Wybór Gogli Do 500 - 550Zł
Napisano 24 December 2012 - 13:17

Napisano 24 December 2012 - 13:20

Na polskie warunki ( chmury, śnieg ) da się dobrać jakąś szybę z lustrem ?
Napisano 24 December 2012 - 13:26
Wygląda ciekawie, cenowo też. Jak pomierzę na TD to może też zrobię sobie prezent
Na polskie warunki ( chmury, śnieg ) da się dobrać jakąś szybę z lustrem ?
na nasze warunki to niebieskie lub pink mirror bronze (te bardziej zdaje się przepuszczają światło)
te różowe przypominają Pink ION z Dragona ( bardzo uniewrsalna szyba)
tu masz lekturkę o ich szybach. Przed zakupem musiałem też poczytać
testy - 2 tym tygodniu lub na TD4

Użytkownik ProDish edytował ten post 24 December 2012 - 13:33
Napisano 24 December 2012 - 13:34

Napisano 24 December 2012 - 13:54
Napisano 24 December 2012 - 14:07
Testowana podczas jazdy ocnej na 4+ widziałem gdzie jade i wmiare dobrze kontrastowała na śniegu. W słoneczne dni nie było problemu też wszystko ładnie. Jedyny mankament to podczas pochmurnego, mgielnego dnia gdzie wszystko sie zlewało ale nie wiem czy którakolwiek szyba by sobie poradziła.
PROGRES SIE SAM NIE ZROBI!
Napisano 24 December 2012 - 15:20
tak na szybko bo akurat święta trochę czasu zajmują
fota podczas przymiarki na parkingu
To co Marcin pisał jest faktem. Gogle są niższe od EG2 przez co lepiej mieszczą się pod kaskiem.
Niektórym EG2 nie pasowały bo uciskały na nos lub wcale się nie mieściły na twarzy
Spasowanie z HiFi tu na zdjęciu XL idealne.
Jeśli chodzi o pokrycie twarzy na boki minimalnie mniej pokrywają niż EG2, tj szpara gogle nauszniki jest minimalnie większa niż w EG2.
Prime przymierze po świetach albo jutro ale nie powinno być kłopotu.
Optyka - super. Niczego się nie można przyczepić.
Pole widzenia - podobne do EG2, w EG2 jak się popatrzy w górę ramki nie widzę tu widzę ale ...... kto patrzy w górę.
Osobiście ramka w cyjanie i niebieskie szkiełko leży mi najlepiej ale opcja z lustrem czerwonym też wygląda obłędnie ale ..... tylko na mega słoneczko
wykonanie - 1 klasa, plastik ramki błyszczący, na bogato, logo na pasku gumowane.
extrasy w porównaniu do EG2
- zapięcie z tyłu paska (mi się nie przyda)
- gumowany pasek - to się akurat przydaje, jest mniejsza szansa że gogle spadną jak ma się je na kasku.
w sumie po 15 minutach mierzenia od razu mi przypadły do gustu i zrobiłem sobie prezent na gwiazdkę.
Chciałbym zdradzić że jeszcze dokupiłeś na święta kartę 32 GB do GoPro hehe bogaty gwiazdor z Ciebie

Napisano 24 December 2012 - 19:35
Gogle są moim prezentem wigilijnym
Nie ma jak być Mikołajem czy Gwiazdorem dla siebie.
Myślałem ze tylko w Poznaniu Gwiazdor, u nas jest Mikołaj
Napisano 26 December 2012 - 00:53

Gogle są fajne i to nie dla tego ze ja je mam... i muszę tak o nich pisać. Bardzo się cieszę, że ta niezwykła firma wypuścila bardzo dobry model. Jeśli więc szukacie duuuużych gogli pasujących do kasków z dobrymi szklami to piszcie do mnie

Dla zacnego towarzystwa będzie i cena lepsza
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 26 December 2012 - 19:37

