Pięknie było! dwie najlepsze ekipy w PL się spotkały

Napisano 12 September 2011 - 08:02
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
jako moderator wypowiadam się również jako osoba prywatna bardzo proszę o uszanowanie tego faktu
Napisano 16 September 2011 - 02:34
Hmm, wez mnie oswiec - jakie to ograniczenie - bo chyba nie mowisz o hamowaniu? W longu hamuje sie przez slajd i jest to mocno skuteczna technika.ja powiem tyle że dla mnie Longboard ma ograniczenie - wiadomo jakie, tak samo Skateboard
Użytkownik Wdhiz edytował ten post 16 September 2011 - 03:23
Napisano 16 September 2011 - 11:58
Napisano 16 September 2011 - 12:27
Napisano 16 September 2011 - 15:09
Po testach moje bardzo obiektywne odczucia co do desek zmieniły się o 360 stopni. Niestety freebord'a nie potrafiłem opanować na tyle żeby ujechać samemu choćby 20 metrów co mnie mocno irytowało, bo byłem przekonany że jeżdżąc JAKO TAKO na snb, FB nie sprawi mi większego kłopotu, lecz się mocno rozczarowałem... Na filmikach, jak również obserwując widowiskową jazdę kolegów z BBT wyglądało to o wiele prościej
Long natomiast przypadł mi do gustu od pierwszego zjazdu z niewielkiej górki znajdującej się przed naszymi apartamentami . Niesamowicie łatwo się manewruje, żadnego kłopotu z utrzymaniem równowagi, i szczerze mówiąc long Arka rozpędzał się nawet pod górkę
Problem oczywiście był jedynie podczas chęci zatrzymania deski bo trzeba było zeskakiwać i biec co sił w kopytkach coby gleby nie zaliczyć
Tak jak powiedział Wdhiz, na Warszawskie warunki long daje zapewne niesamowity fun, trzeba by się jedynie nauczyć power slide'a żeby hamować. Na przyszłe lato na bank sobie takiego zakupie
Użytkownik Troj edytował ten post 16 September 2011 - 15:11
Napisano 16 September 2011 - 15:39
Użytkownik Andrew edytował ten post 16 September 2011 - 15:47
Napisano 16 September 2011 - 16:23
Chill Arku chill
Napisano 16 September 2011 - 16:24
Napisano 16 September 2011 - 16:39
Jaceksp - zachowales sie jak zwykly chamDojenie krowy tez jest w 80% podobne do snowboardu i spróbuj mnie przekonać że tak nie jest .
debilne porównania wymyślone przez pseudo marketingowców którzy usilnie chcą się podczepić pod snowboard i nie potrafią znaleźć swojej drogi tylko porównywać się do innej już wypromowanej dyscypliny .
Da się jakoś ignorować te wątki bo kurwicy dostaję jak czytam ten nieudolny marketingowy bełkot. ?
Napisano 16 September 2011 - 16:54
Napisano 16 September 2011 - 16:58
Nie wiem czy po epitetach pod moim adresem to ja przesadzam.@Andrew ciutke przesadzasz
Nie wiem ale musisz chyba poluzować pasy
Zacznij szanować innych i inne zajawki, każdy ma inne odczucia i każdy wybiera to co mu najlepiej zastąpi snowboard w lecie...nie wygrasz pieprząc ciągle, że freebord jest jednym z Siedmiu Cudów Świata.
CO Z TEGO, ŻE NAUCZĘ SIĘ ŚMIGAĆ NA FREEBORDZIE JAK I TAK BARDZIEJ SIĘ JARAM LONGBOARDEM.
pzdr...
Napisano 16 September 2011 - 17:22
Nie wiem czy po epitetach pod moim adresem to ja przesadzam.
Prosze pokaz mi choc jedno zdanie gdzie nie szanuje inne zajawki!
Jak mowi moj kumpel - gdybym pieprzyl to bym d..pa ruszal.
Faktycznie wkurza mnie tylko jedno, jak ktos sie wypowiada o czyms o czym nie ma zielonego pojecia.
Użytkownik Aro edytował ten post 16 September 2011 - 17:31
Napisano 16 September 2011 - 17:32
Napisano 16 September 2011 - 17:53
@xaxa...xaxa... Nikt nie prównuję freeborda do longborda, jak już wcześniej pisałem z kaźdej deski można podciągnąć coś do snowboardu, dlatego dla mnie żadna z tych desek nie zastąpi mi snb, Twoja wypowiedż w jednym z tematu na forum, która mówi, źe freebord jest podobny do snb 99% jest komiczna i za kaźdym razem pękam ze śmiechu
Nie mam zamiaru walczyć z ekipami na freebordach bo to są tacy sami kolesie jak my tylko z inną zajawką...ciekawe jest to, że niektórzy tego nie rozumieją i na hasło, że longboard jest lepszy niż freebord pieprzą, takie głupoty jak "freebord jest podobny do snb w 99%" lubu naucz się na freebordzie to na snowbardzie bwedziesz za***rdalał"
Napisano 16 September 2011 - 18:02
Aro wyluzuj wyraziłem tylko własne zdanie w temacie o zajawkowej desce w którym kolejny raz zrobiła się wojna czy lepsze mielone czy schabowe, a zrobili to ludzie którzy pisali przede mną.
Śmigam na fb i na lb, na obu tych deskach mam inne odczucia. Mi też żadna z tych desek nie zastąpi snb ale fb mi go bardziej przypomina niż lb, tobie zaś na odwrót i okej filozoficzne dysputy i argumenty chętnie wymienię z tobą na TD vol. 3 przy kolejnych zawodach jibbowych na krzesełku.![]()
Pzdr i miłej wojny życzę reszcie.
Napisano 16 September 2011 - 18:17
Użytkownik Konrad edytował ten post 16 September 2011 - 18:23
Napisano 16 September 2011 - 18:38
Masz duzo racji w tym co piszesz niemniej nie do konca. Na freebordzie poczatkujacy faktycznie ma problem z trzymaniem krawedzi w skrecie zreszta podobnie jak w snowboardzie, jednak dobry freeborder zapewniam cie, ze potrafi pojechac czysto skretem cietym. Bartek z BB ktorego niektorzy mieli okazje poznac poleci technicznie czysto chyba kazdym rodzajem skretu od WN/NW po kompensacyjnytak czytam te Wasze kłótnie i przyszła mi na myśl jedno spostrzeżenie... Freebord przypomina bardziej snowboard samoukom, lub ludziom jeżdżącym mniej technicznie na snowboardzie... tacy ludzie nawet naśladując skręt cięty trochę ślizgają deską i na FB też skręty z tym lekkim poślizgiem wchodzą im łatwiej... Osoby kochające techniczną jazdę, wykonujące idealne cięte wolą longboarda bo ten z założenia nie generuje ślizgu tylko skręty cięte, żeby zrobić ów ślizg trzeba się postarać...
Użytkownik Andrew edytował ten post 16 September 2011 - 18:39
Napisano 16 September 2011 - 18:57
Masz duzo racji w tym co piszesz niemniej nie do konca. Na freebordzie poczatkujacy faktycznie ma problem z trzymaniem krawedzi w skrecie zreszta podobnie jak w snowboardzie, jednak dobry freeborder zapewniam cie, ze potrafi pojechac czysto skretem cietym. Bartek z BB ktorego niektorzy mieli okazje poznac poleci technicznie czysto chyba kazdym rodzajem skretu od WN/NW po kompensacyjny
Napisano 16 September 2011 - 20:49
Napisano 16 September 2011 - 21:17