to moim zdaniem coś mocno nie tak.... burek?
Wiesz Gore gore nierowne , to z quicksivera np jest dużo słabsze od innych firm , tj szybciej się "zużywa"
Napisano 16 November 2016 - 14:25
Napisano 16 November 2016 - 14:43
Wiesz Gore gore nierowne , to z quicksivera np jest dużo słabsze od innych firm , tj szybciej się "zużywa"
Gore jest taki sam gdziekolwiek (czesto to nawet oni sami produkuje kurtki/spodnie dla jednej marki) ale sa rozne wersji Goretexu. Ale kolega retro napisal ze mial Goretex Pro, the best of the best. Bardzo dziwne. Jezdzac w desczu w mojich ciuchach z Gorem (Performance 2L i 3L) zawsze jestem suchy.
Napisano 16 November 2016 - 14:48
Gore jest taki sam gdziekolwiek (czesto to nawet oni sami produkuje kurtki/spodnie dla jednej marki) ale sa rozne wersji Goretexu. Ale kolega retro napisal ze mial Goretex Pro, the best of the best. Bardzo dziwne. Jezdzac w desczu w mojich ciuchach z Gorem (Performance 2L i 3L) zawsze jestem suchy.
Napisano 16 November 2016 - 17:19
Po głębszym zastanowieniu, to miały ze 2 max 3 tygodnie na śniegu (byłem w nich np. z wami w VDS). Wydawało mi się że mniej w nich jeździłem. W niedzielę na TD w 2016 roku była naprawdę słaba pogoda. Na kanapie jadąc do góry siedziało się w kałuży wody a z góry lała się dodatkowa woda. Tak czy siak spodnie przemokły. Kurtka też.
Buty od Hanwaga na gore też mi przemakają (pomimo stałej impregnacji woskiem) . Kurtka od Burka (Stagger- wspomniana wyżej) też mi przemaka.
W tym sezonie będę jeździł w TNF Point Five na Gore Pro. Zobaczymy czy będzie przemakać
Napisano 17 November 2016 - 00:49
A widzisz , tego nie wiedziałem , myślałem że gore to gore , dlatego też się dziwilem że jedna działają lepiej od drugich
Tu masz (dosc stare ale wazna) tabele "najwazniejszych" wlasciwosci wsrod najlepszch membran. Jak widac, eVent (i jeszcze jeden PTFE ale nie pamietam ktory i nie ma go na liscie) jest uznany za najlepszy. Takze brakuje na liscie GoreTex Active ktory jest o poziom nizej od GoreTex paclite.
Użytkownik michael edytował ten post 17 November 2016 - 00:50