Wybór Deski
Napisano 06 October 2014 - 23:48
Napisano 07 October 2014 - 09:43
Flite jest tak miękkie jak but przyklejony do deski gumą do żucia - mi w niech podstawa się gieła maksymalnie, a co dopiero łyżka... i nie odważyłbym się w nich na szybką jazdę. Kompletny brak czucia deski. Nie pytałem się o serwis a o odczucia z eksploatacji.
Marcin ale flite poleciłbym osobie początkującej,bądź ziomowi,który lubi miękkie wiązki.Czy uważasz się za początkującego skoro jeździłeś w tych wiązaniach?Bo na początek i do rekreacji uważam,że są git:)
To jest praktycznie to samo.
Z tą różnicą,że flite to męskie wiązanie (chyba,że mówimy o flite lady),rosa jak dla mnie jest na tym samym poziomie sztywności co flux PR,który jest fajnym wiązaniem dla początkujących.
www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 09:59

To tak jak podnoszenie ciężarów stojąc na miękkiej kanapie (Takie crossfitowe porównanie - a co!)
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 07 October 2014 - 10:10

Ty się zachwycasz/zachwycałeś drakiem, na którego nawet bym nie spojrzał...
www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 10:40
www.poza-trasa.pl
Napisano 07 October 2014 - 10:59
Czy nie jest tak, że to są wiązania z przed ok 3-4 lat? Podobno kiedyś były takie problemy z odpinaniem się, ale od ok 2 lat pompki są poprawione (również zmieniony dolny strap) i nie powinno się tak dziać. Co do wymiany pompek to ja też wymieniałem, ale ze względu na dość ciężkie działanie/odpinanie. I nie było problemu, bez paragonu czy innych historii na drugi dzień (kurierem) miałem nowe pompki w domu.
Co do miękkości wiązań to rzeczywiście Flite-u są bardzo miękkie i może być różnie z prowadzeniem deski ale chyba Rosa powinna być ok dla początkującego... jak @Siwex pisał twardość powinna być porównywalna do modelu Flux PR.
Napisano 07 October 2014 - 11:26

Druga rzecz. Na mój gust PR są sztywniejsze od Flite.
Trzecia sprawa - Waże ok 99 kg i pod nogami takie wiązanie jak Flite to dramat. Owszem może da radę wśród kolesi ok 75 kilo, lecz jak waży się swoje, jeździ na dłuższych deskach, wywiera się na wiązki zupełnie inne siły...
Dla gości o moich parametrach FLITE to PORAŻKA.
PS Preferuję sztywniejsze wiązania. Ostatnio Flux i Burton
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 07 October 2014 - 11:39
A co do tego,że nie miałeś z nimi problemu to wierzę, podobnie było swego czasu z inną marką,gdzie reklamacje szły tylko od nas:)

www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 11:45
Oj tak... reklamacje DROP w 100% to S4Life. Serio było to po prostu irytujące

Prosnow S.C.
Napisano 07 October 2014 - 12:13
Także z pary Union Flite vs Flux PR, ja bym brał PR.
Użytkownik bonhomme de neige edytował ten post 07 October 2014 - 12:14
- Marcin07 lubi to
www.poza-trasa.pl
Napisano 07 October 2014 - 12:29
Co do porównania Flux SF vs . Union SL to dla mnie bardziej zwinnymi były Uniony, czułem jakby deska była lżejsza. Fluxy też trochę były za wąskie do mojego buta, ale mam duże laczki, rozmiar 46 o normalnym footprincie. Fluxy natomiast mają dużo lepsze pompki - płynniej chodzą.
Teraz to chyba raczej porównujemy model Rosa vs PR.
Dla @Lolaa, jako dla dziewczyny ważny jest też wygląd więc Rosa może być ciekawym wyborem.
Tym bardziej jeśli chodzi o cenę, coś 250 vs 400 zł
Napisano 07 October 2014 - 12:43
www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 12:43
W unionach lubę bazę... Highbacki też, ale strapy i pompki już nie. Pompki to poprawki w starych rozwiązaniach wyniesionych z Drake, podczas gdy nawet Drake zrobił kompletnie nowe konstrukcje
Prosnow S.C.
Napisano 07 October 2014 - 12:59
Union zrobił zmiany ale powiedzmy.. nie aż tak rewolucyjne jak inne firmy
W unionach lubę bazę... Highbacki też, ale strapy i pompki już nie. Pompki to poprawki w starych rozwiązaniach wyniesionych z Drake, podczas gdy nawet Drake zrobił kompletnie nowe konstrukcje
od zeszłego roku złego słowa o pompkach powiedzieć nie mogę.Nic się nie tnie,nie przymarza...więc myślę,że temat pompek można zostawić.Strapy to już raczej indywidualna sprawa
www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 13:06

Prosnow S.C.
Napisano 07 October 2014 - 13:34
Napisano 07 October 2014 - 13:45
Napisano 07 October 2014 - 14:13

www.sklep.snow4life.pl
www.signalsnowboards.com
www.wainmanhawaii.com
Napisano 07 October 2014 - 15:12
Uniony oglądałem, wykonanie nie powala, na pierwszy kontakt, w porównaniu np. z Fluxami. Ale Burka wiązki też nie robią na tym polu na mnie wrażenia, więc pewnie twardsze wiązki kupię właśnie z Uniona na próbę.
Napisano 07 October 2014 - 16:15

- Marcin07 lubi to