Zieleniec
Napisano 17 September 2010 - 13:46
pzdr
Napisano 17 September 2010 - 14:41
1. Zaraz nad SignX'ami wyjeżdża na samą górę, kolejki do 5min max.
2. 50m obok pierwszego z podgrzewaną kanapą i zasuwaną osłoną kolejka do 10min max.
3. Wyciąg nad mostkiem, najdłuższy kolejki czasami do 15min. Leci nad drogą. Jest dłuższy z racji, że pozostałe kończą się przed drogą, a ten leci za nią jeszcze chyba coś koło 300/400m.
Po środku jest snowpark więc w sumie z każdego łatwo do niego dojechać aczkolwiek chyba najbliższej z trójki.
Noclegi są zaraz przy wyciągach coś jaka ala białka.
Często jest mgła/zachmurzenie ale jak trafisz słoneczko to jest zayebiście, aczkolwiek w samym Zieleńcu brakuje mi trasy na której można po prostu zapier%^&.
Aha trochę lasu też można zahaczyć.
W sumie obok Zieleńca w tamtym rejonie jeszcze Czarna Góra wchodzi w grę bardziej strome trasy chyba nawet czarna FIS'owska tam jest więcej z tamtego rejonu nie kojarzę gdyż częściej do Czech śmigam.
Załączone pliki
Napisano 17 September 2010 - 14:53
Napisano 17 September 2010 - 15:12
Napisano 17 September 2010 - 17:12
Prawdopodobnie i tak tam pojadę, ale czym więcej się wie, tym mniej później zaskakuje
Napisano 17 September 2010 - 20:35
Czarna ma tą przewagę, że stok jest bardziej stromy i jest mniej ludzi. Knajpy również zaraz przy wyciągu, nocleg tak samo.
Napisano 18 September 2010 - 13:34
Generalnie od ostatniego sezonu preferuje Janskie z ekspresnartami - jazda autobusem, można i % w drodze powrotnej, wyjazd rano wieczorem powrót.
Zieleniec tylko jak jadę z córą - ma tam w Sing-u swojego ulubionego instruktora i tylko z nim chce jeździć
Napisano 18 September 2010 - 14:47
Czarna nie jest tak popularna dlatego luz.
Ja liczę na to, że teraz w zimie zostanie otwarta linia szynobusowa Wrocław-Brzeg-Grodków-Nysa-Głucholazy-Jesenik o której od parunastu lat jest mowa. Jakie możliwości taka linia by stworzyła co weekend meetinga na ramzovej czy coś można by było organizować.
Napisano 12 November 2010 - 19:31
Paynie w związku z tym mam Czy na Gryglówka i Winterpol jest jeden karnet ?To dziwne ja na gryklówce zawsze stałem max 5min czego nie mogłem powiedzieć o winterpolu. Hmm jak jeździłem z rana pełno miejsca ew. na wieczorną jazdę to również parking robił się wolny gdyż pełno wiary się zwijało z popołudniowej. Wniosek Zieleniec albo z rana albo wieczorem.
Czarna nie jest tak popularna dlatego luz.
Ja liczę na to, że teraz w zimie zostanie otwarta linia szynobusowa Wrocław-Brzeg-Grodków-Nysa-Głucholazy-Jesenik o której od parunastu lat jest mowa. Jakie możliwości taka linia by stworzyła co weekend meetinga na ramzovej czy coś można by było organizować.
Napisano 12 November 2010 - 22:08
Moim zdaniem najlepszy stok w zieleńcu to Nartorama N2. Wyciąg orczykowy co prawda ale trasy po obu stronach orczyka i właśnie najlepiej przygotowane i z racji tego że połowa znajduje się w lesie to jest tam dużo śniegu. Mimo braku snowparku jest tam gdzie się pobawić, a nawet można samemu fajna skocznie machnąć gdzieś z boku. Dodatkowo jak ktoś by chciał spróbować pobijać rekordy prędkości to ten wyciąg jest w sam raz.
No i w tym roku jak na 7 winterpool zrobią snowpark to myślę że będzie najbardziej oblegany w Zieleńcu przez snowboarderów.
Napisano 27 November 2010 - 12:15
Jedzie ktoś na jazdę wieczorną ??
Napisano 28 November 2010 - 22:19
Dziś otwierają pierwszy wyciąg na zieleńcu !!!
Jedzie ktoś na jazdę wieczorną ??
Który wyciąg tam już chodzi? Zapewne Miszko przy kościele ?
sezon sie zaczynaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Napisano 28 November 2010 - 22:45
Napisano 30 November 2010 - 13:17
Napisano 30 November 2010 - 20:45
Kamieni nie było, tylko pod koniec na dole przy wyciągu trochę trawa wystawała, ale tak po za tym to nie było nigdzie ani trawy, ani kamieni.Kamienie? Czy wszystko już ładnie przykryte?
Napisano 02 December 2010 - 11:11
Napisano 02 December 2010 - 16:25
Od jutro rusza kanapa 6-cio osobowa a od soboty wszystkie wyciągi.
Napisano 05 December 2010 - 20:44
Napisano 06 December 2010 - 10:37
Napisano 06 December 2010 - 12:35
Na minus
- karnety trzeba przykładać do czytników (nie działają za bardzo przez kurtkę/rękawiczki)
- coś co jest chyba standardem na polskich stokach - czekanie, aż wszyscy znajomi ustawią się razem, aby wsiąść na jedną kanapę -> przez co blokuje się przejście innym i kanapa jeździ zapełniona w połowie