Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Gogle

306 odpowiedzi w tym temacie

#221 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów
  • Poziom zaawansowania:kompletnie zielony

Napisano 14 October 2010 - 12:02

no nie wiem czy dziecięce...wielkościowe coś okolice DXs....ale to zupełnie najprostszy model Dragona...który nie ma nic specjalnego...chyba nawet nie posiadają podwójnego szkła....gąbki sa pojedyńcze....szkoda kasy...a super tanie nie są.

są na oficjalnej stronie:

http://dragonallianc...-coal-og--amber

D1XT mają rozmiar w granicach L/XL i nie są to dziecięce gogle, mają tak samo podwójną szybkę z lexanu

http://www.blue-toma...seProduct=64594

#222 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 14 October 2010 - 14:14

D1XT mają rozmiar w granicach L/XL i nie są to dziecięce gogle, mają tak samo podwójną szybkę z lexanu

http://www.blue-toma...seProduct=64594

zaraz zaraz

zgodnie z tym filmikiem

w kolejności wielkości są
DXs
DX
Rogue
Mace

to gdzie się mieszczą te D1XT ?
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#223 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów
  • Gadu-Gadu: Gadu-Gadu
  • Poziom zaawansowania:umiem jeździć na krawędziach

Napisano 14 October 2010 - 14:45

zaraz zaraz

zgodnie z tym filmikiem

http://www.youtube.com/watch?v=Bm6twhhsm6w

DXs
DX
Rogue
Mace

zapomnieli o nich bo to naprawde najniższy model z dostępnych. Aro podałeś przykład łatniejszych ale tylko wizualnie bo dedykowanych. ale te co ja widziałem i macałem do naprawde nie polecam. w sumie nie wiem po co one są i jakie maja spełniać zadanie w kolekcjach.

"Nie ważne ile razy upadniesz... ważne ile razy się podniesiesz"

#224 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 14 October 2010 - 15:25

zaraz zaraz

zgodnie z tym filmikiem

http://www.youtube.com/watch?v=Bm6twhhsm6w

DXs
DX
Rogue
Mace

Znalazłem opis tych gogli więc może to trochę pomoże i wyjaśni co nie co;)

Dragon D1XT Goggles 2011: Slope slayers turn to Dragon. The Dragon D1 XT was created to work for you and compliment your riding style. Whether it's all knighters or kickin' it on your porch, eating Cheese Puffs, they will always respect you in the morning. Shielding your peepers is 100% UV protection and keeping your vision clear is Dragon's Super Anti-Fog Lens Technology. Utilizing the same anti-fog chemicals used by NASA for spacecraft windshields and space helmet visors, Super Anti-Fog is the strongest anti-fog known to man, lasting twice as long when compared to competitors and with help from the unidirectional air flow system, foggy goggs are a thing of the past. Helmet compatible and armed with a replaceable strap, the D1 XT knows its place and once you've got a good fit, the comfy dual layer face foam with its soft, hypoallergenic moisture wicking Polartec micro fleece lining will fit just like a glove. The D1 XT is fitted with a flexible polyurethane frame that is immune to the intense conditions of winter, never stiffening up. D1 XT is better suited for brainier melons (read: larger faces) and is not eyeglass compatible. When you've got a mountain to slay, let the D1 XT be your shield.

For more information on Dragon D1XT Goggles 2011 visit Dragon's website.

z tego co zrozumiałem:) są to gogle dla osób o szerokiej twarzy rozmiar Large

#225 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 14 October 2010 - 15:39

. D1 XT is better suited for brainier melons (read: larger faces) and is not eyeglass compatible. When you've got a mountain to slay, let the D1 XT be your shield.

z tego co zrozumiałem:) są to gogle dla osób o szerokiej twarzy rozmiar Large

jak widać w opisie angielskim - dla Mutantów z wielkimi łbami :mrgreen:
"Jeżeli problem ma jakieś rozwiązanie, to nie ma się o co martwić, jeżeli rozwiązania nie ma, to martwić się nie ma sensu" - Dalajlama

#226 Arec

Arec

;)

• Snowboard Summit Squad
  • 3195 postów

Napisano 15 October 2010 - 10:18

hehe, dużo to wyjaśnia w szczególności, dlaczego te gogle (D1XT) nie są popularneDołączona grafika

#227 Kinguuusia

Kinguuusia

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów
  • Poziom zaawansowania:jakoś się ślizgam

Napisano 17 October 2010 - 18:30

Panowie, skoro gogle, to gogle ;D
Właśnie jestem na etapie wybierania... i takie mi się podobają:
http://proboarder.pl...b4bc-gogle.html

ktoś coś wie na ten temat?
dobry wybór?

#228 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 17 October 2010 - 19:54

Panowie, skoro gogle, to gogle ;D
Właśnie jestem na etapie wybierania... i takie mi się podobają:
http://proboarder.pl...b4bc-gogle.html

ktoś coś wie na ten temat?
dobry wybór?

