Halfpipe
Napisano 06 August 2010 - 10:55
Niedawno miałem okazję sobie parę razy szurnąć po pajpie i powiem, że jest mega fun, co prawda nie udało mi się jeszcze dojechać do kopingu bo mnie strach obleciał, ale mam nadzieję, że pozbędę się tego w nowym sezonie.
pzdr...
Napisano 06 August 2010 - 12:42
Motyś coś tam próbował , ale też do końca nie dojeźdzał , ale może będzie wiedział ...
Napisano 06 August 2010 - 17:06
Motyl mnie na mówił, żebym się przejechał i spróbował i nie było aż takiej tragedii, obracać się dawałem radę tylko czasami miałem jednak problem z utrzymaniem się centralnie nad deską
po drugie pajp był miękki i nie było aż takich dużych prędkości
Napisano 06 August 2010 - 18:50
Jak dla mnie frajda przednia w tym pajpie byla i licze ze pedro z ekipa w tym sezonie tez przygotuja
Napisano 07 August 2010 - 09:29
wybicie z kopingu - w normalnym pajpie o przekroju takim ---> U wybicie jest bardzo delikatne a bazujesz głównie na prędkości (którą regulujesz kątem zjazdu i najazdu - im bardziej prostopadle do linii pajpu tym mniejsza , im bardziej równolegle, tym większa) . Zauważ że robiąc prosty air i wybijając się mocno od kopingu wpadasz do środka, bo w tym kierunku idzie wybicie, W przypadku małych i polskich pajpów gdzie ściany rozchodzą się w kształcie litery V musisz się wybić i skierować wybicie do środka, bo w przeciwnym razie wylecisz poza pajp.
pozycja - nisko na nogach i cały czas nad deską i prostopadle do ściany pajpu. Podstawowy i częsty błąd to "kładzenie" się do ściany i asekuracja łapą. Generalnie jedziesz cały czas na krawędzi, czasem możesz zredukować prędkość przez delikatne przyhamowanie na flacie.
zmiana krawędzi- robiąc prostego aira lądujesz na krawędzi na której najeżdżasz, zmiana dopiero przed flatem, oczywiście przy rotacjach sprawa się komplikuje.
To tak bardzo z grubsza
- Arec i Pinior lubią to
Napisano 07 August 2010 - 10:45
każdym razie dzięki Motyl
jednak dobrze, że w Hinter nie próbowałem lotu nad kopingiem bo miałbym niezłą niespodziankę
teraz pozostaje tylko się przełamać. a co do rotacji to na razie nie na moje siły ale się zobaczy
Jeszcze raz Dziękowąć i pewnie do zobaczenia niebawem
ps. @Motyl jak sytuacja wygląda z moim PR
Użytkownik Aro edytował ten post 08 August 2010 - 11:22
Napisano 07 August 2010 - 11:57
ps. @Motyl jak sytuacja wygląda z moim PR
i moje pytanko takie samo
już waga Motyś 105 kg także idę w dół
Napisano 07 August 2010 - 15:58
Napisano 14 August 2010 - 18:26
Chodzi o deskę z setback'iem 2cm, zastanawiam się, czy może przeszkadzać podczas jazdy w pajpie i jeżeli tak to jak bardzo? bo jeżeli tak to będę miał mały problemik a nie chcę walczyć z wiatrakami
Napisano 14 August 2010 - 18:50
gdzie Aro planujesz zaliczyć tego pajpa i jakiego?
Napisano 14 August 2010 - 19:26
Napisano 14 August 2010 - 19:36
po za tym u mnie koło LBN budują pajpa, co prawda w tamtym sezonie nie udało im się go otworzyć ale mam nadzieję, że w tym im się uda.
Napisano 14 August 2010 - 20:06
Z tego co sie orientuje to opcja Austria jest przewidywana , ale może i wyladujemy w L2A chodz tam planuje kwiecień
Napisano 14 August 2010 - 20:09
No na razie nic nie wiem bo Siwy się wczasuje w piekle ale myślę że we wrześniu podjadę do niego to wyciagne co nie co
Z tego co sie orientuje to opcja Austria jest przewidywana , ale może i wyladujemy w L2A chodz tam planuje kwiecień
martwi mnie właśnie, czy dadzą radę w pażdzierniku bo planują także sklepik otworzyć ale mam nadzieję, że to jakoś ogarną
Załączone pliki
Napisano 14 August 2010 - 20:15
Jak cos sie dowiem to Ci zadzwonie.
Napisano 14 August 2010 - 20:19
Napisano 14 August 2010 - 20:40
ech wy Panowie macie życie jak w madrycie z tymi zagranicznymi campami... też bym tak chciał... kiedy w polsce będzie można chociażby popatrzeć na superpipe
szansa jest chyba tylko gdy na kasprowym zaczna szejpować z ziemii i snieg zacznie padac w listopadzie to MOZE na koniec stycznia bylby gotów ale to tylko marzenia
Snołborderzy snołborderom
aDECHAde.com Team
Czytając moje posty bierzcie pod uwagę że wypowiadam się jako osoba mająca swoje zdanie a nie tylko jako administrator...
Napisano 14 August 2010 - 20:57
Napisano 14 August 2010 - 21:04
Napisano 14 August 2010 - 23:08