sam sobie odpowiedz czy lubisz bawić się ze sznurówkami na mrozie, czy w rękawiczkach boa zaciągnąć. Ja osobiście najbardziej lubię Boa.
Co znaczy, że popuszcza linkę? zapadki w pokrętle nie trzymają i linka się wysuwa z niego w pozycji zablokowanej? czy przelotki linki wyrwały się ze szwów? czy jeszcze coś innego?
Jeśli to pierwsze wypełnij formularz na http://www.boatechno.../repair-center/z opisem problemu i za free wysyłają Ci odpowiedni części. Wymiana samemu z ich instrukcją to nic trudnego. Jeśli druga opcja i nie minęły 2 lata od zakupu to reklamuj buta, szwy mają obowiązek 2 lata trzymać.
Jest taki schemat - im lepiej jeździsz tym sztywniejszego buta potrzebujesz...stąd różne opisy na różnych stronach. Ten schemat nie uwzględnia w ogóle tego co kto lubi, ani tego co na desce będzie robił, ani reszty sprzętu
Można powiedzieć ,że to i to, materiał buta w górnej części się poprzecierał i są "wycięte" dziury przez linki(ale to mało znaczne ) i tak, zapadki w pokrętle nie trzymają, buty wymieniam głównie z powodu ,że są już za miękkie i małe A jestem na etapie ,że jeżdżę(a może próbuje? ) na krawędziach i but, wiązanie się zgina a nie łapie krawędzi jak należy przez co na tylnej krawędzi potrafię jechać przy ziemi a na frontside to mogę próbować łapać tą krawędź to zaczynają mi buty zginać i choćby wypadać z wiązań (mam dobrze wyregulowane wszystko) imho buty i wiązania kupiłem "na szybko" - ostatnie jakie były i które mi pasowały w sklepie więc nie oczekiwałem jakiegoś mega dobrego sprzętu ale odbiło mi się to na tym ,że zmarnowałem sobie cały sezon przez taki fant
Po co bawić się sznurówkami? Raz zawiązujesz rano po wyjściu z kwatery/samochodu i raz rozwiązujesz wieczorem. Sznurówki mają jeden plus. Wymiana kosztuje kilka złotych i nie potrzeba czekać na wysyłkę a w terenie też można sobie poradzić na szybko jak strzeli. Boa pewnie szybsze ale nawet w najbardziej zaawansowanych modelach znajdziemy sznurówki. O czymś to pewnie świadczy.
Głównie dlatego założyłem ten temat
sznurówki sucks... to dla parkowych lamerów jest... w zasadzie nie masz pełnej kontroli nad strefami zgniotu... łyżwa chyba miała jakąś przelotkę na dół i górę, ale nie pamietam dokładnie i nie wiem czy to działało... system dwustrefowy - boa czy speed lacingu to teraz chyba standard komfortu...
Buty ThirtyTwo dość dużo osób chwali imho większość mają sznurówki, ja jestem za boa tylko znaleźć odpowiednie buty..
Możecie polecić buty AM z systemem boa dla osoby która zaczyna/coś umi w jeździe na krawędziach(i zaczynam i też nie, głównie przez sprzęt nie wiem czy dobrze jeździłem )? Oglądałem DC Judge 2017 ale modele z wcześniejszych lat były z tego co czytałem niezbyt wygodne i patrząc w sklepach to też niema na nie takiego popytu
Użytkownik DiMiTRi edytował ten post 01 December 2016 - 00:52