Kupno Deski
Napisano 29 January 2013 - 14:39

Napisano 29 January 2013 - 14:41
I Renio długo nie czekał na taka osobę
Kubuś zacznij jeść to na początek ,
dla Ciebie myślę że podeszła by deska ok 160 cm , zapodaj jeszcze ile masz kaski na sprzęt albo na sama deskę czy też wiązania .
Podaj jeszcze rozmiar sandała bo przy Twoim wzroście to może być ważny element
Jem, jem, więcej nie da rady.

But z tego co wyczytałem chyba jeszcze w normie

Na komplet deska+wiązania chciałbym nie przekroczyć 600 zł.
We Wrocławiu mamy kilka sklepów z używkami, więc w grę wchodzą nie tylko oferty z internetu.
Sent from my NexusHD2
Napisano 29 January 2013 - 15:03
Kuba nie to noga spoko , kurcze za 600 zeta z groszami to i może jakiś nowy bym ogarnął . Jak coś to pisz na prv może coś się znajdzie. Za 700 na pewno.
Napisano 30 January 2013 - 02:12
Sam startowałem na 146 (wagowo kilka kilo cięższy), a choć był to twardy allmountainowy pilnik, to było ok.
Napisano 30 January 2013 - 10:42

Krótsza deska szybciej skapcieje , no i Ty Joszu już na desce wymiatasz to też nie ma co porównywać tego co Ty wybierasz a kolegę początkującego

Napisano 30 January 2013 - 17:51
Kuba nie to noga spoko , kurcze za 600 zeta z groszami to i może jakiś nowy bym ogarnął . Jak coś to pisz na prv może coś się znajdzie. Za 700 na pewno.
Dzięki, ale na początek trochę szkoda mi kupować nowej - raczej chciałbym kupić "w miarę" wiązania, a deche jednak używaną. Wiem, że wszystko zależy od stylu jazdy itd. ale z uwagi na to, że to pierwsza deska to czy to 160 traktować jako minimum czy powinno być OK też coś kilka cm krótszego z zakresu 155-160?
Użytkownik qbaqba edytował ten post 30 January 2013 - 17:51
Napisano 30 January 2013 - 19:14
Progres przy nastawieniu na niego jest nieunikniony. Ale na sprzęcie dla początkujących i stricte pod naukę jazdy, a nie "do wszystkiego na raz", zdobywa się go błyskawicznie.Krótsza deska szybciej skapcieje , no i Ty Joszu już na desce wymiatasz to też nie ma co porównywać tego co Ty wybierasz a kolegę początkującego
Dochodzi do tego jeszcze nowa technologia (a.k.a wszystkie typy rockerów). Problem w tym żeby pojąć na czym to wszystko polega i ustalić czego się chce człowiek nauczyć.
Gdybym sporo lat temu mógł przeczytać dostępne obecnie tutaj porady mądrzejszych kolegów, nie męczyłbym się jak z uprawą roli przy użyciu przerdzewiałej brony

qbaqba: bacz by nie kupić starego, wyłahanego hebla, na którym po 100 metrach będziesz mógł co najwyżej usiąść.
Jeśli nie wiesz na co zwracać uwagę przy kupnie używki, odpuść to sobie. Nie żałuj 1-2 stówek więcej i kup nowy zestaw zdając się na doświadczenie sprzedawców.
Akurat zaczynają się promocje i mieć wybór niepewnej używki a dobrego zestawu dla początkującego, postawiłbym na te drugie.
Edit: oczywiście sprzedawców którzy są tu aktywni
Użytkownik Joszu edytował ten post 30 January 2013 - 19:16
Napisano 31 January 2013 - 08:58
Napisano 18 February 2013 - 16:41
http://allegro.pl/de...3007246442.html
To są dwie parkowe deski w odpowiednim dla Ciebie rozmiarze.
Napisano 20 February 2013 - 23:16

Teraz do rzeczy - nie chcę zakłądać kolejnego tematu, bo i zakup jeszcze niepewny. Jeśli chodzi o przeznaczenie to jak na razie w przewadze jazda po przygotowanym stoku + trochę nieśmiałych prób w kierunku FS - głównie skoki i jakaś zabawa na stoku.
Jest szansa na tygodniowy wyjazd do Francji i chciałbym zakupić coś lepszego, jedyny problem to kasa. Z racji tego, że większość funduszy pójdzie pojawiły mi się takie opcje:
http://allegro.pl/de...3032446148.html - w necie jest sporo dobrych opinii, z minusów to wiadomo, że deska używana, a z tym różnie może być,
http://www.prosnow.p...anic-12-13.html - z plusów jest to MidWide i nówka,
ew. Volkl Dash i przekręcić wiązania, które mam albo wyskrobać trochę i zestaw http://sklepsnowboar...duplikat-1.html
Pozycja 2-ga i 3-cia to chyba raczej deski dla początkujących (nie żebym się uważał za jakiegoś zaawansowanego mocno), więc pytanie czy się nadadzą.
Wiem, że z takim budżetem nie ma co się spodziewać cudów, najlepiej byłoby poczekać i dołożyć, ale do czasu potencjalnego wyjazdu nie szykuje się raczej zastrzyk gotówki.
Użytkownik xmazix edytował ten post 20 February 2013 - 23:16