Targa (2014)(780 pln) > Rome Targa (2015) (1000pln).
I tak już jestem ponad budżetem z butami więc nie podawajcie proszę kolejnych typów

Napisano 12 December 2014 - 23:41
używam protka od jakiegoś czasu i wiem, że będziesz zadowolony. solidny sprzęt. nie stawiam niżej, czy nie oceniam gorzej carbon credita, ale akurat nie stałem na tej desce i to jedyny powód.
początek twojego posta skwituję krótko: a nie mówiłem..?
pzdr
sam bierzesz udział w tej napierdalance wiec ostatnie zdanie mogłeś sobie odpuścić/JW
Użytkownik Jancio Wodnik edytował ten post 14 December 2014 - 12:09

Napisano 13 December 2014 - 10:21

Masz takie TT http://sklep.snow4li...duplikat-3.html , jeździłem w TT 3 sezony i bardzo je chwalę. Dwójka znajomych również ma TT (po kilku przejazdach na TD

Aha, wlazłem w nie we wielkich Northwave Decade.
Albo SF zeszłoroczne http://sklep.snow4li...duplikat-1.html mam dokładnie takie, tym razem ja kilka razy zjechałem na TD i juz oczywistym było co będę miał

Ludzie tutaj piszą, że Burek ma fajną gwarancje bla bla bla

Pozdrawiam

Użytkownik Ypsi edytował ten post 13 December 2014 - 10:28
Napisano 13 December 2014 - 20:44
jednakże kolega z tego co widzę nie myśli o burkowych wiązkach, tylko uniony vs romki...

Napisano 13 December 2014 - 21:16

A podałem Fluxy, bo może je mieć w cenie Rome jakie podał...

Napisano 13 December 2014 - 22:27
Prosnow S.C.