Siemka
4 średnio zaawansowane osoby , czas na wypad - 29 stycznia, tydzień ognia
No i właśnie - gdzie jechać ? Jeśli chodzi o trasy to głównie zależy nam aby były DŁUGIE, szerokie niebieskie i czerwone. Reszta to wiadomo, dużo śniegu, małe kolejki do wyciągów, mało ludzi na stoku(ważniejsze niż kolejki) Snowparki i off odpadają ze względu na świeżą kontuzję kolana, więc to kompletnie nie jest istotne. Cenowo też fajnie jakby to się składało do kupy sensownie Dobrze by było też gdyby nie była to Andora, bo jedziemy z Ełku(bez kebabów:D ) i na starcie mamy +pierdylion do przejechania przez Polskę.
Ktoś, coś ? Pierwotnie plan był z Dolomitami, ale słyszałem, że tam różnie ze śniegiem...
Szwajcaria i takie tam dopłacanie x2/3 za możliwość polerowania ręką niemca za samą nazwę odpadają.
Gdzie Jechać ?:d
Napisano 08 January 2017 - 18:10
Napisano 08 January 2017 - 18:26
jak pojedziecie gdzieś blisko (at), to może być sporo ludzi... polskie ferie i chyba już niemieckie ferie nie wróżą dobrze... trza by wybierać jakiś większy ośrodek, żeby się mrowisko rozjechało, tylko nie wiem jak z noclegami tak na ostatnią chwilę... i chyba bym jednak celował w makaroniarnię...
Napisano 08 January 2017 - 19:19
no a jeśli ciemni(ale jednak biali %-) ) to gdzie u nich celować ? Byłeś może w Dolomitach, albo masz relacje od znajomych, którzy mieli na nogach wiecej niz jedna deche ?
Napisano 08 January 2017 - 19:49
we włochy to val di sole bym celował... dużo i dobrze... za karnet trzeba trochę położyć, ale warto... i jest sporo możliwości konfiguracji karnetu...
Napisano 08 January 2017 - 19:52
Użytkownik tuczerro edytował ten post 08 January 2017 - 19:53
Napisano 08 January 2017 - 20:09
Ja akurat mieszkam 150 km od dolomitów
jak ja cię nie lubię...
Napisano 08 January 2017 - 20:12
Napisano 08 January 2017 - 21:29
tuczerro umrzyj zgin !
Napisano 08 January 2017 - 21:30
Napisano 08 January 2017 - 21:57
Ta...Dolomity fajne. Jest gdzie pojeździć i przez tydzień się nie nudzić. Przy okazji... miałem tam więcej niż jedną deskę na nogach W tym roku może też zahaczę.
Napisano 08 January 2017 - 22:23
A jak tam ze sniegiem w tym okresie ? Snowparki nigdy mnie jakos nie jaraly(sztywny zapjerdalacz ze mnie), a ze w maju wypadla mi rzepka to teraz minimum ktywnosci w tym zakresie. Zreszta i tak biore tylko Garage rockera o 10cm za krótkiego:(
Napisano 08 January 2017 - 22:27
Napisano 08 January 2017 - 22:32
Btw mam zawsze jeden pokój wolny w chałupie a drzwi zamykam tylko na noc więc ...
no żebyś wiedział, że coś wymyślę...
Napisano 08 January 2017 - 22:39
Z tą jedną deską to się nie obraźcie, ale nie raz nie dwa byłem z ludźmi, którzy uważają, że potrafią jeździć a walą kwiatki typu "było za***iście" kiedy z 150km tras w miejscowce otwartych bylo 30. Chyba nie musze mowic o zageszczeniu towarzystwa na stoku i jakosci "sniegu" ?
tuczerro - a z poprzednich lat przelom stycznia/lutego ? niby najlepszy okres w roku jeśli chodzi o śnieg, ale różnie to bywa w różnych miejscach, a Dolomity do najwyższych chyba nie należą...
Napisano 08 January 2017 - 23:34
Daj znać z którego lotniska Cię odebraćno żebyś wiedział, że coś wymyślę...
http://www.dolomitis...fo/piste-aperte .... tak to wyglada w tej chwili a nie spadło nawet cm śniegu od 11 listopada wiec jakoś ogarniają ... a sztuczny śnieg w tym roku wyjątkowy fajny i przyjemny a byłem juz w 3 różnych miejscach i wszędzie dostatecznie/dobrze ... z reszta ma coś sypnąć teraz jakies pare cm wiec podkład maja bardziej niż odpowiedni ... co do reguły to kurde nie ma , w zeszłym roku lipa jak teraz z tym ze było cieplej i nie mieli jak naśniezac a np 3 lata temu jak jeblo tego białego świństwa na początku stycznia chyba z 3 mt to cały sezon było spoko ... tutaj ogólnie nie sypie często a zazwyczaj raz a porządnie a potem lampa ... co do Dolomitów to zazwyczaj tak od 1300 do 2600 wysokości maja stokiZ tą jedną deską to się nie obraźcie, ale nie raz nie dwa byłem z ludźmi, którzy uważają, że potrafią jeździć a walą kwiatki typu "było za***iście" kiedy z 150km tras w miejscowce otwartych bylo 30. Chyba nie musze mowic o zageszczeniu towarzystwa na stoku i jakosci "sniegu" ?:Dtuczerro - a z poprzednich lat przelom stycznia/lutego ? niby najlepszy okres w roku jeśli chodzi o śnieg, ale różnie to bywa w różnych miejscach, a Dolomity do najwyższych chyba nie należą...
Użytkownik tuczerro edytował ten post 08 January 2017 - 23:37
Napisano 09 January 2017 - 00:30
za***isty serwis - dziekowka !
Poki co pojawila sie opcja w AT miec dwa karnety(moze i 3) za frikos, wiec trzebaby tylko sztuke dokupic kosztem dzielonym na 4 lby
to chyba bardziej niz za***ista opcja, jutro dogaduje z pozostala zaloga
jeszcze kwestia kwater czy mnie nei rozjebia cenowo tak, ze przestanie sie oplacac karnet za free....
Napisano 09 January 2017 - 09:36
Ja akurat mieszkam 150 km od dolomitów i polecam Dolomiti Superski , szczególnie okolice civetta , San pellegrino i obereggen ...
Byłem w Val Gardenie, jest spoko, mogę polecić. Można zaliczyć Sella Ronda albo 10-km zjazd z Seceda.
Mój szwagier ma jeszcze bliżej - z Turynu do Sestriere 100km, ale nie udało mi się jeszcze być tam w zimowym sezonie.
Użytkownik mb77 edytował ten post 09 January 2017 - 09:57
Napisano 09 January 2017 - 09:44
Napisano 09 January 2017 - 10:42
sestrierre fajna miejscówka jak położy dobrze białym... klimatyczne spoty fr, aż się kce...