Użytkownik Arec edytował ten post 23 February 2014 - 20:52
Napisano 23 February 2014 - 20:37
Użytkownik Arec edytował ten post 23 February 2014 - 20:52
Napisano 23 February 2014 - 20:39
Napisano 23 February 2014 - 22:26
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 23 February 2014 - 22:33
Użytkownik Arec edytował ten post 23 February 2014 - 22:36
Napisano 23 February 2014 - 22:39
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 23 February 2014 - 22:41
Napisano 23 February 2014 - 23:23
Prosnow S.C.
Napisano 23 February 2014 - 23:33
Ale przeciez nikogo to nie obchodzi bo praktycznie nikt ej i tak nie kupi bo niema gdzie;p
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 23 February 2014 - 23:34
No to jaram się jak dziecko
Użytkownik Arec edytował ten post 23 February 2014 - 23:35
Napisano 24 February 2014 - 00:35
Prosnow S.C.
Napisano 24 February 2014 - 00:55
Napisano 24 February 2014 - 08:38
Gula.. chyba nie rozumiesz.
Jeśli została testowana TA konkretna deska z tego konkretnego roku i opinie są ze sobą sprzeczne to trzeba TĄ SAMĄ deskę przedstawić szerszemu gronu żeby ustalić jedną wersje. I nie wiem jak Ciebie ale mnie akurat interesuje ten temat i myślę że skoro już zabrałeś głoś to Ciebie też
Napisano 24 February 2014 - 18:43
Napisano 24 February 2014 - 23:00
Nie no - co to to nie... Desiwa mają rozmaite kształty i parametry. To pewne.
BTW: Wiecie, że zmiana grubości rdzenia o 0,1mm na 10cm długości deski jest wyczuwalna w jeździe? Ilu z Was powie samemu sobie do lustra, że jest na tyle dobrym, żeby coś takiego w ogóle zauważyć?
Chłopaki, zmiast się tak puszyć i napinać, mam propozycję - testujmy!
Z góry zakładam, że każdy z Was jest na tyle dobry, żeby takie coś jak wyżej zauważy przy pierwszych 10 skrętach. Więc pojedźmy po 20 skrętów i zapiszmy wrażenia na kartkach. Potem raz jeszcze, potem zmienimy deski, potem raz jeszcze i raz jeszcze... I... raz jeszcze... I po jakichś kilku godzinach, kiedy każdy z nas będzie już kompletnie znieczulony na wrażenia jakie temu przecież napewno będą towarzyszyć, odczytamy swoje kartki, żeby było śmieszniej anonimowo... I nie będzie wiadomo kto jaką opinię napisał ale będziemy mieli kilka desek objechanych przez PRO riderów. Bez napiny i bez ściemy. Pasi? Jeśli opinie będą podobne, uznamy, że testy wypadły dobrze. Jeśli każdy będzie miał inne wrażenia to udowodnimy, że takie testy nie miały sensu...
Tak żeby troszkę ostudzić te 0,1mm zanim się pojawią opinie, że nie wiem o czym piszę itp. to powiem, że czuć to tak, jakby deska gdzieś się uginała troszkę bardziej ale jednak nie ma się pewności. Potem bierze się drugą deskę (uwaga -> taką samą tylko, że bez tych 0,1 mniej) i jedzie się drugi raz po tej samej trasie. Zazwyczaj deski wyglądają identycznie i mają różne numery seryjne zaklejone w taki sam sposób, takie same wiązania ustawione tak samo - wszystko po to, żeby się samemu nie sugerować... Jeśli wrażenie większej giętkości znika to jest dobrze ale trzeba mieć pewność. Kolejny raz deska z dziurą we flexie, wrażenie większej giętkości jest, więc raz jeszcze ta bez defektu...
Po kilku takich zjazdach mamy zazwyczaj pewność, która deska jak pracuje. I wtedy możemy coś kolwiek powiedzieć.
Kiedy się zabieramy za testowanie desek, to to jest parę godzin jazdy bez przerwy. Żadnych rozmów, żadnych innych zajęć, tylko Ty i 2-3 deski. I na zmianę do znudzenia. Aż się pojawią różnice.
To nie jest tak, że jakiś PROS weźmie deskę, zjedzie 2 razy i da odpowiedź. To czasami naprawdę trudne jest.
Jeszcze mi przyszło do głowy, że przecież różnice pomiędzy różnymi producentami i modelami będą napewno znacznie większe więc może aż tak trudno nie będzie? No chyba, że się okaże, że ktoś coś skopiował... Ale wtedy z pomocą przyjdzie geometria nose'a albo jakieś inne rockery i będzie można z powodzeniem szybciutko desiwo zaszufladkowaćTo jak? Testujemy w niedzielę na TD? Ale wszyscy - komisyjnie i anominowo...
A tak w sumie to jak nie będzie warunu do testowania to co wtedy? Pozabijamy się?
Napisano 25 February 2014 - 02:23
Użytkownik mrgn edytował ten post 25 February 2014 - 02:41
Napisano 27 February 2014 - 22:08
Napisano 28 February 2014 - 08:06
Napisano 28 February 2014 - 11:54
Napisano 28 February 2014 - 12:15
Napisano 28 February 2014 - 12:57