Użytkownik retro edytował ten post 26 December 2012 - 19:38
Napisano 27 December 2012 - 09:11
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 29 December 2012 - 09:56
Napisano 31 December 2012 - 01:21

aha! informuję, że dostępne są szkła na wymianę do Bomberów!
Prosnow S.C.
Napisano 17 January 2013 - 17:50
Napisano 19 January 2013 - 22:37
Chłopcy nie kombinują z dziesiątką różnych szkieł. Mają kilka sprawdzonych na różne okazje z czego większa część to szkła uniwersalne bo w Kanadzie nie zawsze słońce świeci

Prosnow S.C.
Napisano 08 February 2013 - 04:54
1. Czy te bombery są do przymierzenia na terenie woj. Zachodniopomorskiego lub Wielkopolski?
2. Nie widzę opcji czerwonych luster na stronie producenta o których tu wspomniano.
3. Na proSnow nie widzę też opcji zakupu osobnych szkieł. Jak cenowo to wygląda?
Interesują mnie gogle z czarnymi ramkami i paskiem, szybka do mocnego słońca (Alpy), mirror gold/ silver (czerwony mirror byłby super ale nie widzę takiego nigdzie) i szybka na gorszą pogodę poprawiająca kontrast.
Pisząc o mirror red mam na myśli takie coś

http://beforeandafro...0529.jpg?w=1200
Proszę o poradę

Pozdrawiam
KuBa
Użytkownik CUBE_ edytował ten post 08 February 2013 - 05:00
Napisano 08 February 2013 - 09:26
Bylem teraz na dłuższym wyjeździe w Alpach i zarówno śnieżycę jak i słońce ogarniałem w pink mirror, a jak będzie Ci to nie wystarczało niedługo pojawią się dodatkowe szkła Yellow i Pink
Prosnow S.C.
Napisano 09 February 2013 - 06:26
Dzięki za szybką odpowiedź!
Dziś kupiłem czarny kask matowy Scotta wiec gogle będą pasowały bardziej w macie (ramki).
No i nasuwa sie moje kolejne pytanie. Jak się ma szybka Mirror Silver do Gold?
Pytam, ponieważ kolorystycznie bardziej podchodzi mi Silver to po pierwsze a po drugie
tylko matową ramkę widzę z silverem.
Napisano 11 March 2013 - 12:56
Prosnow S.C.
Napisano 11 March 2013 - 14:55
Ja mam porównanie. W trakcie tego sezonu testowałem chyba z setkę gogli. Jestem podobnie jak ty "na kupnie". W grę wchodziły Oakleye, Anony, Dragony, Vonzippery i inne, których nazw nie chce mi sie tu nawet wymieniac.No mnie Hubble użekły tym, ze sa wykonane lepiej niz oakley sa blisko twarzy i kat widzenia i optyka na prawde sa fajne. Ale napisalem ten temat bo wlasnie moze ktos mial porownanie
. Co do EG2 to nie wiem czy nie beda za wielkie i nie bede wygladac jak mucha ( mimo, ze mam dużą twarz ).
@ Siwex - no ale chyba Airblaster takiego kąta widzenia i optyki jak Hubble czy EG2 nie posiada ... Chociaz widzialem w sklepie po 380zl wiec 170zl taniej. Ale wyglad airblasterow mnie jakos kompletnie nie kręci sa jakies takie ... nijakie dla MNIE ofc.
Powiem tak... urzekły mnie Hubble właśnie za to o czym piszesz: niesamowite pole widzenia w każdym kierunku.
Są to jedyne gogle w których możesz zapomnieć że masz je założone na twarzy. W każdych innych pole widzenia ograniczone jest przez odstającą od twarzy ramkę. Szczególnie gdy patrzysz w dół/pod nogi.
Porównywalne pod tym względem są Spy Soldier - ale ich wygląd (rzecz oczywiście dyskusyjna) mi nie odpowiada.
Jest też nowy model Oakleya, którego nazwy nie pamiętam, ale cena ok. 1000 zł za gogle (bo tyle kosztują) to jednak spora przesada.
W mojej opinii cała reszta, np Dragony, Anony itp nie dorównują Hubble'om pod względem pola widzenia.
Jakby ktoś miał na zbyciu Hubble z poprzedniego sezonu z białą ramką i lustrem to biorę w ciemno!