ładne te gole i dobre szybki ale ....... cena katalogowa :twisted:
no chyba że się lubi się przepłacać :ashamed:

#229 Kinguuusia

Kinguuusia

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 22 postów

Napisano 18 October 2010 - 19:24

ładne te gole i dobre szybki ale ....... cena katalogowa :twisted:
no chyba że się lubi się przepłacać :ashamed:

Cena boli, ale się zakochałam ;D

#230 Blade

Blade

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 144 postów

Napisano 30 November 2010 - 08:21

Wie ktoś może gdzie można kupić zapasową szybę do gogli SPY ?Kupiłem dzisiaj Spy Trevor w cenie 180zł :jump: Po długim szukaniu gogli odpuściłem sobie dragony,electric jak wychaczyłem Spy w tej cenie.przydałaby sie tylko zapasowa szyba.Model poniżej 

Dołączona grafika

#231 ellox

ellox

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 30 November 2010 - 16:09

hej!
krótko mówiąc: jakie gogle do 160zł?
W tej chwili zastanawiam się nad Giro Verse i Scott Cartel, oba modele od siebe za bardzo się nie różnią chyba... ale może ktoś ma jakieś inne, lepsze propozycje? ;>
Dołączona grafika

#232 Iwo

Iwo

Snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPip
  • 192 postów

Napisano 30 November 2010 - 18:33

Tanio znajdziesz teraz gogle Dropa. Dwa modele załapią się wokół tej ceny chyba - laxx i helio. A są ciekawe kolorystycznie :) Znajdziesz je na http://www.emeraldstore.pl i w snow4life :)
Stomp that trick, or die tryin'

#233 ellox

ellox

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 01 December 2010 - 20:27

Tanio znajdziesz teraz gogle Dropa. Dwa modele załapią się wokół tej ceny chyba - laxx i helio. A są ciekawe kolorystycznie :) Znajdziesz je na http://www.emeraldstore.pl i w snow4life :)

O, fajnie, dzięki za cynk :)
Tylko jak tak patrze, to te które mi się widzą, mają szkła z lustrem... No a to trochę średnio, wolę raczej jaśniejsze szybki, na gorsze warunki.
"Powłoka lustrzana, szkło w kolorze blue. Idealne na każde warunki pogodowe."
Z tego co ja się orientuje, "powłoka lustrzana" i "idealne na każde warunki pogodowe" się wyklucza troszkę, nie? ;>

#234 tiempo

tiempo

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 10 postów

Napisano 11 December 2010 - 14:49

czy jest jakiś sklep który może ściągnąć na zamówienie szkło do gogli anon?

#235 ProDish

ProDish

Pro snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2647 postów

Napisano 11 December 2010 - 15:44

czy jest jakiś sklep który może ściągnąć na zamówienie szkło do gogli anon?

każdy duży sklep z towarem Burtona.
jak nie będą chcieli to postrasz że napiszesz maila do centrali na EU w Insbruku

#236 Alien

Alien

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 20 postów

Napisano 12 December 2010 - 20:41

czesc, mam taki problem bo potrzebuje kupic dobre gogle za jak najmniejszą kwotę i chcialem was spytac czy warto kupowac najtansze modele gogli Dragona, Dropa czy IS Eyewear? Bo nie chce kupowac badziewia za 30zł, ale nie mam tez pieniedzy na okulary za 400zl, chcialbym cos po srodku, ale nie wiem czy te najtansze modele firm ktore wymienilem sa tego warte ;)
aha i jakie sa jeszcze inne marki godne uwagi? chcialbym wydac okolo 200zl, z tym ze mam raczej mala glowe i mysle ze w gre wchodzily beda mniejsze modele

#237 Blade

Blade

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 144 postów

Napisano 12 December 2010 - 21:29

sprawdź gogle Spy.Od siebie mogę polecić,i o dziwo łatwa dostępność wymiennych szyb

#238 superman6

superman6

Młody snołborder

• Snołborderzy
  • PipPip
  • 112 postów

Napisano 13 December 2010 - 11:14

czesc, mam taki problem bo potrzebuje kupic dobre gogle za jak najmniejszą kwotę i chcialem was spytac czy warto kupowac najtansze modele gogli Dragona, Dropa czy IS Eyewear? Bo nie chce kupowac badziewia za 30zł, ale nie mam tez pieniedzy na okulary za 400zl, chcialbym cos po srodku, ale nie wiem czy te najtansze modele firm ktore wymienilem sa tego warte ;)
aha i jakie sa jeszcze inne marki godne uwagi? chcialbym wydac okolo 200zl, z tym ze mam raczej mala glowe i mysle ze w gre wchodzily beda mniejsze modele

Je mam jedne takie co prawda z inną szybą, ale jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam z czystym sumieniem bo centa też fajna!!!

IS
Visca el Barca "W porównaniu z tym, jak się umiera, to, jak się żyje, nie jest zbyt ważne. A jednak o tym, jak się umiera, decyduje to, jak się żyje." Haruki Murakami

#239 simonTorun

simonTorun

Zaawansowany snołborder

• Snołborderzy
  • PipPipPipPipPip
  • 977 postów

Napisano 13 December 2010 - 11:30

sprawdź gogle Spy.Od siebie mogę polecić,i o dziwo łatwa dostępność wymiennych szyb

ciezko za 200 zł dostać Spy !! Szukaj raczej IS, Drop może trafisz na okazje Dragona, Anona, VZ, electric.

"Nie ważne ile razy upadniesz... ważne ile razy się podniesiesz"

#240 bumblebee

bumblebee

Nowy na forum

• Snołborderzy
  • Pip
  • 30 postów

Napisano 13 December 2010 - 14:28

a

Je mam jedne takie co prawda z inną szybą, ale jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam z czystym sumieniem bo centa też fajna!!!

IS

Rzeczywiscie cena spoko. A są z tą szybką Blue co pisza w temacie o EG2 ze najbardziej pasujaca do naszej gorskiej pogody?