Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Gogle

306 odpowiedzi w tym temacie

#241 SpalamTo

SpalamTo

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 14 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 13 December 2010 - 18:39

To mój pierwszy post, witam wszystkich.
Chciałbym abyście doradzili mi jakie gogle kupić.
Kwota na zakupy to około 300zł +-50zł.
Chciałbym żeby miały szybkę lustrzaną, ewentualnie uniwersalną dodatkowo. Ale lustro najważniejsze!
Kolory jakie wchodzą w grę to: biały/czarny/zielony i ich odcienie.
Rozmiar twarzy - średni.
Doradźcie coś ;)

#242 Iwo

Iwo

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 13 December 2010 - 18:52

W tej cenie porozglądaj sie w firmach : ashbury, dragon, electric, scott, spy.
Dragony mają sporo kolorów do tego wymieniane szybki i w cenie 300zł znajdziesz z dwoma szybkami (lustro + zwykła).
Za Ashbury przemawia szerokie pole widzenia, fajne wykonanie (dołożona miekka wysciółka na gąbce) i szybka, która naprawdę ciężko paruje.

Pozdrawiam
Stomp that trick, or die tryin'

#243 Blade

Blade

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 144 postów

Napisano 13 December 2010 - 19:01

Ja polecam gogle Spy,naprawdę świnie zrobione,w kilku rozmiarach,nie parują,szyby są wymienne i łatwo je dostać

#244 baxowy

baxowy

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów
  • Poziom zaawansowania:wiem co to jest wn i kompensacyjny

Napisano 13 December 2010 - 19:14

Moj post z innego foruM:

W zeszlym roku na ebayu kupilem za 210zl (z przesylka) von zippery z dwoma szybkami, jedno lustro na lampe i druga jasna zolta na jazde nocna, czy gorsze warunki. Gogle spisuja sie mega za***iscie, jestem osoba ktora sie szybko poci przez co teoretycznie powinno wszystko parowac. ANI RAZU nie zaparowala, a wygladaja tez za***iscie. Widocznosc jest ostra jak brzytwa, jezeli dobierzesz szybe do warunkow. Szczerze Ci polecam.

Np:

http://cgi.ebay.co.u...shwick-snowboar d-ski-goggles-Crackle-/370238186371?pt=UK_SportsLe isure_Skiing_GogglesSunglasses_JN&hash=item563 3ea6383

http://cgi.ebay.co.u...hwick-snowboard -ski-goggles-Black-Chr-/370238586261?pt=UK_SportsL eisure_Skiing_GogglesSunglasses_JN&hash=item56 33f07d95

http://cgi.ebay.co.u...zzle-snowboard- ski-goggles-Purple-Chrome-/270607166678?pt=UK_Spor tsLeisure_Skiing_GogglesSunglasses_JN&hash=ite m3f0171acd6

http://cgi.ebay.co.u...zzle-snowboard- ski-goggles-Fern-Chrome-/250475284566?pt=UK_Sports Leisure_Skiing_GogglesSunglasses_JN&hash=item3 a517d8856

http://cgi.ebay.co.u...-zipper-bushwic k-snowboard-goggles-GOLD-/250475291176?pt=UK_Sport sLeisure_Skiing_GogglesSunglasses_JN&hash=item 3a517da228

Do ceny dolicz 10 funtow, razem z przesylka wyjdzie z 260zl za przezajebista optyke z dwoma szybami. Zadnych uniwersalnych gowien w nie bierz, chodzby byl to dragon czy oakley. Bedziesz sie wk*****l ze na mega lampie cie oslepia, a na nocnej gowno widzisz.

Jak szukalem rok temu, to nigdzie w polsce nie znalazlem w tej cenie dwoch szybek tak dobrego producenta, takze nie masz co sie zastanawiac, bo w polsce chca 300zl za napis z jedna szybka.
pozdro!

