Tyle, że u szewca nie bolą Cię nogijeden problem. szewc nie bierze odpowiedzialnosci za efekt i ew. uszkodzenia:0 zreszta, rozciagajac na nodze dopasowuje sie lepiej:P
Jak wygrzać buty??
Napisano 21 September 2010 - 15:13
uuu... to ja chyba sprawdze swoje... chociaz nie powinny sie zejsc jak je 2 tyg na stoku rozciagalemupdate, buty po 2 dniach sie zeszly spowrotem:) mam dosc. wniosek: nie da sie rozbic IONow wiecej niz 3-5 mm.
na szczescie zostaly w rodzinie:)
Napisano 21 September 2010 - 19:04
update, buty po 2 dniach sie zeszly spowrotem:) mam dosc. wniosek: nie da sie rozbic IONow wiecej niz 3-5 mm.
na szczescie zostaly w rodzinie:)
no jak widać dobra wkładka robi swoje.
nie bez jaj burek pisze ze buty jego produkcji dadzą rade 150 dni na stoku bez pogorszenia właściwości
a ION to bucik w górnej póły
Napisano 29 September 2010 - 14:28
Jesli kupujecie buty CELSIUS to uwazajcie na dopasowanie. wklady ROWNIEZ sie nie rozbijaja.
Prosnow S.C.
TYLKO HARDCORE'OWE SNOWBOARDOWE MARKI: Dystrybutor: Airhole, Endeavor, Fix Bindings, Public, DWD, Stepchild, www.prosnow.pl
Napisano 03 November 2010 - 21:05
Napisano 03 November 2010 - 21:17
Kupiłam Nitro Slant Wmn. Są to jedne z nielicznych butów, które pasują mi do wiązań i deski. Poprzednie buty za ciasno siedziały w wiązaniach. Niestety okazało się, że trochę mnie duszą. Mają mięciutki i gruby but wewnętrzny w pięcie kostkach i łydce... i to właśnie w tych miejscach uwierają mnie najbardziej. Na długość są na styk. Myślicie, że się rozejdą?
ale buty nie maja Ci pasować do deski, czy wiązań tylko do nogi a śmigałaś już w tych butach ?
Napisano 04 November 2010 - 15:48
Buta trzeba przymierzyć , ma być dopasowany do nogi trzymać stopę i kostkę , nie ma być za mały ani za duży ma być po prostu idealny !!!
Jak w sklepie okazuje się że są za drogie wtedy szukasz takich samych na necie i masz pewność że będą ok.
Napisano 04 November 2010 - 16:16
Ewo jak rozumiem buta kupiłaś bez przymiarki pewnie z neta , a to troszkę tak jak całowanie lwa w d*pę ... przyjemność żadna , a ryzyko duże .
Buta trzeba przymierzyć , ma być dopasowany do nogi trzymać stopę i kostkę , nie ma być za mały ani za duży ma być po prostu idealny !!!
Jak w sklepie okazuje się że są za drogie wtedy szukasz takich samych na necie i masz pewność że będą ok.
U mnie kiepsko ze sklepami snb. Chodziłam po sklepach sportowych, był tylko jeden ze sprzętem snb, w którym nie było kompletnie nic :/ ... i jak to zwykle robię, zamówiłam na snowsporcie. Generalnie one na długość są mi idealne, trzymają piętę, ale aż za bardzo... But wewnętrzny jest gruby od pięty w górę i w tych miejscach mnie dusi po bokach... Nie chciałabym ich oddawać, bo czasami inne mogą okazać się gorsze... Myślicie, że po paru dniach się troszkę poddadzą?
Napisano 04 November 2010 - 19:41
U mnie kiepsko ze sklepami snb. Chodziłam po sklepach sportowych, był tylko jeden ze sprzętem snb, w którym nie było kompletnie nic :/ ... i jak to zwykle robię, zamówiłam na snowsporcie. Generalnie one na długość są mi idealne, trzymają piętę, ale aż za bardzo... But wewnętrzny jest gruby od pięty w górę i w tych miejscach mnie dusi po bokach... Nie chciałabym ich oddawać, bo czasami inne mogą okazać się gorsze... Myślicie, że po paru dniach się troszkę poddadzą?
Jeżeli but Ci nie leży na nodze w warunkach domowych/sklepowych to się ich nie kupuje bądź oddaje. Szkoda spieprzonych dni na stoku, szkoda Twoich nerwów i bólu. Jak coś Cię gniecie - but ten nie jest dla Ciebie. Z butami Nitro tak czasami bywa, po prostu trzeba je mierzyć przed zakupem.
Napisano 30 December 2010 - 15:37
Jeżeli but Ci nie leży na nodze w warunkach domowych/sklepowych to się ich nie kupuje bądź oddaje. Szkoda spieprzonych dni na stoku, szkoda Twoich nerwów i bólu. Jak coś Cię gniecie - but ten nie jest dla Ciebie. Z butami Nitro tak czasami bywa, po prostu trzeba je mierzyć przed zakupem.
A jak to z nimi bywa? innych nie trzeba przymierzać, bo każdy ma idealnie dopasowaną stopę do wszystkich innych marek ?
Buty Nitro mają specjalnie wyprofilowane latexowe wkładki po bokach które nie ulegają deformacji a dopasowują się do kształtu nogi, nie mniej jednak tak jak wspomniano wyżej - należy przymierzyć buta, pochodzić i sprawdzić czy akurat konkretny model dobrze leży
pozdro
doggy
Napisano 25 October 2016 - 12:11
Ok, dzięki za info, a jakieś sprawdzone domowe sposoby czy lepiej się w to nie bawić?Nie jest za późno, ale po tylu godzinach w nich, rewolucyjnej różnicy się nie spodziewaj
Wkładki termo intuition można 30 razy wygrzewac zanim pianka zacznie zmieniać właściwosci...czyli 30 różnych nóg będzie szczęśliwych