Katy, stance itd
Napisano 05 February 2010 - 22:06
Napisano 05 February 2010 - 22:14

Napisano 05 February 2010 - 22:20

Napisano 05 February 2010 - 22:26

Napisano 05 February 2010 - 22:43
Duże kąty przy sportowej jeździe wynikają z wąskiej talii deski. Daje się najmniejsze możliwe kąty w twardych deskach, bo im mniejszy kąt tym większa stabilność.
Moim zdaniem warto eksperymentować z kątami i mieć własną opinię w tym temacie. To co dla jednego jest dobre dla drugiego już być nie musi.
Napisano 05 February 2010 - 22:51
Napisano 21 February 2010 - 09:46

Mam jeszcze troche głupie pytanko. Jeżdżę dwa miesiący na Palmerze Pulse i się cały czas zastanawiam czy mam dobrze wiąznia przykrecone tzn. gdzie jest nose deski a gdzie tail? Chyba że akurat w tym modelu jest to bez różnicy bo jeździ mi się dobrze.
Wg. mojego ustawienia nose deski jest tam gdzie nie ma czerwonego koloru. Może ktos mi potwierdzić?
pozdrawiam
Załączone pliki
Napisano 21 February 2010 - 13:26
Dzisiaj pierwszy raz kaczuszke ustawiłem i zobaczymy jak będzie. Przód zrobiłem na +21 a tył na -7 stance 57 cm. Nie wiem czy przy wzroście 176 nie jest to zbyt dużo. Się zobaczy
-\
Szerokości nigdy nie jest za dużo ! Ja przy podobnym wzroście mam 58cm stance i śmiga mi się wyborowo czy to na boxach czy sztruksie.
Mam jeszcze troche głupie pytanko. Jeżdżę dwa miesiący na Palmerze Pulse i się cały czas zastanawiam czy mam dobrze wiąznia przykrecone tzn. gdzie jest nose deski a gdzie tail? Chyba że akurat w tym modelu jest to bez różnicy bo jeździ mi się dobrze.
Wg. mojego ustawienia nose deski jest tam gdzie nie ma czerwonego koloru. Może ktos mi potwierdzić?
pozdrawiam
Z tego co mi się wydaje to dobrze myślisz. Możesz sprawdzić jeszcze z której strony zaczyna się numer seryjny deski, ale nie wiem czy Palmer nabija je od nose do tail.
Napisano 22 February 2010 - 22:10

Napisano 22 February 2010 - 23:30
No i było w miarę ok chociaz długo się rozkręcałem. Pod wieczór już całkiem luźno mi sie jechało. Następnym razem spróbuje jeszcze przód ustawić na +18 a tył -12
na desce napewno jest jakis napis poziomo czy moze logo palmera. jak deska stoii w pionie to poprostu nie moze byc do gory nogami
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 30 January 2011 - 21:03

Napisano 01 March 2012 - 23:58

Mam zamiar w ten weekend pierwszy raz zacząć jeździć na kaczke. Jakie dać kąty na sam początek? 15, -15 czy może cos innego.
Do butterów i jazdy na switchu najlepiej miec tył i przód symetrycznie czy jednak jedna noga troche bardziej w gdzies odchylona?

Napisano 02 March 2012 - 00:08
jak już się lekko przyzwyczaisz to śrubokręt w rękę i próbuj kolejne inne już ustawienia...co do butterów i switcha to tutaj już raczej sprawa indywidualna i nie ma na to raczej cudownego jakiegoś lekarstwa....

pzdr...
Napisano 02 March 2012 - 00:08
Możesz poźniej sprobować 12/-12.
Ja jeździłem na różnych kątach 15/-12, 12/-15, na symetrycznych również. Nie robi mi to różnicy. Wiązanie jak przykręcam to nawet nie patrze gdzie jest przód deski. Poprostu ustawiam podobne kąty i tyle. 2 dni kiedyś jeździłem z tailem na przodzie jeżdząc na swoją nogę i dopiero się zorientowałem.

Edit:
Na takich jak podaje Aro mi było trudniej, ale możesz spróbować.
Użytkownik opt1c5 edytował ten post 02 March 2012 - 00:10
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Napisano 02 March 2012 - 15:32

Musze zkołować jakąś porządną zeby wytrwała kilka sezonów i dało sie ją spokojnie odkrecac przykrecac kiedy chce
Btw. bardzo mocno przykrecacie śruby? tzn aż juz reka nie daje rady. czy potem jescze cisniecie ponad wytrwałość człowieka?

Napisano 02 March 2012 - 15:57

Btw. bardzo mocno przykrecacie śruby? tzn aż juz reka nie daje rady. czy potem jescze cisniecie ponad wytrwałość człowieka?
dosyc mocno jednak bez przesady

Soro masz dwie nieoryginalne śruby weź pod uwagę, ze moga miec inna dlugosc niz te co masz, a przez co moga zrobic uwypuklenia na ślizgu (jest gdzieś o tym temat na naszym forum- poczytaj

Napisano 02 March 2012 - 17:30

najgorzej bo to słabe śruby i ciezko dokrecic;/
Napisano 17 December 2014 - 18:36
Opcje :
1 Przednie wiązanie zostawiam na środku, a tylnie przesuwam do przodu . wtedy będe miał 52 cm dystans.
2 Tylne wiązanie zostawiam na środku, a przednie przesuwam do tyłu . Tylko czy to nie będzie przegięcie?
Jesli wzrost jest istotny to 182-183 cm, deska K2 Brigade 159W