#245 Blade

Blade

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 144 postów

Napisano 13 December 2010 - 19:24

Żaden link nie działa tzn,nie pokazują się żadne gogle,poza tym nie każdy ma payPal

#246 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 13 December 2010 - 19:42

Żaden link nie działa tzn,nie pokazują się żadne gogle,poza tym nie każdy ma payPal

Zaraz będzie tysiąc wątku gogle - nie można pozostać przy jednym !

tu czytać !
http://adechade.com/topic/44-gogle/
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#247 superman6

superman6

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 112 postów

Napisano 13 December 2010 - 21:15

a

Rzeczywiscie cena spoko. A są z tą szybką Blue co pisza w temacie o EG2 ze najbardziej pasujaca do naszej gorskiej pogody?

TU masz szła do tych gogli na różną pogodę, rose chyba najlepsza na nasze warunki, ale nie jestem pewien najlepiej podbpytaj Marcina07!
Visca el Barca "W porównaniu z tym, jak się umiera, to, jak się żyje, nie jest zbyt ważne. A jednak o tym, jak się umiera, decyduje to, jak się żyje." Haruki Murakami

#248 baxowy

baxowy

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 14 December 2010 - 10:50

Po najmniejszej lini oporu.. polacz dwie czesci linku i zatrybi, albo wpisz von zipper w uk ebay, takie trudne? Tak samo argument z paypalem, kazdy ma znajomego ktory moze nam cos takiego zamowic. Pytanie czy chce sie ruszyc dupe i miec taniej i lepiej, czy dac sie cyckac w kraju na gruby hajs bo mama da.

#249 Alien

Alien

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 20 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 14 December 2010 - 13:48

baxowy, a co jesli okaza sie za duze? bo mam raczej mala glowe i jak przymierzalem w tamtym roku gogle to nic mi nie pasowalo, w polsce to moge odeslac a tam to jednak sie wiaze ze sporymi kosztami

a cos takiego nie bedzie ok?
http://wyprzedaze.co...ent&id_ass=2571

ew opcja za 300zl z 2 szybami, tylko ktore najlepsze szyby? wybieram sie do austrii/wloch na tydzien, w polsce raczej jezdzil w tym roku nie bede, jesli juz to na weekend moze gdzies
http://wyprzedaze.co...tory&id_dir=330

Użytkownik Alien edytował ten post 14 December 2010 - 13:53

#250 Blade

Blade

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 144 postów

Napisano 14 December 2010 - 15:57

Kolego baxowy masz jakiś problem czy mi się wydaje.po najmniejszej lini oporu to ty idziesz bo nie potrafisz normalnie wkleić linku.Skąd wiesz że każdy ma znajomego,jesteś tego pewien?Co do ruszenia d*py bo mama da,to już mnie rozbawiłeś,i z takimi tekstami wyjeżdżaj do kogoś innego,mama zarabia 800zł miesięcznie a deska kosztowała mnie 1600zl więc kur...nie dała!Sam zapierd...na wszystko i nie będzie mi jakiś (nie chce cie obrażać)pier...że ktoś mi na coś dał.Masz racje nie chce mi się ruszyć d*py,stać mnie na kupowanie w polsce,przy okazji daje zarobić kolegom dystrybutorom.

#251 kryzys

kryzys

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 20 postów
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 14 December 2010 - 17:12

baxowy, a co jesli okaza sie za duze? bo mam raczej mala glowe i jak przymierzalem w tamtym roku gogle to nic mi nie pasowalo, w polsce to moge odeslac a tam to jednak sie wiaze ze sporymi kosztami

a cos takiego nie bedzie ok?
http://wyprzedaze.co...ent&id_ass=2571

ew opcja za 300zl z 2 szybami, tylko ktore najlepsze szyby? wybieram sie do austrii/wloch na tydzien, w polsce raczej jezdzil w tym roku nie bede, jesli juz to na weekend moze gdzies
http://wyprzedaze.co...tory&id_dir=330

dragony sa dosc male w sumie wiec moga byc git :)

#252 baxowy

baxowy

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 14 December 2010 - 20:16

Pare sklepow w PL mialo swego czasu VZ, wiec moglbys porozgladac sie i pomierzyc.

Dragony z 2 szybkami spoko, dobry wybor. Jednak zapytalbym sie czy nie maja czegos troche jasniejszego od amber.

