Od tego sezonu śmigam w Sp Brotherhood:
http://www.snowboard...ig/ART05725.jpg
Kupione przez net u Niemców - u nas nie było mojego rozmiaru, dlatego delikatnie drożej.
Przed zakupem fasteców polecam obejrzeć linie produktów u wszystkich firm mających w ofercie fasteca (robi je i tak wszystkie SP).
Zeszłoroczne Voelkl Alu Prime od mojego Brotherhood różnią się tylko strapami - reszta to samo, a różnica w cenie b. duża.
Plusy:
- szybkie zapinanie, poprzednio śmigałem we Flow NXT AT
- możliwość zluzowania paska podczas wyjazdu wyciągiem albo orczykiem - bezcenna
- pomimo dosyć dużej giętkości poprzecznej highbacka (w poziomie) jest on odpowiednio twardy i dobrze odpowiada
- w moim modelu (10/11) jest płynna regulacja pochyłu highbacka - są otwory montażowe kabla + system dociągania obrotowo śrubką, lubię mięć bardzo konkretny kąt, więc te wiązania na to pozwalają.
Minusy:
- przez krótką dźwignię (fizyka) klamry górnego strapa nie da się mega mocno zapiąć wiązań
- bajer przez zluzowanie paska guzikiem ciężko wykonać w praktyce, może przeszkadzały moje rękawice lub po prostu kolejny raz fizyka (pasek jest napięty) - radziłem sobie przez odchylenie highbacka - wtedy pasek odskakuje.
- plastikowy języczek zatrzasku klamry na highbacku - we Flowach była tam taka miedziana blaszka jakby. Jeżeli się wytrze, to moze być problem - mam gwarancję 2 lata, to się nie przejmuję.. zresztą takie coś dałoby się też załatwić nanosząc cienką warstwę kleju np. Ale tak czy inaczej zwróciłem na to uwagę.
Na dzień dzisiejszy dla mnie lepsze niż Flow.