Jak wygrzać buty??
Użytkownik simonTorun edytował ten post 18 September 2010 - 07:58
Edycja na potrzeby stworzenia odpowiedniego tematu.
Napisano 16 September 2010 - 16:19
bije sie z myslami, brakuje im 5 mm, moze sie poddadza tyle:P?
Jak wygrzać buty??
Użytkownik simonTorun edytował ten post 18 September 2010 - 07:59
zeby miało sens :)
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 16 September 2010 - 16:52
ile bys chciał? szkoda ze nie 10
nie jezdzilem i nie wygrzewalem. myslisz ze sie podda? przy okazji, kto wie jak ogarnac temat wygrzewania imprint 4 w wawie?
Napisano 16 September 2010 - 16:56
Shrek a co ty miękniesz w butach ?
a jak buta mierzysz ?
zawsze buta mierzy się na ugiętych kolanach (bo buty też są delikatnie ugięte) i mogą delikatnie uciskać - rozejdą się.
warto jest też wyjąć wkładkę buta (tylko stopę) nałożyć skarpetkę i zobaczyć czy noga mieści się w obrysie wkładki - jeśli nie to na 100% za małe.
Jeśli się mieści to patrz początek posta
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 16 September 2010 - 17:00
Napisano 16 September 2010 - 17:05
Napisano 16 September 2010 - 17:18
Prodish dobrze gada
@prodish no tak sie ku IONom sklaniam tymbardziej ze moje drivery sa na gwarancji i czekam na rozpatrzenie. Jak bedzie wymiana to chcialbym iony za doplata. A miekkne w butach bo miekkne w sprzecie. Jakos rockerek sie szykuje takze bedzie dobrze
Napisano 16 September 2010 - 18:16
dobra, panowie, wy mi powiedzcie czy sie poddadze te marne 5 mm. 5 mm to mi brakuje juz na ugietych nogach, wcisnietych w tyl na max. podda sie , czy nie? wygrzewal ktos? chyba temat do przeniesienia;)
aDECHAde.com Team
Napisano 16 September 2010 - 18:37
zaloz i posiedz i pochodz kilka godzin, np niedziela w ION'ach. Potym ocenisz. 5mm to 1 rozmiar, jednak jak but sie zagdzeje i wklad zacznie formowac to zacznie sie ukladac. Najpierw zaloz sam but wew. potem wloz do zew. Ja tak miałem ze mi sie szew w driverach zle układał a myslalem ze cos mnie cisnie. Jak pomierzyłem sam zew to sie okazało ok, znalazłem szew i jakos go ugniotłem.
Napisano 17 September 2010 - 06:17
@prodish no tak sie ku IONom sklaniam tymbardziej ze moje drivery sa na gwarancji i czekam na rozpatrzenie. Jak bedzie wymiana to chcialbym iony za doplata. A miekkne w butach bo miekkne w sprzecie. Jakos rockerek sie szykuje takze bedzie dobrze
dokladnie tak postepuje, dodatkowo podgrzewam suszarka z zewnatrz, zobaczymy. albo spieprze, albo bede mega zadowolony. za bardzo mi sie podoba ich jakosc zeby sie poddac bez walki:)
Napisano 17 September 2010 - 07:25
nie chcę krakać ale jak samą wkładeczkę wyciągasz i stawiasz na nią stopę w skarpecie i widać ci że brakuje 5 mm to raczej d*pa blada.
no ale może być różnie - zależy od wkładki wew.
Napisano 17 September 2010 - 08:10
prawidła do butów regulowane?na samej wkladce jakies 3 mm. wczoraj duzo chodzilem, z 5 godzin. poddaly sie troche;) palce jakos strasznie nie bola rano, wiec mysle ze skoro wytrzymalem 5 g chodzenia na prostych nogach, to wytrzymam tyle spokojnie na ugietych:).
dobra, juz wiadomo, ze iony sa w stanie sie poddac 3 mm, zobaczymy co dalej...mysle nad kostrukcja prawidel ze srubami do podkrecania:P
aDECHAde.com Team
Napisano 17 September 2010 - 09:06
prawidła do butów regulowane?
Napisano 17 September 2010 - 10:34
na samej wkladce jakies 3 mm. wczoraj duzo chodzilem, z 5 godzin. poddaly sie troche;) palce jakos strasznie nie bola rano, wiec mysle ze skoro wytrzymalem 5 g chodzenia na prostych nogach, to wytrzymam tyle spokojnie na ugietych:).
dobra, juz wiadomo, ze iony sa w stanie sie poddac 3 mm, zobaczymy co dalej...mysle nad kostrukcja prawidel ze srubami do podkrecania:P
Napisano 17 September 2010 - 21:43
Napisano 18 September 2010 - 18:15
Napisano 18 September 2010 - 19:22
A nie prościej do szewca i skorzystać z usługi rozciągania butów?
Sam but (skorupa) raczej nie powinien reagować na ciepło - wkładki (czyli but wewnętrzny) są czasem termoformowalne niby.
A tak wygląda taka maszyneria:
http://www.google.pl...garka do obuwia
Napisano 19 September 2010 - 07:47
A nie prościej do szewca i skorzystać z usługi rozciągania butów?
Sam but (skorupa) raczej nie powinien reagować na ciepło - wkładki (czyli but wewnętrzny) są czasem termoformowalne niby.
A tak wygląda taka maszyneria:
http://www.google.pl...a%20do%20obuwia