Quiksilver The Hubble Travis Rice
Napisano 30 November 2012 - 15:01
Co te gogle wyróżnia to bardzo cienka ramka, przez co nie ma efektu patrzenia przez szybę, ponieważ mamy ją bardzo blisko oczu. Do tego szyba daje zasięg widzenia 160 stopni. Fajne jest to,że na twarzy gogle nie wyglądają na ogromne, a jednak powierzchnia szyby i ogólnie pole widzenia jest bardzo dobre. Ale najbardziej mi pasuje właśnie to,że szybka jest tak blisko oczu. Dla mnie nowa jakość w goglach.
Poniżej jakieś dwa filmiki....
Napisano 30 November 2012 - 21:56
Napisano 30 November 2012 - 22:55
Mam delikatne suche oko,ale na to jest sposób... Rano kropisz oczy, i wieczorem przed spaniem, do tego wedle uznania podczas jazdy. Mówimy oczywiście o tym kiedy czujesz,że jest źle, generalnie trzeba starac się jak najmniej kropić.
Co do jazdy w soczewkach. To są 2 problemy. Pierwszy to szyba. Przy mocnym słońcu wysuszenie jest największe,więc szyba musi być bardzo dobra. W Oakleyach bardzo dobrą szybą jest Fire Iridium, tu nawet w przypadku soczewek i suchych oczu jest dobrze. Problem jednak dla mnie było to,że przy dużych prędkościach np w Crowbarach za bardzo mi wiało w oczy. A taki mocny strumień powietrza również wysusza oczy. I to własnie problem nr 2. Pomijam,juz kwestie,że soczewka np miesięczna przy mocnym powiewie może się na oku przesunąć, szczególnie toryczna(takie ja noszę). Dlatego też w Crowbarach musiałem zaklejać wloty powietrza, z resztą robiłem to też w Anonach(bardzo wiało) i w Smithach.
Na uwiarygodnienie moich wypocin, musze napisac, ze bedac juz odpowiedzialny za gogle Quiksilvera w Polsce, dalej jezdzilem w Oakleyach.
Niestety przez soczewki, suche oko,itd jestem po prostu bardzo wybredny jesli chodzi o optyke. Jednak kiedy wyszly Hubble zaprojetkowane przez Rice'a, to sprobowalem i juz nie chce innych gogli.
W Hubblach poza bardzo dobrą optyką gdzie Multilayer Blue jest idealna na slonce i chmury/slonce,ale tez ok przy gorszej widocznosci. a HD Mirror na lekka mgle i srednie naslocznienie (dla mnie, duzo osob jezdzi w tych szybach przy full sloncu)... nic mi nie wieje, nie paruje, no i sama konstrukcja ramki, zasieg patrzenia,itd sa mega dobre. Dlatego tez teraz jezdze tylko w Hubblach i polecam je kazdemu, dla mnie obiektywnie najlepsze gogle na rynku.
Napisano 01 December 2012 - 11:48
Napisano 02 December 2012 - 20:48
Napisano 03 December 2012 - 09:47
Napisano 03 December 2012 - 16:30
Tak wogole to w Hubblach w Polsce w tym sezonie beda jezdzic:
Michał Alster, Marek Sąsiadek, Pająk Wojtek, Bartosz "Gumowy" Rusin, Mateusz "Zielony" Zielonka, Kuba "Jamaj" Skrzypkowski i Marcin Kilar
(on byc moze jakis mniejszy model). Wszyscy po przymierzeniu Hubbli stwierdzili,że bedą jeżdzić w Quiksivler goggles.
PIotr Janosz się zastanawia

Napisano 31 December 2012 - 15:04
Napisano 09 January 2013 - 20:03
Czy wiesz może Marek gdzie mogę przymierzyć te gogle ? Gdzie mogę je ewentualnie nabyć jak mi spasują ? Jaki to koszt ?
Domyślam się że o parowaniu czy zamarzaniu śniegu na goglach nie ma tu mowy ?
Szukałbym od razu czegoś z szybą uniwersalną - ponieważ nie zmieniam raczej szyb na rano i na wieczór...
Napisano 09 January 2013 - 21:30
Napisano 09 January 2013 - 21:33
Napisano 09 January 2013 - 22:01
Spy Trevor
http://www.sunglassg...en-Spectra.html
EDIT: jestem z Krakowa
Użytkownik Muniek edytował ten post 09 January 2013 - 22:05
Napisano 10 January 2013 - 12:38
Napisano 11 January 2013 - 19:12
Napisano 13 January 2013 - 00:23
Dla osób jeżdżących bez kasku i niekoniecznie chcących wyglądać na zasadzie gogle i jakiś mały snowboarder, jest to pozycja warta rozważenia. Jestem tylko ciekaw jak sprawdziłyby się w warunkach bojowych.
Od lat używając wyłącznie Oakley'a i rozważając zakup nowych gogli sam zaczynam się zastanawiać nad nimi, a to już naprawdę jest ewenement.
Napisano 13 January 2013 - 07:15

Użytkownik Muniek edytował ten post 13 January 2013 - 07:16
Napisano 13 January 2013 - 07:30
Napisano 13 January 2013 - 07:55

Napisano 13 January 2013 - 09:38
Z Krakowem jest problem... Są dosłownie 3 sztuki w Cool Sporcie, mają tam szybę Blue Multicolour i Red Multi Color. Blue jest super szybą i daje radę nie tylko w slońcu. Ale jesli bardzo zalezy Ci na bardziej "allroundowej" szybce to Mirror HD jest dobrym wyborem.
Zależy mi na uniwersalnej więc brałbym z tą mirror HD.
Co do Rząski to jutro po pracy wpadnę i się rozglądnę. 1 lutego wyjezdzam w Alpy i muszę coś kupić do tego czasu.
Generalnie do Katowic mogę podjechać...we Wrocławiu mam siostrę. Będę dzwonił czy mają z szybą HD mirror...natomiast przymieżyć mogę w cool sporcie.
A czy są jakieś rozmiary tych gogli

Użytkownik Muniek edytował ten post 13 January 2013 - 09:40
Napisano 13 January 2013 - 22:03