Kolego baxowy masz jakiś problem czy mi się wydaje.po najmniejszej lini oporu to ty idziesz bo nie potrafisz normalnie wkleić linku.Skąd wiesz że każdy ma znajomego,jesteś tego pewien?Co do ruszenia d*py bo mama da,to już mnie rozbawiłeś,i z takimi tekstami wyjeżdżaj do kogoś innego,mama zarabia 800zł miesięcznie a deska kosztowała mnie 1600zl więc kur...nie dała!Sam zapierd...na wszystko i nie będzie mi jakiś (nie chce cie obrażać)pier...że ktoś mi na coś dał.Masz racje nie chce mi się ruszyć d*py,stać mnie na kupowanie w polsce,przy okazji daje zarobić kolegom dystrybutorom.

Niepotrzebnie walisz ogniem, nie bede pisal dwa razy tego samego, bo Tobie sie nie chce spacji z linka wyrzucic.
Ale tak to juz jest, ze zamiast do tresci, czlowiek sie przyczepia do formy jak nic ciekawego nie ma do powiedzenia.
Bo nie widze, zebys cos dorzucil do tematu odnosnie gogli ktore podalem, tylko zirytowalo Cie ze mama ci jednak nie placi.
Jak nie masz znajomych z paypalem, to zaloz :) Jaki problem :) Kupuj sobie gogle nawet za 1000zl nie bronie Ci,
tylko nie podsuwaj takich pomyslow innym, ktorzy maja ograniczony budzet ;)

Użytkownik baxowy edytował ten post 14 December 2010 - 20:22

#253 Ypsi

Ypsi

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 14 December 2010 - 20:23

Dragony z 2 szybkami spoko, dobry wybor. Jednak zapytalbym sie czy nie maja czegos troche jasniejszego od amber.

Zółte i białe.
Jak chcesz to uciekaj ......................... Radzimy zostać !...

#254 baxowy

baxowy

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 14 December 2010 - 21:31

Zółte i białe.

Bralbym zolte, biale to juz zbyt duzy hardkor, w zasadzie tylko na nocna. Dla pewnosci zapytaj o przepuszczalnosc swiatla tych szybek. Ja bym bral z 10-20% dla lustra i ok 65-75% dla drugiej szybki (na ciezsze waruny)

Użytkownik baxowy edytował ten post 14 December 2010 - 21:33

#255 Ypsi

Ypsi

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 15 December 2010 - 17:57

Przepuszczalność światła szyb Dragona:
Polarized 15-20 %
ionized 20-25 %
gold ionized 20-25 %
jet 20-25 %
jet ionized 15-20 %
blue ionized 25-35 %
pink ionized 45-60 %
amber 35-40 %
yellow 75-80 %
clear 85-95 %
blue 35-40 %

Pzdr

#256 SpalamTo

SpalamTo

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 17 December 2010 - 19:04

Witam
Kupiłem gogle dragon dx z szybką ionized. Chcialem dokupić szybkę na inne warunki niż słoneczne. Zastanawiam się czy wybrać yellow czy amber.
Czy w szybie amber bedzie coś widać przy słabym świetle? Która będzie bardziej praktyczna?

#257 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 17 December 2010 - 19:49

Witam
Kupiłem gogle dragon dx z szybką ionized. Chcialem dokupić szybkę na inne warunki niż słoneczne. Zastanawiam się czy wybrać yellow czy amber.
Czy w szybie amber bedzie coś widać przy słabym świetle? Która będzie bardziej praktyczna?

pink ionized 45-60 %

najbardziej uniwersalna i z większą przepuszczalnością niż amber ale mniejszą niż yellow
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#258 SpalamTo

SpalamTo

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 14 postów

Napisano 17 December 2010 - 20:06

pink ionized 45-60 %

najbardziej uniwersalna i z większą przepuszczalnością niż amber ale mniejszą niż yellow

ale strasznie droga, potrzebuje czegoś do 100zł

Użytkownik SpalamTo edytował ten post 17 December 2010 - 20:10

#259 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 17 December 2010 - 20:18

ale strasznie droga, potrzebuje czegoś do 100zł

no to pozostaje ci amber lub yellow

#260 Ypsi

Ypsi

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 679 postów

Napisano 17 December 2010 - 20:40

Amber daje rade przy sztucznym świetle nawet troche słabym, ale jakbym jej nie miał to kupiłbym sobie yellow... lepiej daje rade :)

Pzdr